Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 2 mars 2012

Jag är inte kravlös


Det vill jag jama med en gång. Jag kräver en del. Somliga verkar tro, att vi katter bara ska sitta och vara söta och vara till behag. Själva har de massor av olika behov, men förstår inte att vi också har våra. Och så blir de arga och besvikna. En del blir så elaka. Här i bloggbyn har jag hört de mest förfärliga historier om hur människor betett sig mot katter. Därför är det viktigt att förstå att vi faktiskt kräver vissa saker.

Bra mat, ren toalett. Hjälp med pälsvård. Klösträd. Leksaker. Vi kan också bli sjuka, och behöva medicin och till och med sjukhusvistelse. Alltså måste vi vara försäkrade. Givetvis ska vi vara id-märkta på något sätt, om vi är ute. Kastrerade, om vi inte ska ha ungar. Våra människor måste kunna ordna för oss med daglig tillsyn när de reser bort. Alltså kostar jag pengar, och kräver extra arbete av mina människor. Det är viktigt att känna till, innan man bjuder in en katt att bo hos sig.

Har jag inte glömt något jag behöver, undrar du? Jo, men jag har sparat det viktigaste till sist. Kärlek! Och det är just det, som jag också ger tillbaka, när jag har det bra hos mina människor. Massor med kärlek, varje dag. Ständigt jamar jag till matte och husse, vad jag gillar dem. Jag vill gärna vara nära, och delar ideligen ut ömhetsbetygelser.

Nu vet jag, att alla mina kompisar här har väldigt bra kattliv tillsammans med sina människor. Men skulle det titta in någon som funderar på att bo med en katt, så måste du veta om just detta, att jag kräver en del, men du får min kärlek. Bara du sköter om mig väl.

Önskar er alla en härlig helg i solen! Vi tassas igen på måndag!

24 kommentarer:

 1. Du har så rätt så. Många verkar inte förstå att även vi katter behöver köpa saker för att hålla oss friska. Vi kanske inte tjänar samma sorts lön som våra människor, men kärleken tar vi inte betalt för heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir lika ledsen varje gång jag hör om människor som inte fattat vad det innebär att bo med en katt. Men du och jag, vi har haft har tur och fått bra kattliv!

   Radera
 2. Lika kloka ord som alltid!
  Ha en fin helg du och de dina, med mycket gos, bus och god mat!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas solen skiner riktigt mycket på er med! :)

   Radera
 3. Du har såå rätt finis, vi håller med dig i varje mening. Önskar att alla tvåbeningar verkligen tog sig till sig all din kunskap! Nosgos och Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något jag önskar också, jamarmycket! Det är så ledsamt att läsa om alla katter som kommer till människor som inte fattat något av det.

   Radera
 4. Tänk om de som blir kattägda fick med din Klokbok-det vore det bästa som kunde hända för du får verkligen med allt! Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var snällt jamat av er! Vad glad jag blir!

   Radera
 5. Vet inte om det är tio men jag tycker att detta inlägg innehåller de absolut viktigaste budjamen för människor som funderar på att bli sambo med en katt.
  Som vanligt jamar du med klospetskänsla och lyckas förmedla precis vad samspelet mellan två- och fyrbening handlar om.
  Ha en fin helg ni också!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det här är det viktigaste. Det är ju så att de tvåbenta ständigt måste undervisas och upplysas.
   Och så blir jag glad över dina snälla rader! Tack, tack!

   Radera
 6. Viktiga saker du tar upp, Gustav!
  Egentligen borde det vara självklarheter för alla 2-beningar, som vill bli kattägda, men så är det ju tyvärr inte. Vi kan bara hoppas på en förändring.
  Ha en riktigt skön helg med mycket vårluft i pålsen!
  M & V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det viktigt?! Visst skulle det vara självklart, men fyjam så många bevis vi har för att det inte är så.
   Mycket vårluft tror jag att det blir för oss alla!

   Radera
 7. Eftersom det finns en del tvåbeningar som blir blixtförälskade i oss när vi är kattungar, är det väldigt bra att vi upplyser dem om att vi har krav också. Vi kommer att kosta pengar, var så säker. Och vi kommer orsaka planering när det gäller semestrar och annan, ofta olovlig, bortovaro. Det är ena sidan av att vara kattägd. Men den andra - att få ta emot vår kärlek och omvårdnad, den går inte att värdera i pengar. Den får snälla tvåbeningar njuta förbehållslöst av. Bra inlägg igen, Gustav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blixtförälskelser kan vara farliga! Man bortser från realiteter. Men det är bara att jobba på och undervisa, undervisa och hoppas på att man når några. Vi har mycket jobb framför oss. För målet är förstås att alla katter ska ha hand om empatiska och goda människor med bra kattkunskaper.

   Radera
  2. Kattungar är egentligen jobbigare att ta hand om än oss vuxna katter kan matte tycka. Visst är vi söta som småttingar men den stora behållningen tycker matte att hon får av oss som stora katter.

   Nosgos

   Radera
  3. Så har ni också fått en RIKTIG människa att ta hand om!

   Radera
 8. När man älskar någon så känns inte sådana saker som krav tror jag. Det bara ingår i vardagslivet att tillgodose behoven hos den man älskar, om det så är en katt eller en bebis.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi här i bloggbyn tycker förstås så. Problemet är alla katter som inte har det som vi, där människor tydligen bara fått ett infall att bo med katt, men inte insett vad det betyder. Att de inte bara kan ta emot, de måste ge också.

   Radera
 9. Jamar som Dui o Deco att det hade varit jättebra om alla som är på väg att bli kattägda skulle få med sig dina klokord !
  Trevlig helg önskar vi er också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Kjelle, det var snällt jamat! :)

   Radera
 10. Du har så rätt kompis! Jag ger också massor, mot mat, godis och sånt. Självklart inte så uttryckligen ett mot annat men..ja, du fattar. Inatt gav jag tex matte tassage på halsen, sovde med kinden mot hennes, bara för husse var så stökig och drömde en massa. Då viftar han och pratar, suck! Uppe hos matte e jag trygg då.
  Min fattar det där med ge o ta, men har hört andra fråga varför de tog en "gammal katt" för den ska ändå...usch, nu blev jag lessen i ögat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag fattar precis! Och kan förstår att matte sover jamargott med din kind mot hennes! Och det där sista blir jag också lessen av. Fast glad att du har fått så kloka människor att bo med!

   Radera
 11. Mjau, både vi och matte blir så ledsna när vi läser om tvåbeningar som tar hand om oss katter, så efter en tid så tröttnar dom där tvåbenta på oss pälsbollar, *FNYY*YYS* Dom däringa s.k djurmänniskor borde inte ha katter över huvud taget!
  USCH vad trisst det är, ledsen blir man.
  Så vissa av os katter har verkligen haft tur att fått komma till RIKTIGA KATTVÄNER" Då blir man GLAD :)
  Det är så det ska vara, att få känna sig älskad och trygg i sitt hem.
  Tass på dig du fina kompis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska man inte tänka på att bo med en katt om man inte först tar reda på vad det innebär! Det är SÅ jobbigt att läsa om alla övergivna och misshandlade katter. De är ALLDELES för många!

   Radera