Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 29 maj 2013

Den stickade grå sjalen


Puff och jag fräschar upp oss

Över husses och mattes sängar ligger en grå, stickad sjal. Den stickade en gammal tant för länge sedan till mattes mamma. Jag har hört flera av mina kompisar berätta om hur bra det är att åka till en mormor. Det har jag aldrig fått göra. När jag flyttade hit fanns hon inte längre. Men sjalen har min matte kvar.

Först trodde hon att det var hennes sjal? Det var innan jag kom, och upplyste henne om att det faktiskt var en kattsjal! Ett tag försökte hon hävda att så inte var fallet, men rätt snart insåg hon det meningslösa i det. Nu har hon helt gett upp sådana anspråk, och brer alltid ut sjalen till mig att ligga på. För det gör jag. Sjalen är mycket skönare än överkastet, det är en enorm skillnad.

Sedan Piff och Puff invaderade mitt hus, har de också gjort anspråk på sjalen. För det mesta brukar bokningen av den flyta på. Dessutom har jag ju en liggplats som är strået vassare, och som jag har absolut ensamrätt på. Ni kan nog gissa vilken? (Litet hjälp: Platsen är något opålitlig, för den försvinner då och då.)

18 kommentarer:

 1. Såna där gamla fina saker behöver nån ta tass om, och vem är mer lämpad än en katt? Givetvis måste den katt som varit längst i huset ha bokningsföreträde. Men huvudsaken är ju att din har din absoluta favoritliggplats för dig själv. Den där som brukar rymma iväg norröver alldeles för ofta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är alldeles säker på att matte inte haft samma glädje av sjalen som jag har. Och, jam, Piff och Puff också. Och naturligtvis gissar du helt rätt på min favvoplats!! :)

   Radera
 2. Pffft, ser väl alla att det där är en kattsjal. Vem har matte skaffat den åt, om inte en stilig Gustav?
  Tror jag ska be husse fixa en kattsjal åt mig, vi får nämligen nöja oss med en handduk eller hans gamla byxor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den måste förstås vara gjord i ett supermjukt garn, sådär så man bara måste trampa på den när man sätter tassarna där! Er husse kan väl sticka en sån?? ;)

   Radera
 3. När husses mage är borta är det ju bra att ha en sjal. Dessutom tycker vi att ni ser ut att ha det rätt mysigt tillsammans! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får man inte det bästa, får man ju ta det näst bästa! Det är faktiskt väldigt, väldigt ovanligt att Puff kommer och lägger sig så nära mig. Men vi låg där tillsammans rätt länge.

   Radera
 4. Det ser ju alla att den där sjalen är som gjord för en katt! Men jag förstår att husses mjukmage ändå är bästast.
  Här har vi många filtar och handdukar att ligga på lite överallt, jag gillar det för matte tvättar dem ofta och det luktar så gott om dem då.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också filtar litet varstans, men ingen kan mäta sig med vår kattsjal. Den är bara bäst! Jam, förutom husses mjukmage, förstås!

   Radera
 5. Mjausan, så klart att det syns att det är en kattsjal.
  så mysigt ni verkar ha det på den jamas fina sjalen.

  Här har vi både filtar och täcken som vi vilar på ibland.

  Tass i tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt ovant att ha Puff i andra sängen, hon gillar ju inte mig. Kanske är det en magisk sjal?

   Radera
 6. Din sjal ser väldigt mjuk och inbjudande ut, förstår att tjejerna vill dela den med dig. Din favvoplats? Gissar på husses mjuka mage

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så mjuk, så mjuk. Tanten som stickade den en gång gav ju bort den i present, så hon hade valt ett riktigt lyxigt garn.
   Klart att du gissar rätt, visst är det husses mage!

   Radera
 7. Självklart är det en kattsjal! Det kan ju varenda katt se. Din favvoplats måste ju vara Husses mage! Den delar du väl inte med dig av heller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det ska förstås till katter för att tycka att det är självklart! Tur att matte också insåg det till slut. Nä, husses mage är bara för MIG att ligga på. Någon delning där blir aldrig aktuellt!

   Radera
 8. Syns på lång väg ju att det där är en kattsjal !!
  Gissar på att din favvoplats är din husses mage :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst syns det? Du skulle nog också gilla att busa på den! Och såklart gissar du helt rätt!

   Radera
 9. Jag förstår precis hur du menar med sjalen! Det är så mycket mysigare att mysa när man har hittat Det Perfekta Liggunderlaget. Själv har jag en fleecefilt som favorit. Problemet är att alla andra fleecefiltar just nu används för andra ändamål, och därför slåss matte och jag om denna fleecefilt. Men som jag jamar - hon får väl köpa sig en egen filt, och sluta låna min hela tiden *blink*
  Vi gissar också på att den mobila mysplatsen är husses mage :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fleecefiltarna i mitt hus har Piff lagt beslag på. Fast jag bryr mig inte om dem i alla fall. För mig gäller bara den här mjukissjalen. Och så husses mage, förstås!! :D

   Radera