Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 7 maj 2013

Det eviga (?) problemet


Hur svårt kan de' va', matte?

Det är rent märkligt att vi aldrig ska kunna reda ut hur en av de viktigaste sakerna i huset ska fungera? Jag vet inte hur många gånger jag (och de flesta andra katter) klagat på den enorma snålheten när det gäller litet guldkant på tillvaron, det vill jama GODIS!? 

Nån ynka liten tilldelning, alldeles för sällan, är vad som står till buds, åtminstone i mitt hus. Detta aktualiserades senast igår kväll, när jag fick provsmaka en ny sorts sticks. Hur ska man kunna lämna ett utlåtande, när man knappt hinner känner smaken innan den är slut? Jag bara frågar? Försökte få matte att förstå att en större bit krävdes, ja, rentav mycket större, om jag skulle kunna sätta betyg. 

Undrar just om jag någonsin kommer tillrätta med detta problem?   

20 kommentarer:

 1. Godis får man alltid för lite av. Det vet vi väl alla alltför väl. *stampar med tassen*
  Klart att man behöver flera bitar för att verkligen kunna sätta betyg på gottiset, så-det-så!!!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om det finns någon katt som tycker godistilldelningen är okej? Skulle inte tro det...

   Radera
 2. Godis, vad är det undrar vi. Ja så snålt är det här hem. Dags att protestera helt klart! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, somliga har det RIKTIGT tufft!!! Jämfört med er ska jag kanske vara glad att jag åtminstone fick en liiiiten bit sticks?

   Radera
 3. Det är precis likadant här. Precis som du jamar, hur katten ska man kunna ge en rättvis bedömning om godiset är slut innan man ens hunnit känna smaken??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske något allvarligt fel på våra människors ögonmått? För de kan väl inte på allvar missunna oss godis? Så illa kan det väl inte vara?

   Radera
 4. Nu vill vi Stationskatter faktiskt höra ditt betyg på sticksen, så matte får nog ge dig en bit till - eller flera. Och så får du jama på bloggen hur det smakade! :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska GENAST vidarejama detta oerhört viktiga meddelande till min matte! :D

   Radera
 5. Visst är det märkligt att vi alla katter har samma problem? Sen kan de själva glufsa i sig en hel påse av sitt godis men vi skall nöja oss med ett par ynka smakbitar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där kom allt ett sanningens jam! Just precis! HUR kan det göras sådan skillnad på godis och godis?? *upprörd*

   Radera
 6. Här kommer en till som har precis samma problem !
  Tror du att jag fick smaka på den goda Budapest-längden som matte o husse smaskade på till kvällskaffet ??
  NÄÄÄÄ , det fick jag INTE !!
  Åh inte fick jag nånting annat gottigt heller *suck*

  SvaraRadera
 7. Jag har ju en längre tid försökt sätta tassen på precis detta problem. Undrar om det är nåt genetiskt fel på tvåbeningar som gör att de har så svårt att fatta att godis är en rättighet som varje katt borde ha fri tillgång till. Och särskilt om man ska betygsätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tror jag att det är så illa faktiskt. Hur skulle detta problem annars kunna fortgå på detta sätt??

   Radera
 8. Ja Gustav, vi håller så jamarns med dig, fattar inte att man kan få en lite större smakbit, så man vet hur det vi får, smakar? Småbitar hinner man inte känna efter då det tar fort slut:(
  Tvåbeningarna har som du säger, kanske för dåligt ögonmått? *Funderar*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju mycket som inte fungerar optimalt på dem, så det är väl en trolig förklaring?

   Radera
 9. Vi har samma problem här. Dessutom påstår matte att vi får gaser i magen av för många såna där godis sticks. Anklaga oss för att fisa! Vilken fräckhet!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pfft, så löjligt! De kan väl vända bort näsan i så fall, OM det skulle vara så att det skulle råka komma litet luft. Och vad är "för många"? Den pluttbiten jag tilldelas kan bara betecknas som "för liten".

   Radera
 10. Kan bara instämma med dig och alla föregående jamare att det är ett otyg, denna oförklarliga snålhet med godiset. Och en annan sak - visst har just stickisar och annat gottigt en otrolig förmåga att ta slut fort? Knappt hinner man få dem i munnen förrän de är spårlöst försvunna, något som ytterligare ökar futtighetskänslan. För att kompensera detta anser jag att vi i stället borde få extra STORA portioner av godiset.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan konstatera att en total enighet råder i denna viktiga fråga. Frågan är bara hur i all världen vi ska kunna få till stånd en förändring till det bättre???????

   Radera