Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 15 augusti 2011

Vilken fråga!

För alla oss i blogghuset blev ju lördagen en sorgens dag, när Conny tassade över Regnbågsbron efter huggormsbettet. Vi får verkligen ta del av varandras liv här. Sorger och glädjeämnen, såväl som händelselösa dagar. Tårarna rinner när en vän slutar sina dagar här på jorden, men oftare ändå kan vi skratta åt varandras funderingar och tankar om livet och våra människor.

För min del har det inte hänt så mycket den här helgen. Jag har varit ute nästan hela tiden. Fast i natt började det ösa ner en massa blött, och då ville jag förstås in. Låg där på min stol och väntade och väntade. Inne i mitt hus var det mörkt, och ingenting rörde sig. Efter massor med stunder öppnade matte till slut dörren, och undrade om jag ville in? Vilken fråga, alltså! Jamade med emfas om för henne vad jag ansåg om hennes dröjsmål med dörröppnandet. 

Jo, en sak till har hänt. Vi har fått en kattlucka i altandörren! Jag vet ännu inte om jag kommer utnyttja den så mycket. Kanske när det blir vitt där ute, och man inte vill tassa ut i det kalla. Men Piff håller på att träna på att krypa igenom luckan. Hon älskar att vara på altanen. Puff är litet knasig, hon tassar inte ut, även om dörren är öppen. Ytterst sällan i alla fall. Så olika vi är. 

24 kommentarer:

 1. Klart att du ville in när det ösregnade !!!
  Snacka om knasig fråga !!
  Fast vad kan man annat förvänta sig från våra knasiga 2-benta ;-)
  Jag har mest varit inne hela helgen , var ute på en prommis på stubbåkern i lördags det var lite spinnnade :)

  SvaraRadera
 2. KJELLE BUS: Stubbåker...du har så många annorlunda saker där du bor. Sånt som jag aldrig sett eller kommer få se. Det LÅTER verkligen spinnande att tassa omkring på en sådan!

  SvaraRadera
 3. Ja, se människor... Idiotiska frågor, DET är det bra på!!! "Vill du gå in", "vill du ha mat", "vill du ha godis", "vad skall du med den till", "Tycker du om att ligga i kattongen"... *suck jam...

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Husse svimmade...
  Och vi slog hakan i golvet av förvåning!!
  Lucka? Till er??
  Har er matte sniffat för mycket mynta i helgen eller?
  Sedan slog det oss, det kanske finns en dörr till från altanen och in, för annars hade du ju inte behövt vänta på öppning. :-)

  SvaraRadera
 5. MAURICE och KAJSA: Ha-ha, gissa om jag känner igen de frågorna?! Så typiskt människor! De är tydligen lika överallt!

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Det är inte så märkvärdigt som det låter. Luckan går ut till min gamla altan. Den är innätad nu, så man kommer inte ut därifrån. Det är därför jag inte är så intresserad av den längre. Så man kan jama att det mest är Piffs lucka, men jag kommer nog använda nån gång. Om alternativet är att vara inne.

  SvaraRadera
 7. Luckor är jättebra! Vi har tre stycken :)
  En till rastgården, den är viktigast! Sen har vi en till badrummet å lådan och en in till sovrummet. Huset är så litet att OM badrumsdörren är öppen kan man se toan från soffan :( Därför har vi lucka in dit. Sen är det skönt att kunna stänga sovrumsdörren tycker matte, men då är det KATTastråf för luckan till rastgården finns UNDER dubbelsängen. Så den luckan är också nödvändig ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Du har så rätt, vi delar väldigt mycket med varandra.
  Hur kan ens fråga så konstigt när det vräker ner? Bra att du markerade ordentligt att sånt inte är ok.

  SvaraRadera
 9. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Oj, TRE luckor! Då är ni ordentligt tränade på att ta sig igenom luckorna. Piff tycker visst att det är litet knepigt, än så länge. Lucka till rastgården under sängen? Så praktiskt att ha nära till matte och husse på nätterna!

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Du kan tro att jag tog i. Hon måste ju fatta att när det börjar regna ska hon vakna och gå och kolla om jag sitter där? Jag tror att budskapet gick in.

