Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 12 mars 2010

Litet plåster på såren

Sluta med blixtrandet, matte...vi vill ha fisk!!!

Fick en liten kompensation för de senaste dagarnas tvångsmatande med gegga, sprut i nacken och påhopp av argbiggorna. Matte lade upp ett paket vitfisk på köksbänken, och de mest förföriska dofter spred sig köket. Sedan hörde vi det mycket speciella ljudet av tre små tallrikar som togs ned från skåpet.

Det är bara just dessa tre tallrikar som har det klirret. Alla andra tallrikar låter mera klonk klonk, ett ljud som aldrig betyder gott gott. Det gör däremot klirr klirr. Alla som bor i och kommer till mitt hus har fått lära sig att inte använda de tallrikarna om det inte gäller godis till oss. Allt annat användande är lurendrejeri. Tänk att höra det där ljudet som gör att tre katter kommer förväntansfulla tassande, och så blir det inget! Nä, det är för grymt.

Nåjam, nu var det inte lur, utan alldeles på riktigt. Vi fick varsin saftig bit fisk. Jag fick litet mer än de andra. Helt rättvist, det var ju mig det hade varit syndomast.

Nu hoppas jag att helgen ska fortsätta i samma stil, och att även mina kompisar i hela landet ska få en braig helg. Vi tassas igen på måndag!

11 kommentarer:

 1. Den portionen vitfisk hade du verkligen förtjänat efter de senaste dagarnas vedermödor!

  Vi har också tallrikar som bara är våra egna. Det ljudet känner vi igen, om så matte försöker smyga ner dem från hyllan, och då kommer vi i full karriär. Vi injamar, sådana tallrikar är det ABSOLUT FÖRBJUDET att luras med!

  Ha en braig helg, du med. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag känner igen det så väl när du jamar om det speciella klirret. Man bara vet att det vankas godsaker. Självklart fick du den största biten, det förtjänar du!

  SvaraRadera
 3. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tänk att ni också har såna tallrikar! Min matte har också försökt ta ner dom ljudlöst, vilket förstås är omöjligt. Däremot är det inte ett dugg spännande att höra ljudet när dom ställs tillbaka i skåpet...Tassen!

  SIPPO: Och du har OCKSÅ klirrtallrikar. Hoppas du får höra det ljudet nu i helgen, för jag tycker att du också är värd litet extra nu! *kompistass*

  SvaraRadera
 4. 'fnissvoff'
  Jag reagerar mest över ljudet av "skrapa av tallrikar".
  Det rasslar som ljuv musik i mina Trassliga öron...

  *drömmande*
  mmmmmMatrester..
  Mums!

  Önskar er god fiskelycka i helgen!
  Tass!

  SvaraRadera
 5. Skrapa tallrikar??? Vad är det för ljud? *funderar* Ger mig inga vibbar alls...måste va' nåt för skällisar...
  God...hmmm...vad önskar man hundar? God benlycka??

  SvaraRadera
 6. Här har vi alldeles speciella skålar och fat för oss katter... matte tycker att vi skall äta i skålar, eftersom maten annars glider iväg över kanten och vi inte får tag i den så bra. Flera av skålarna är kinesiska med drakar och blommor på. Och jag har faktiskt ett fat som är guldigt och ser ut som en snäcka! I det brukar jag dricka filmjölk, som jag tycker är så gott *slickar morrhåren*. Skönt att ha hamnat hos tvåbeningar som vet hur en katt skall behandlas...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Ja, det har vi också, speciella skålar. Plus dom här tre tallrikarna som vi får fisk på. Dom har en liten kant, så vi brukar kunna få upp läckerbitarna utan problem.
  Guldfat låter lyxigt!
  Ja, vi har haft tur...hos er och hos oss...
  Tass!

  SvaraRadera
 8. Vad bra att du fick lite extra gott, det hade du förtjänat efter allt besvär som varit under veckan. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Gustav-din lille luring...har du flyttat hit du med...VÄLKOMMEN!!!
  jag ska genast uppdatera din länk hos mej. Jag blev riktigt orolig när din blogg inte fungerade längre så jag bad min människa att leta efter dig hos våra kompisar och då hittade hon dig...

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Det är vi helt överens om att tycka. Men ni har allt haft en del att stöka med, ni med, så det blev väl litet fredagsgodis hemma hos er också? Buff, buff!

  MAYA: Ja, jag flyttade ju mest inom huset, men tack i alla fall! Trodde jag skickat epost till dig om bytet? Nåjam, tur du hittade i alla fall, skulle vara jättetrist om du inte hälsade på!
  Tass!

  SvaraRadera
 11. Ja har en kökskåpsdörr som är så där magisk som dina tallrikar. De är det där skåpet där de heliga Dentisarna förvaras. Varje gång ja hör skåpsdörren öppnas vattnas de i munnen!

  Tass!

  SvaraRadera