Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 8 februari 2012

Bildbevis

Matte är i vedboden, och jag passar på att göra ett provrace i min spaningstall...eller...spaningsstubbe...äsch, nånting där mitt emellan, tror jag.

Och kolla! Den duger fortfarande som spaningscentral!

Hej på er! Fyjam, vad eländigt kallt det har varit. Men jag har ändå börjat vara ute litet mer, det är ju så urtrist att bara ligga inne. Och så blir det lätt aningen spända förhållanden i mitt hus. Jag menar med de inneboende andra katterna. De har så låg toleranströskel när jag vill skoja litet. Nä, det är skönt att få komma ut ibland, och slippa ta hänsyn till någon. 

En bra sak är att husse återvänt från norra landet. Så igår kväll fick jag åter tillfälle till att sjunka ner med klorna i hans härligt trampvänliga mage. Ibland säger han "aj", men det är säkert bara någon slags skämt? Jag känner ju själv hur skönt det är! 
24 kommentarer:

 1. Din tall duger att hålla utkik på ser vi!
  Skönt att den värsta kylan har gett med sig!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är NÄSTAN som förut. Jag brukade ändå inte springa just högre upp. Och visst är det skönt att det bistra kalla gett sig iväg!

   Radera
 2. Vilket härligt väder ni verkar haft där på andra sidan åsen !
  Din spaningstall verkar ju funka rätt bra som spaningsstubbe oxå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Kjelle, vi bor ju faktiskt på samma sida! Såvida du inte flyttat till Ängelholm? ;)

   Radera
 3. Härlig spaningstall. Men jag undrar om den inte ljuger för det ser ju nästan ut som det är sommar hos dig Gustav. Eller åtminstone vår. *drömer*

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, sommar är nog att ta i...men jag är jamarglad att slippa det där vita. Så om man jämför med hur många andra har det är nog LITET vår?

   Radera
 4. Härligt kompis! Här är det massa otäckt vitt nästan precis överallt.. Undrar när det ska rymma igen *fniss*. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas för din skull att det SNART rymmer! Förstår inte alls nyttan med det där vita?

   Radera
 5. Skönt att tallen fortfarande funkar som spaningsställe. Förstår att det är en lättnad att kunna vara ute igen, det blir lätt att man tassar varandra på nerverna när man tvingas vara inne och inkattiv dagarna i ända.
  Att husse återvänt ökar ju också möjligheterna till förströelse och rekreation.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju förmånen att vara ensam herre på täppan, men förstår tydligen ändå svårigheterna. Och det är inget kul att bli utsatt för systrarnas ilska, kan jag jama.

   Radera
 6. Det ser ju nästan ut som vår nere hos dig. Annat är det här må du tro. Jag har en känsla av att husse blir så lycklig när han blir trampad av dig så han vänder på orden. Han menar nog "ja" i meningen "mera" tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att jag inte tänkt på det! Klart han menar så! Ska tänka på det nästan gång det händer, så blir han riktigt glad!

   Radera
 7. Tur att några viktiga delar av tallen är kvar! Förstår att det är skönt att komma ut en sväng! Husse menar nog mmm istället för aj men det råkar nog bli fel.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är verkligen glad att den mest väsentliga träddelen är kvar. Resten var ju mest utfyllnad, en slags stort paraply där ovanför. Har förstått av Kattson också att husse nog inte menar "aj". Mycket bra!

   Radera
 8. Skönt att du kan använda resten av tallen till spaningscentral, för det är ju en väldigt viktig del i vårt arbete som säkerhetskatter. Min husse brukar också skoja och säga aj utan anledning, för jag får då inte ont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Spaningens betydelse får inte underskattas. Jamartur att den kan fortgå som tidigare. Kanske din husse också menar "ja", som Kattson föreslår? Eller mmmm, som Dui och Deco tror?

   Radera
 9. Skönt att ni slipper allt det vita hos er. Det blir liksom trevligare om tassar och rumpestumpen när man är ute och sätter sig ned för att stint bevaka ett mushål eller fjäderkotlettrestaurang. Men vadmenar husse när han säger AJ? Ont kan det väl inte göra med ditt gostrampande? Det är inte så att han han börjat prata engelska och tänker säga något helt annat men kommer av sig efter "aj"? Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag ser och hör hur nästan alla andra har det med massor av vitt, känner jag mig väldigt tacksam att ha det så här. Bara LITET vitt nere på stranden, på vissa fläckar.
   Och det tycker jag var ett enormt bra tips, att husse börjat prata engelska! Kanske han tycker att det är så skönt att han börjar yra och glömmer prata svenska? *fniss*

   Radera
 10. Tusan då, så där fritt från det kalla vita vill jag ha. Nu tack! Får ju inte gå på patrull för dumma matte för min päls har inte vuxit ut än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du är avundsjuk! Men jag är i alla fall glad för att du är hemma hos din matte och mår någorlunda bra!

   Radera
 11. så skönt att du kan komma ut igen då och då och inte behöva ta hänsyn så ofta, och bara tänka på dig själv, mjau
  Så skulle vi oxå vilja ha det.
  Vi längtar tillvåren/Sommaren så matte kan bygga dom däringa klätterställningarna till oss i rastgården.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni är ju FYRA stycken! Oj, oj! Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara att jämt tassa inne med mina två inneboende katter! Men att ni har en rastgård hjälper ju till, även utan klätterställning.

   Radera
 12. Jamars inget vitt??!!
  Tänk om man bodde där nere på "riviäran"! *drömmer*
  Spaningstubben ser perfekt ut tycker vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan ni tänka er, jag bor faktiskt där, på riviäran. Det heter så, mitt område. Står det på vägskylten!

   Radera