Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 21 maj 2015

Bara att vänta!


Nu har jag det allt beviljat, kan ni tro! Utanför min ena ytterdörr har jag holken med pilfinkar, och nu har vi
upptäckt att på en bjälke på min innätade altan finns ett koltrastbo! Så nu kan jag bara lugnt sätta mig nedanför holken och redet och invänta att maten kommer nerramlande! 

Det gäller bara att hindra matte från att vidta åtgärder, och kanske till och med förhindra min närvaro? Jag vet av erfarenhet att jag inte kan lita på hennes support när det gäller mitt fågelintresse!14 kommentarer:

 1. Ja, matte brukar lägga sig i här med... Men TITTA får man ju...

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att titta kan ingen hindra oss ifrån, men jag minns diverse restriktioner som infördes förra året när det var talgoxar i holken. Och det där koltrastboet...om jag varit litet yngre och rörligare hade jag nog haft en chans!

   Radera
 2. Det finns nog tyvärr en överhängande risk att matte sätter stopp för det hela. Nu blev husse alldeles upprörd också. *mutter*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också rädd för det! Skulle inte förvåna mig om det blir omöjligt att ta sig ut på altanen så småningom?

   Radera
 3. Det här verkar ju lovande så länge matte håller sig ur vägen.
  Men för att du inte ska sitta o invänta någon godsak som kommer nerfallande i munnen på dig, så får du jama i på skarpen att det ska serveras en rejäl bit Skrei varje dag.
  Idag önskade jag att du varit med mig o hjälpt mig i det danska landet.
  Jag hittade något så jamar-spännande nere i Slettens Hamn o ville verkligen undersökt saken rejält.
  Men vad tror du hände? Jo, matte smög upp bakifrån o lyfte upp mig o bar iväg med mig därifrån innan jag hann undersöka saken.
  Dessa mattar, dom förstår ju ingenting.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det lilla kruxet, att få matte ur vägen, gissar att det blir knepigt värre? Hennes fågelintresse verkar helt i paritet med mitt, hur det nu kan komma sig? Hon äter ju inte ens kött!
   Men oj, vilka äventyr du är ute på! Du är den mest beresta katt jag känner! Och att din matte skulle komma och lyfta bort dig, det hade jag kunnat förutse direkt, det är PRECIS så mattar fungerar! Hur många gånger har man inte upplevt detta förmynderi???

   Radera
 4. Men visst är det spinnande! Själva har vi blåmesar i holken som vi ser från köksfönstret..vi hoppas att de tar en sväng in på altanen..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag att ni hoppas, och jag har för mig att det har hänt nån gång också? Men jag gissar att era människor också försöker sätta käppar i hjulen för er?

   Radera
 5. Oj vad spinnande! Där hade man kunnat tillbringa en hel del tid. Men gissar att din matte kommer och lägger sig i, de brukar göra det tyvärr.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, förstår inte alls varför de ska lägga sig i saker de inte har med att göra? *surar*

   Radera
 6. Man tycker ju att matte borde uppmuntra ditt genuina intresse för fåglar. En fördel är väl att matte inte kan bevaka dina göromål ständigt? Ibland måste hon väl göra annat (hoppas jag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man ju tycka, ja! Och jag tror inte hon kan hårdbevaka mig på heltid, åtminstone inte vad gäller pilfinkarna i holken. Då är det värre med de större stekarna i boet på altanen, för dit kan jag nekas tillträde om det vill sig illa. Men jag hoppas förstås att så inte sker!

   Radera
 7. Gissar att din matte kommer att sätta P för dina planer på fjäderkotlett middag :(

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag befarar också. Men det finns ju nätter! Om de är på alerten då, kotletterna?

   Radera