Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 12 augusti 2011

Ingen vet bättre
Om du -till exempel- känner att torra brödkanter är det som du mår bäst på, så bry dig inte om andras höjda ögonbryn, förvånade blickar eller förmaningar om onyttigheter!

Om just det här ur min klokbok anser jag, att våra människor har en klar fördel gentemot oss katter. Hur enkelt är det inte för dem att verkligen göra det som de känner är bäst? Att modet och beslutsamheten fallerar ibland, är en annan sak. 

Vi katter vet minsann för det mesta vad som är bäst för oss, men våra problem att få önskemålen uppfyllda är svåra, för att inte jama omöjliga. Våra tvåbenta är alldeles för litet samarbetsvilliga. Jag kan ju inte bestämma att 'nu ska jag bara äta blötmat i fortsättningen'. Matte däremot, hon har full frihet att besluta om precis allt hon vill äta. Eller inte äta. 

Ibland verkar det som om det också är ett problem, konstigt nog? För hon läser om än det ena och än det andra som inte är bra. Rentav farligt. Fast nästa månad är det bra igen? Nya bud hela tiden. Jag tror, att det som man mår bra på ända in i själen, det är också rätt. Våga lita på det.

Hoppas nu ni får en riktigt bra helg! Själv ser jag fram emot att få provsmaka nya stickisar. Helt rätt godis för mig, kan jag jama! Vi ses igen på  måndag!


22 kommentarer:

 1. Du har helt rätt. Det är ju lite svårt för oss att bestämma saker när vi inte har full kontroll. :)

  SvaraRadera
 2. Stickisar är mumsiga!
  Ha en trevlg helg :)!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. SKRUTTEN och SKORPAN: Nä, i kraft av sin storlek använder våra människor ständigt sin makt över oss. Men tänk att ha full kontroll, och ändå inte kunna bestämma saker??

  SvaraRadera
 4. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Ja, särskilt de som vi fick av er! Nu bestämmer jag att vi ska äta dem i kväll!

  SvaraRadera
 5. Det är så sant som det är jamat, som vanligt. Det här poängterar bara behovet av att Gustavs Klokbok för tvåbeningar kommer ut så snart som möjligt! Är det inte bokmässa snart? Eller är det på våren? Utmärkt lanseringstillfälle i alla fall.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Om det bara varit jag som skulle bestämma, hade saken varit kirrad för länge sedan. Men, som alltid, är jag i tassarna på min sekreterare. Ibland är det lättare jamat än gjort att få fart på henne!

  SvaraRadera
 7. Du har rätt som vanligt. De få gånger jag tagit saker i egna tassar och gjort nåt som verkar bra, då får jag skäll av husse för att jag brutit mig in i matpåsen eller krafsat ner en del av tapeten. Märkligt.
  Ha en jamarbra helg.

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Brutit dig in i matpåsen? Det är ju DIN mat!! Och att du krafsat ner tapeten beror förstås på att det såg personligare ut med litet mönster och reliefer!! De är då aldrig nöjda!

  SvaraRadera
 9. kloka Gustavs klokbok är klokast av allt!!!

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Åhh...tack så mycket! *glad*

  SvaraRadera
 11. Med Gustavs klokbok i fickan ehrm under ena tassen klarar man sig långt. Väl jamat, vi vet att strömming varje dag vore jättebra för oss men matte och husse lyssnar itne på det örat. Trevlig helg.Nosbuff

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Har hört om katter som bor vid hamnar och får fisk varenda dag. Vilka lyllisar! Fast de kanske skulle bli överlyckliga över att få några torrisar som omväxling? Hur som jamat, visst vet vi vad vi vill äta och mår bra på. Och vi äter inte något vi inte gillar! Så långt sträcker sig vår makt i alla fall!

  SvaraRadera
 13. Klok son en bok är du som vanligt du Gustav !
  Tänk om alla 2-beningar kunde leva efter dina goda råd , så mycket världen hade varit då !!!

  SvaraRadera
 14. Jamar med om varenda jam. Våra kroppar vet vad vi mår bra av, och det gäller både de med två och fyra ben på.
  Men måste jama att min matte är bra på detta med mat. Hon bryr sig inte om alla tips och nya rön och dieter utan äter ungefär som hon alltid har gjort. Och detta trots att hon jobbar på en veckotidning som är fylld av hälsotips :-)
  Så jag är rätt nöjd faktiskt. Vi käkar på i godan ro, matte och jag :-)
  Men dina jam är oerhört viktiga, för jag tror att det finns många, många, som blir förvirrade av all motjamelsefull information som sköljer över dem.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 15. Du har helt rätt Gustav. Det man känner ifrån hjärtat är oftast helt rätt och inte vad man läser här och där. Sådant vet ju vi men inte de stackars tvåbeningarna.

  Nosgos

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Jag förstår inte att det ska vara så svårt för våra människor att leva på ett bra sätt? De, som får bestämma och göra allt precis som de vill. Egentligen.

  SvaraRadera
 17. FRASSE: Du har tydligen valt en ovanligt klok matte att bo hos. Jag har förstått av matte att det inte är lätt att veta för tvåbenta vad de ska äta. Hon pratar något om 'sunt förnuft'. Tror det innebär strömming eller vitfisk på fredagar för min del i alla fall!

  SvaraRadera
 18. NEA: Det är väldigt skönt att vara katt och slippa bry sig om alla möjliga konstiga dieter. Möss är jamargott. Om det är nyttigt vet jag inte. Och inte bryr jag mig heller!

  SvaraRadera
 19. Just det där med att få våra kloka önskemål uppfyllda är ett problem. Man tycker att samarbetet från de tvåbenta lämnar mycket att önska. Nya stickisar att provsmaka låter i alla fall som en riktigt bra inledning på helgen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 20. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, ni har ju också negativa erfarenheter på den punkten, med burkar som ställs i kylskåp i stället för att ätas upp med mera. Tänk att de inte kan lita på vårt omdöme!

  SvaraRadera
 21. BULLEN: Höjer svansen som tack!

  SvaraRadera