Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 15 maj 2013

Platt vill jag inte bli


Nu börjar det bli riktigt illa ställt här. Man riskerar att bli ihjälklämd när man ska in och få sig en matbit! 

Matte öppnade dörren som vanligt, och jag hade precis bestämt mig för att jag nog skulle tassa in. Då är det precis som att hon ångrar sig, och säger "stanna där" med sträng röst. Dessutom blir dörrspringan mindre, så jag blir förstås bekymrad och börjar backa. Hinner precis ut innan hon stänger dörren!!! Jag fattar ingenting!

Sedan tar det bara en liten stund, innan matte åter öppnar. Nu med dörren på vid gavel, och hon har den lena rösten igen. Med nästan löjligt snäll röst ber hon mig komma in. Vis av det som nyss hänt, är jag ytterst tveksam till att hörsamma hennes begäran. Men när hon trugat ett antal gånger och lockat med mat gör jag det ändå. 

När matte öppnar nästa dörr, står Piff där beredd, tydligt frustrerad över att blivit stoppad precis när hon skulle smitit ut förut. Där kom alltså förklaringen. RymmarPiff på väg ut i expressfart = oväntad dörrstängning för Gustav. Och det var inte jag som skulle "stanna där", utan Piff. Men hur lätt var det att uppfatta allt detta i hastigheten? 

Nu har matte lovat att alltid stänga in Piff på säkert ställe innan hon öppnar för mig.  Det är nog bäst, så det inte blir en väldigt platt Gustav framöver.

14 kommentarer:

 1. Tänk att det så ofta är vi som sköter oss som råkar illa ut. Bra beslut av matte att stänga in Piff innan hon öppnar för dig, för nån platt Gustav vill vi verkligen inte se. Du ska se ut precis som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt är vad det är. Men det är ett väldigt stängande av dörrar här nu, så jag tror jag behåller min nuvarande form ett tag till!

   Radera
 2. Då får matte skärpa sig, en platt Gustav vill vi INTE ha! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, vill jag bara jama!

   Radera
 3. Puhjam, jag trodde nästan att du blivit jagad av en otäckt brummis. Fast att bli klämd i dörrar är nog inte heller någon höjdare.
  Vi vill i alla fall att du ska behålla din nuvarande form, för den passar dig perfekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag måste välja mellan brummis och dörr, får det bli dörren ändå, även om det inte var särskilt trevligt. Jag tycker också att pälsen är så precis lagom och i rätt utförande som den är!

   Radera
 4. VÄLDIGT tur att du inte blev platt i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker verkligen jag med! *pustar ut*

   Radera
 5. *Fniss* Jamar som Kjellebus, tur att du inte blev platt iaf. Hur skulle du se ut om du vore platt? *Fniss* Ngn platt Gustav vill vi verkligen INTE se.
  Det är ju fiskar som är platta, inte vi katter, mjau

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad vingligt det skulle se ut när jag tassade omkring! *ryser*

   Radera
 6. Phui! Blev orolig att någon brummis plattat till dig. Nu var det som "tur" var "bara" dörren. Besvärligt med rymmartjejer, matte får nog hitta på en strategi så det inte drabbar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piff får vara innanför en annan dörr, så hon inte kan komma i tvåhundrasjuttiotolv knyck och rusa ut. Nu måste de ALLTID komma ihåg att stänga den extra dörren!

   Radera
 7. Det är ju alldeles på tok att du ska få problem för att Piff är rymningsbenägen. Hoppas verkligen att dina människor är medvetna om att detta kan drabba dina patrulleringar, och att de måste ändra på utsläppningsrutinerna.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojam, de har insett nu vad som gäller, tack och lov. För det var en riktigt traumatisk upplevelse jag hade där. Tur jag har ett snabbt förlåtande sinnelag.

   Radera