Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 24 augusti 2011

IN???

Eeehh...sa du nåt, matte? IN?

Kunde inte va' mer ointresserad...


Matte saknar helt fingertoppskänsla för när katter vill komma in. Ibland öppnas inga dörrar för katten, fast den suttit och väntat i evigheter. Regnet öser ner, och den stackars katten är det synd om, fast den har tak ovanför sig. Det är liksom inte det saken handlar om. Och kattens människor ligger och sover, helt egoistiskt.

Andra gånger öppnas dörren när katten ligger och mediterar, lyssnandes till regnet som faller där ute. Då vill givetvis katten vara ifred i sin meditation och inte bli störd av ovidkommande frågor. Som att man skulle vilja in när det regnar, där utanför taket. 

Antingen har man fingertoppskänsla för dörröppnande, eller så har man det inte. 

24 kommentarer:

 1. Så länge du inte blir blöt eller för kallt så är det skönt ute! Våra människor måste lära sig mer Jamiska!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Naturligtvis är det så! Hur ska de kunna uppfatta de små nyanserna när de inte ens hör de stora??

  SvaraRadera
 3. Människor... fingertoppskänsla??? Näe! Tror inte det! Vi tycker fortfarande att Matte kan tillbringa dygnets alla timmar på en pall vid dörren. Och så kan du få en ringklocka i noshöjd. Om man ställer matskålarna och matpåsen vid hennes pall, så kan du ju får mat direkt när du kommer in igen. Vi går ju inte ut, men vi misstänker att är det någon gång man är hungrig, så är det när man varit ute!!!

  nosbuff å gottisar
  Maurice & Kajsa
  ps
  hur KAN man missta sig på "filosof-Gustav"??? han är ju inte ens lik "vill-gå-in-Gustav". Utom möjligtvis lite på svansen... *suckar

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Ni är så förstående att jag blir stum! Det är förstås precis så det ska vara. Nu vet jag vilken mål jag ska jobba emot. Pallen står ju redan vid dörren, så steg 1 är avklarat. Nu gäller det att bara att sätta dit matte, skålarna och påsen också.
  Och jag undrar också över hur hon ens kom på tanken att fråga om jag ville in där jag låg. Visade ju med hela min kroppshållning att jag mediterade? Och givetvis att NI såg det!

  SvaraRadera
 5. Hm, jag undrar om det inte ligger en liten maktkamp i botten här. Tvåbeningarna vägrar helt enkelt stiga upp när de har lagt sig. Och du vägrar tassa in när du mediterar. Jag kan ha fel men vågar ändå jama att vilja och uthållighet spelar en viss roll i denna dörröppningsstrid.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. FRASSE: Då kan man ju jama att hittills har vi löst det rätt diplokattiskt. Det står 1-1. Men jag arbetar förstås för att nästa match ska bli min!

  SvaraRadera
 7. Det syns ju mycket tydligt att du filosoferar på de där bilderna, det borde ju matte också se?!? :O

  Buff
  Linnsen o Frank

  SvaraRadera
 8. Så sant som det var jamat, det där med fingertoppskänsla saknar våra kära tvåbeningar helt. Vem som helst kan ju se att du ligger kanonbra där och vill vara ifred. Pfft, människor alltså.

  SvaraRadera
 9. Det är bara att inse en del är mer obildbara än andra.Nosbuff

  SvaraRadera
 10. Jamar precis som anonym och sippo, det syns ju jamarsklart och tydligt att du ligger där och filosoferar.
  Då vill man ju vara ifred liksom, maju

  Tass Tass

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det bara är vi som har klotoppskänsla av alla individer. Tvåbeningar lär ju ha kurser i att tyda kroppsspråk, men då gäller det bara tvåbeningars kroppsspråk. Vad har vi för nytta av det?

  SvaraRadera
 12. LINNSEN och FRANK: Visst syns det tydligt hur avslappnad jag är, och liksom lyssnar inåt mig själv? Knappt jag orkar vända på huvudet när hon öppnar...

  SvaraRadera
 13. SIPPO: Vi har ju kommit fram till det så många gånger du och jag, att man får inte ha alltför stora anspråk på våra människors inlevelseförmåga. De är ju inte katter. Men det kan inte hjälpas, ibland måste man få klaga litet ändå.

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Kan bara instämma helt och hållet!

  SvaraRadera
 15. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det är faktiskt jamarviktigt att man inte störs när man mediterar. Tar tid innan man har återgått till samma djupa nivå igen. *suckjam*

  SvaraRadera
 16. KATTSON: Där sätter du tassen på en viktig punkt. Självklart bör kattkroppsspråk också ingå i deras kurser! Vilken brist att man glömt det i kursplanen. Det här måste jag ta tass i.

  SvaraRadera
 17. Tror att alla tvåbeningar har svårt för det där med fingertoppskänsla! Meditera är jätteviktigt. Ändå får man sällan göra det ifred. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ibland tror jag att de tvåbenta har svårt för det mesta som vi anser vara elementärt. Visst är meditation viktigt. Helt nödvändigt för att man ska må bra!

  SvaraRadera
 19. Vi tycker inte det är konstigt att du inte vill gå IN när din matte ibland får för sig att inte vilja släppa ut dig igen. ;-)

  SvaraRadera
 20. Kattlucka! Det är allt vi har att säga om den här saken. Då bestämmer man själv om man vill ligga kvar ute och filosofera (eller ligga kvar inne) eller inte. Man kommer när man kommer, så att säga. "Lagd katt ligger"

  SvaraRadera
 21. MAX och MÅNS: Det är förstås också en bidragande orsak, men allra viktigast är att inte bli störd när man mediterar. Ren grundkunskap.

  SvaraRadera
 22. SKRUTTEN och SKORPAN: Naturligtvis vill jag ha en kattlucka! Men mina människor totalvägrar. Och har jag inte lyckats överjama dem på nio år är det nog kört. De skyller beslutet på att de inte vill att jag tar in kaniner, grodor, fjäderkotletter och andra godsaker jag hittar. Jag kan själv bara föreställa mig så lyckliga Piff och Puff skulle bli över att få litet RIKTIG mat!

  SvaraRadera
 23. Nä men snälla Gustav , det var väl ingen nyhet att 2-benta INTE har nån fingertoppskänsla ??!!
  Min matte kommer oxå ALLTID och stör mig när jag mediterar :(

  SvaraRadera
 24. KJELLE BUS: Vet du, det känns faktiskt litet skönt att dela besväret med någon!:)

  SvaraRadera