  SvaraRadera
 11. Åh, så spinnande det låter med en kattlucka! Och visst hade den väl varit bra att ha när matte var så senfärdig med att öppna för dig i ösregnet?
  Men jag ska egentligen inte jama något i denna sak, för faktum är att jag inte vet om jag hade vågat använda luckan själv. Jo, för att komma in. Men troligen inte för att tassa ut. Och då förlorar systemet ju sin mening... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. Att de ska vara så jamarns trögfattade de där 2beningarna. Nä hon borde ju hålla koll om du vill in jue!!

  SvaraRadera
 13. Lucka är riktigt bra. Skönt att bestämma själv när man vill vara inne eller ut. Vår lucka går ut till altanen och den är innätad men det är toppen att kunna välja.Nosbuff

  SvaraRadera
 14. Jamar som övriga missevänner
  konstiga frågor dom ställer till oss katter, våra tvåbeningar, mjau

  Undrar om vi katter skulle fråga våra tvåbeningar om, dom vill ha det ena och det andra, hur skulle det låta, *FNISS*

  Tass Tass

  SvaraRadera
 15. FRASSE: Om JAG fått bestämma skulle jag ha en lucka. Men eftersom jag av praktiska skäl inte kan handla en sådan och såga upp dörren själv, så blir det ingen. Att tassa ut på den nätade altanen är verkligen en nödlösning, men ok, bättre än inget i alla fall!

  SvaraRadera
 16. BULLEN: Precis! Hon ska sitta och vakta vid dörren tills jag kommer! Sova kan hon göra på dagen, som jag!

  SvaraRadera
 17. DUI och DECO: Ni har det precis som här då. Jag skulle ju velat ha luckan i en riktig dörr. Men i vinter kanske jag är nöjd med den här, man vet aldrig.

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det är det som är den stora skillnaden, vi ställer aldrig några dumma frågor till dem! Tass, tass!

  SvaraRadera
 19. Nu visar du åter på tvåbeningarnas tillkortakommanden. Om vi låg och sov hur djupt som helst, skulle vi genast känna i morrhåren att nu sitter en katt utanför dörren och vill in. På en microsekund skulle vi vara klarvakna, tassa fram och öppna dörren och släppa in vår kompis. Utan dumma frågor! Sånt klarar inte en tvåbening tyvärr.

  SvaraRadera
 20. KATTSON: Inte minsta intuition har de! Den urusla hörseln gör inte saken bättre. Och du har rätt, även om vi sover aldrig så djupt, så har vi ändå alltid koll på omgivningen. Nä, det klarar de inte, våra tvåbenta!

  SvaraRadera
 21. Lite konservativa har ju matte och husse varit i fråga om kattlucka. Men om du i år fått en lucka ut till inhägnade altanen, så kanske det med tiden blir en kattlucka i ytterdörren? Bara tanken liksom får slå rot ordentligt. Egentligen borde väl något slags regnalarm kopplas till din mattes väckarklocka? Det går ju inte an, att du måste vänta jättelänge när det öser ner blött ute. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 22. FINDUS, ISAK och RASMUS: Nu var det ju inte så att jag blev blöt, för jag låg under tak på min stol, men det är PRINCIPEN. Nån slags alarm som gav matte en stöt eller så när jag ville in, det vore kanske något? För kattlucka, nä, det blir det nog aldrig...

  SvaraRadera
 23. PRINCIPEN är viktig. Kan inte matte sova på en pall vid ytterdörren? Du kan t ex ha en liten ringklocka i noshöjd och så kan du ringa på den och väcka henne när du vill in. Bäst att hon inte sover i sängen, för det är inte alltid människor hör klockor när de ligger skönt. Sitter hon och sover på en pall, så sover hon inte så hårt och missar alltså inte din signal! :-))

  SvaraRadera
 24. MAURICE och KAJSA: Jag tycker det var en alldeles utmärkt idé, som jag har vidarebefordrat till matte. Hon såg aningen skeptisk ut, men det ordnar sig nog. Litet får hon väl ge avkall på sin bekvämlighet!

  SvaraRadera