Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 16 januari 2012

Jag har förhandlat

Hej på er! Efter hårda förhandlingar med matte har jag jamat ifrån att nu måste jag få tassa in här igen. Hon försökte slingra sig genom att påstå underliga saker. Som till exempel att hon befunnit sig under någon is hela förra veckan? Något som jag alls inte kunnat verifiera. Tvärtom har hon varit ovanligt mycket hemma i mitt hus. Ändå har hon ihärdigt vidhållit detta konstiga påstående om isen, och sagt att det var några tabletter hon måste ta som gjorde att hon hamnade där. 

Nu har hon slutat med tabletterna, men menar att det tar litet tid att komma ovanför den där iskanten igen. Så efter en del diskuterande hit och dit har jag gått med på att hon får mjukstarta här. Jag tyckte, att hon kunde väl bara tassa ner 'tassat ut, tagit en fjäderkotlett, tassat in, vilat, ätit' osv, men det trodde hon inte skulle bli så kul att läsa? 

Så jag har gått med på en kompromiss, att jag får tassa här några dagar i veckan till att börja med. Tror inte det blir något lugn i huset förrän hon fått gjort de där två jobben, som bara är knappt påbörjade än. 

De här två veckorna har för övrigt varit rätt händelselösa. Jag har varit inne nästan hela tiden. Det har blåst och blåst och blåst. Uschjam för blåst!

Ja, då vet ni vilka villkor jag lyckats förhandla fram för de närmaste veckorna. Jag får blogga, men inte lika mycket som vanligt. Plus att det kan bli en viss nerdragning av kommentarer hos kompisar. Fast vi läser förstås alla. Jag är givetvis inte helt nöjd med kompromissen, men jag hoppas att allt snart ska vara precis som vanligt igen.
 

28 kommentarer:

 1. Den dära isen har vi hört talas om. Du måste ta väl tass om matte ett tag :)
  Bra kompromiss, det räcker med ditt förslag, "tassat ut, tagit en fjäderkotlett, tassat in, vilat, ätit" bara vi får veta att ni mår bra!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, ni har också hört talas om den, utan att se den? Men jag gör så gott jag kan att ta tass om henne. Särskilt på kvällarna får hon min fulla uppmärksamhet. Jag tror det hjälper.

   Radera
 2. Snällt av dig att kompromissa. Det är inte alla katter som skulle vara så överseende.
  Du får se till att din matte hamnar mer under isen, husse säger att det är jättejobbigt att vara där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte riktigt det där med isen, och finns det någon är hon nog ovanför den vad jag kan se. Men det är bäst att ge henne litet tid ändå. Ibland är det bra att vara extra snäll.

   Radera
 3. Härligt att du är tillbaka i alla fall. Viktigast är nog att du tar tass om matte så hon kommer upp över isen igen. Vi skickar massor med spinnehealing till matte. För oss som VÄLDIGT sällan får tag i fjäderkoteletter eller muslingar (ALDRIG) är det spinnande att höra om dina bravader.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte hälsar och tackar för spinnhealingen. Jag förstärker den allt jag kan på kvällarna. Trist att ni aldrig får tag på muslingar. Fast man VET aldrig. Vi hade faktiskt muslingar på altanen för några år sedan. Så kanske, en dag?

   Radera
 4. Jo, den där isen har vi hört talas om. Matte har visst varit under den också. Vi tycker att det är en bra kompromiss som du och matte har kommit överens om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad MÅNGA tvåbenta som varit under isen! Jag har aldrig ens sett den? Fast, förresten. Jag minns när jag fick Metacam, då blev jag väldigt matt och konstig. Kanske fanns en is ovanför mig då? Hmmm...Undrar just om matte fick Metacam också?

   Radera
 5. Den där isen man kan hamna under den har vi oxå hört talas om och den är inte rolig :(
  Hoppas allt blir som vanligt snart igen och att patrulleringvädret blir bättre !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag och igår har det väl varit rätt skapligt jobbväder. Fast jag har ju rätt mycket att göra inne med mina människor också. Tur man är katt, och har vett att koppla av mellan arbetspassen.

