Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 2 maj 2013

Expert?


Vet ni vad hon sa, min matte? "Du är expert på att gå framför fötterna!" Just så sa hon.  Med betoning på expert.

Jag har funderat på om detta ska tolkas positivt eller negativt? Att vara expert på något är väl fint? Man är bättre än många andra inom ett specialområde. Följdfrågan blir då hur området "framför-fötterna-gående" meriteras? Med tanke på det tonläge matte använde, är jag inte helt övertygad om att hon avsåg uttalandet som berömTyckte mig nästan till och med kunna ana en liten suck som slutkläm. 

Men det kanske var av ren beundran? 

18 kommentarer:

 1. Oj som jag känner igen det där. Husse har själv sagt liknande saker till mig. Men precis som du, så tvivlar jag lite på att det är beröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vad ska man tro? Tills jag fått bevisat motsatsen kommer jag anse det som beröm, och inte ändra på mina vanor. Man ska ju tänka positivt!

   Radera
 2. Jag blir lite misstänksam, anar så att jama ugglor i mossen. För det KAN vara så att du har blivit utsatt för så kallad sarkasm, där man säger något kritiskt på ett till synes vänligt sätt. Men även om det är så, så tycker jag absolut att du ska anse det som beröm, och fortsätta tassa framför mattes fötter så ofta du bara kan :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du ugglorna är i mossen? Äschjam då, men de får väl vara där, då! Jag anser mig ha rätt att vara nära matte, alltså får hon se sig för när hon flyttar fötterna. Det tycker jag att jag kan begära?

   Radera
 3. Har tänkt mycket på det där. Tvåbeningar har ju bara 2 ynka fötter att hålla reda på och klarar knappt av det. Vi har 4 tassar och inte tycker vi att tvåbeningar är i vägen? Ännu ett bevis på att vi klarar allt bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Visst är det helt obegripligt? Vi vet ju EXAKT var vi sätter ner alla tassarna!
   Tror att det är deras dåliga syn i kombination med likaledes usel koordinationsförmåga som ställer till det!

   Radera
 4. Om man är expert på något så måste det ju vara bra så matte är nog avundsjuk helt enkelt! nsobuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det också vara förstås! Hoppas det!

   Radera
 5. Vi får ofta höra det där också, speciellt på morgonen när matte kliver upp och sen på kvällen när hon kommer hem. Vi har också valt att ta det som beröm för hon ser oftast glad ut när hon säger det.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om min matte ser glad ut, precis, hon påstår att hon mest är rädd att trampa på mig. Men hon får väl se sig för, SÅ liten är jag ju inte!

   Radera
 6. Men expert måste väl vara något bra? Håller med Frasse om att tassa-framför-fötterna är ett projektdu bör fortsätta med. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hållit på med projektet i alla år jag bott här, men det känns inte färdigt ännu. Nog kommer jag fortsätta! Annars kanske jag inte kan kalla mig expert efter ett tag, det vore ju hemskt!

   Radera
 7. Att vara expert inom något område är ALLTID positivt , så det så !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och eftersom du har så många rosifetter måste du ju ha rätt! :)

   Radera
 8. Man kan undra om våra tvåbeningar tycker att vi är så små, att vi inte syns, därför dom säger att vi är i vägen, *funderar* så dom inte ska trampa på oss??
  MEN inte är vi väl så in i vassen små?
  *funderar igen*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag tycker nog att jag syns mer än väl! Men jag vet att matte är rädd att både trampa på och ramla över mig, klumpig som hon är.

   Radera
 9. Om och när matte säger samma ord så väljer jag att ta det som beröm. De är ju så klumpiga, tvåbeningarna och behöver ofta visas tassgripligen var de ska gå.
  Så stoltsvans upp kompis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det konstiga här är att varken Piff eller Puff kan det här? Jag är ende experten i familjen. Så det är väl tur att åtminstone en katt upprätthåller denna kunskap!?

   Radera