Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 4 augusti 2011

Ett utvecklingsområde

Nog är vi katter experter på att hitta sköna platser att sova på?  Våra människor är tämligen fantasilösa därvidlag, tycker jag. Nästan undantagslöst använder sig bara av sina sängar. Kanske används understundom en soffa. Visst är det fantasilöst? Det är ju bara att se sig om! 

Överallt öppnar sig de mest fantastiska möjligheter till avkoppling! Det gäller bara att ha den rätta blicken. Plus känslan för underlaget, givetvis. En bra nos underlättar också. Där får man väl tillstå att de tvåbenta inte har de rätta inbyggda resurserna. För övrigt kan jag dock inte se något hinder för deras utveckling på det här området.

Här demonstrerar jag en helt excellent sovplats. Skulle duga till vilken människa som helst. Helt i lä bakom pallkragen. Det har varit jordgubbar där. En massa överskottsnät ger en mjuk bädd. Till och med att man slipper smuts i pälsen. Bättre säng kan man inte önska sig. Det gäller bara att se möjligheterna!

18 kommentarer:

 1. Du är en njutningskonstnär Gustav, vi har mycket att lära av dig!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Njutningskonstnär? Jo, men det är väl alla vi katter! Om våra människor hade bråkdelen av vår förmåga på den punkten skulle de må mycket bättre. Tror jag.

  SvaraRadera
 3. Ingen ful fisk i det nätet inte!
  Såg nästan lika skönt ut som långt gräs.

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt så. Tänk så mycket människor skulle kunna lära sig av oss om sovplatser. Men de är ju så envisa av sig.

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: Fast en fisk i nätet hade inte varit fel. Inte bryr jag mig om ifall den är ful eller inte!

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Envisa. Och har så väldigt svårt att ta till sig vår undervisning. *suckjam*

  SvaraRadera
 7. Åter kan man bara konstatera något som tvåbeningar har väldigt svårt att förstå: det är det enkla som är det geniala. Man behöver inte krångla till saker och ting utan lösningarna finns överallt, runt omkring oss. Det gäller bara att se dem!

  SvaraRadera
 8. Vilken toppenplats, håller med om att det är en av våra människors största brister det där med att kunna njuta.Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Du är som vanligt förståndigast i världen! Fast, vi skulle avråda från sovplatser som ligger uppe på garderober eller frysar. I alla fall om man som lillie är lite handikappad...

  nosgos å allt det bästaste
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Och att VÅGA! Lyckligtvis bryr vi oss inte ett dugg om vad andra tänker!

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Visst är det konstigt? Det som är så SKÖNT!

  SvaraRadera
 12. MAURICE och KAJSA: Jo, det har ni alldeles rätt i. För övrigt inga platser jag själv använder. Vill helst ha det mjukt under mig. Men ni kanske har någon mjuk, lättåtkomlig plats hon inte upptäckt än?

  SvaraRadera
 13. Det där med att se möjligheterna det är oftast 2-benta urusla på !!!
  Åh inte verkar det hjälpa om dom sätter på sig glasögonen heller !!!
  Man kan ju undra om dom bara använder dom för att se bra ut ;-)

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Ibland tror jag att de är bättre på det här när de är minisar. När de blir långa verkar det ha försvunnit. Det kanske har blivit så utspätt, så det inte märks längre?

  SvaraRadera
 15. Gustav - jo, men dem tänker vi inte tala högt om. Då får vi nog inte ha dem ifred. Fast ställena som hon inte kommer (in) i visar vi förstås: tvättkorg, katthuset i klätterställningen, lådor i linneskåpet och hatthyllan...

  SvaraRadera
 16. Men HUR har matte och husse kunnat missa den mjuka fina sovplatsen? Tur att de har dig som visar hur enkelt det kan vara att njuta av tillvaron. Snart ska du se, att de tar efter och ligger lagom nonchalant på den krökta stammen på din favorittall. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 17. MAURICE och KAJSA: Jahajam, det kanske är bäst att ha de gosigaste ställena hemliga så hon inte förstör dem med sin tunga kropp. De är säkert anpassade för lagom stora katter...

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag undrar det, jag också. Faktiskt en av de bästa sovplatserna på länge. De skulle lätt få plats där, åtminstone ihopkurade. Fast jag tvivlar aningen på det där med tallen...då får jag nog ta dit en madrass först. De är så petiga med det mjuka. Ännu mer än jag!

  SvaraRadera