   Radera
 6. Klart du inte kan vara helt nöjd med kompromissen, det ligger ju i sakens natur. Men bättre att få höra ifrån dig lite än inte alls. Mitt råd: fortsätt dina tuffa förhandlingar med matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag fortsätter förhandlingarna! Tar till och med i med hårdtassarna när det är lämpligt. Men man får vara listig också, annars kan det bli tvärstopp. Ska nog fixa det snart.

   Radera
 7. Ibland får man nöja sig med det man får. Här e matte oftast under täcket när hon e hemma och det på fel tider. Hon e jättemycket på det där jobbet, med tjejkatten, det känner jag på lukten.
  Tur vädret e så uschligt, då kan man sova och mysa inne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra jamat "ibland får man nöja sig med det man får". Exakt så är det! Och det kanske trots allt inte är så illa?

   Radera
 8. Mjau, jamars den där isen har vi oxå hört jamas om. Det kan inte vara så roligt att vara under den har vi förstått. Du får fortsätta ta tass om din matte Gustav, och fortsätta att kompromissa.

  Sköt om er alla

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är inte så kul där under har jag förstått. Tur att man aldrig hamnat där nere. Jag tar tass om henne allt jag hinner!

   Radera
 9. Sånt är livet. Vi tvingas kattpromissa ibland. Hoppas sekreteraren mår bättre snart om kommer upp på torra land igen! :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker hon ser rätt torr ut om fötterna, så nog får det bli ordning här snart!

   Radera
 10. *klappar tassarna ihop* DU ÄR TILLBAKA!!! UNDERBART!!
  Jag har jamars saknat dig och hoppas du kan komma tillbaka massa mycket igen sen ;)

  Nosbuff och Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns förstås jamarbra att vara saknad, och gör att jag får ytterligare argument i fortsatta förhandlingar!

   Radera
 11. Under isen låter inte som något trevligt ställe, så vi hoppas att matte snart är isfri igen. Skoj att höra av dig, särskilt om det är nyheter på fjäderkotlettfronten. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också, att isen snart försvinner, för så här kan vi ju inte ha det. Beträffande fjäderkotletter, vi har rekordmånga såna, nästan så det blir aningen långtråkigt. Det blir ingen sport, liksom...

   Radera
 12. Välkommen tillbaka, kompis! Och matte med förstås. Det är inte kul när krafterna sinar, hoppas istäcket inte är alltför tjockt, så att matte snart kommer upp till ytan igen.
  Klart ni ska ta det lite lugnt tills matte känner sig bättre.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Nu är det ju flera dagar sedan hon slutade med de dumma tabletterna, så nu förväntar jag mig litet framsteg på orkfronten för matte. Får väl hämta en isborr annars.

   Radera
 13. jaha, jag förstår hur du har det Gustav, den där isen den är här ibland oxå...*mutter* och hur som jam så får vi katter antassa oss ibland då människorna är ute på isen. Vi har full förståelse och är fullkomligt nöjda med att du tassar in ibland. Vi gör ju likatassat här. Kattentarerna är oxå intassade till nästan nollpunkten ibland... uppmuntrande *nosbuffar* till dej och din människa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att vi har det ganska lika, alla vi katter. Och att vi alla också gör vårt bästa för att stötta och leda våra människor. Bra att ni är nöjda ändå, fast det är minimerat här.

   Radera
 14. Vi har också istid här bor på ett berg med en massa sjöar runt omkring oss och det gör att det finns extra mycket istid här, säger lillie. Vi tror att isen kryper in i örat på människor när de är ute och så blir det is i hela kroppen på dem. det enda som tinar upp dem är om en katt tar tass om dem extra mycket. "Under" tror vi är människors vanliga klantighet. De kan aldrig lära sig prepositioner...

  Skönt att höra från dig igen! Vi saknar dig och skickar en jamarns massa spinnhealing och nosgos till dig och matte!! Hoppas att hon känner sig bättre snart!
  nosgos å torsdagsgottisar
  :)Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, är det SÅ det går till? Fast här finns ju ingen is på havet? Hmmm. Tål att fundera på. Fast nu finns det förstås is på en hink där ute. Bäst att passa matte och se till att hon inte kommer i närheten! Tack för all spinnhealing, det har absolut hjälpt!

   Radera