Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 22 augusti 2011

Klart matte vann...

Längesen sist


I fredags var det säsongspremiär för innesovande. Det har jag inte gjort sedan sommaren började. I fredags var det läge för ett avbrott i utearbetet. Storm och regn gjorde att innelivet lockade. Mest hela dagen tillbringade jag i husses säng. Han var fortfarande i norra landet, men sängen doftade hussegott ändå.

Framåt kvällen slutade det blöta ramla ner. Då fick det vara slut på latheten. Även om det blåste så morrhåren låg platta mot pälsen och inte gick att använda. Hade väl varit ute ett par timmar, när matte öppnade dörren. Jag tyckte att en liten paus i arbetet inte skulle skada, så aningslöst tassade jag in. Efter att ha ätit litet kvällsmat satte jag mig dörren och påjamade öppnande. "Nä, nu får du allt vara inne, Gustav" menade matte. Jag förstod ingenting? Vilken katt hade varit inne hela dagen? Visserligen tjöt det av stormen där ute, men ändå...Jag var ihärdig, och jamade med allt större envishet och styrka att det var ut jag skulle. Men -suck- i kraft att sin storlek vann matte förstås. 

På lördagen hände något stort. Piff beslutade sig för att sluta med "jag-kan-inte-öppna-kattluckan-tramset"! På morgonen öppnade hon bara luckan och tassade ut! När hon väl gjort det första gången, tassade hon in och ut hela tiden. Verkade som nån slags demonstration? Själv tog jag igen förlorad arbetstid, och var ute hela dagen. Det var soligt och precis lagom varmt.

Söndagen var en extra bra dag. Inte bara för att det var soligt och fint hela dagen, utan främst för att min husse kom tillbaka med hela mjukmagen intakt. Det var fest att få trampa den igen på kvällen! Ordningen är återställd!

En ny vecka har börjat, och den har börjat helt okej. Varmt. Soligt. Bara litet blåst. Så innesovandet får anstå tills vidare.

24 kommentarer:

 1. Menar du att din matte bestämmer om du ska vara ute eller inne. Här är det vi som bestämmer det eftersom vi har kattlucka. Duktigt av Piff att komma på hur lucka fungerar :)

  SvaraRadera
 2. Huvva - att du går ut när det stormar och regnar småspik!!!! Och vilken härlig dag - solsken och husses mage!! Hoppas att magen stannar hemma riktigt länge nu! Helst inte åker till Norra landet alls!
  Nosbuff å gottisar!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det var klokt av matte att inte öppna för dig. Tänk om du hade blåst bort *ryser*. Sen är det också bra att börja vänja sig lite smått vid innevistelsen inför vintern. Då är det inte alls lika kul att vara ute, åtminstone inte så länge.

  SvaraRadera
 4. Klart att Piff sprang ut och in :-)
  Hon skulle visa ALLA att hon KAN!!!
  Det gjorde vi med i början också, fast det var förfärligt länge sen.

  Skönt att husse har kommit hem med sin lika trampvänliga mage. Ni måste du se till att fylla på HANS goskonto!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Det var kanske lika bäst att stanna inne i sånt där väder. Du skulle få tvätta pälsen i fjorton dar annars.
  Kul att Piff lärt sig luckan. Hon är väl jättestolt nu och vill visa för alla vad hon kan.
  Skönt att mjukmagen kom hem igen, jag tycker du får kedja fast din husse så han inte rymmer igen.

  SvaraRadera
 6. Tarzan här/
  Jag brukar jama och jama tills matte kommer och öppnar altandörren till vår rastgård,
  då lyfter hon ut mig, mjau
  Jag gör så till matte kommer till dörren.
  Kommer hon inte, så jamar jag tills hon uppfattar att JAG verkligen vill ut.
  Så jamars hon förstår då.

  shynd att vi inte har ngn dörr vi själva kan gå ut och in från.
  Tror inte man får göra sådan i lgh altandörrar?
  *Funderar*

  Tass tass här har det oxå regnat blött uppifrån.

  SvaraRadera
 7. Det är ju jamars att 2beningarna ska vara så stora.
  Med ena tassen kan de hålla fast en och göra undersökningar med den andra... det skulle gå att krympa dem! :-)
  Musstorlek vore lagom. tihi

  SvaraRadera
 8. Vi vet förstås, att du är en riktig tuffing till katt, Gustav. Men undrar om det hade varit särskilt behagligt ute i regnet och blåsten? Fast det är klart, det gäller principen. Man borde få bestämma själv. Förargligt när matte bestämmer! Hihi, tycker Piff att hon har fått tillräckligt med gottisar för tillfället? Kattluckan - check. Sedan måste vi jama, att det var goda nyheter att husse, med mjukmagen, har återvänt. Hoppas att du har fått trampa av dig ditt uppdämda behov! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. typiskt tvåbeningar att bestämma hela tiden. Fast jag tycker att jag har dresserat min tvåbening rätt bra nu..*nöjd*

  SvaraRadera
 10. Jag jamar med Findus och Co - det känns skönt att veta att matte är rädd om dig och inte vill att du ska vara ute i ovädret. Nu har jag förstås svårt att vara objektiv, eftersom jag själv inte tassar ut så ofta, men ändå... det känns så gott att du myser i husses säng när vindarna viner och regnet öser därute!
  Skönt att mjukmagen med vidhängande husse är tillbaka. Bådar gott inför veckans gos :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 11. Lite skönt med en sovardag när det är struntväder. Skönt att ha husse hemma förstår vi, gosmagar växer ju inte var som helst. SNosbuff

  SvaraRadera
 12. SKRUTTEN och SKORPAN: Jo *suck* här är det matte och husse som bestämmer. För det mesta är vi överens. Men ibland fattar de ingenting.

  SvaraRadera
 13. MAURICE och KAJSA: Ni vet, plikten kallar även om det regnar småspik. Och det är ju så spännande ute när det är mörkt. Det är ju då det HÄNDER.
  I hela tre veckor ska jag få trampa mjukmage. Det känns ganska länge, åtminstone just nu.

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Nä, blåsa bort ville jag inte förstås. Men jag tror jag missade något väldigt spännande...
  Vinter? Men hujam, det blir det väl inte i år IGEN?

  SvaraRadera
 15. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Tror också att Piff ville visa vad duktig hon var. Hon tassar fortfarande in och ut mycket oftare än när dörren var öppen, tycker nog det är häftigt med en egen dörr!
  Gör vad jag kan för att fylla husses goskonto, det var verkligen tömt!

  SvaraRadera
 16. SIPPO: Jamar du det? I FJORTON dagar? Då var det ju tur ändå att dörren var stängd. Kan sluta vara sur för det nu. Inte kan jag avsätta fjorton dagar till tvätt, hela Området skulle ju förfalla!
  Husse är aningen svårbunden, men försöka duger!

  SvaraRadera
 17. Samma problem här Gustav !
  Ja att matte bestämmer när jag ska vara inne eller få gå ut på promenad :(
  Här blåste det oxå halv orkan o regnade i fredags men sen har vi haft hyffsat fint väder.
  Så bra att Piff äntligen lärt sig att använda den där luckan :)
  Hipp Hurra att din husse kommit hem med mjukmagen i behåll ;-)

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Vi har det lika med jamandet framför dörren. Det är bara att tjata, precis som ni jamar. Nä, man får nog inte göra kattluckor i lägenheter. Men vad bra att ni får ha en rastgård i alla fall!

  SvaraRadera
 19. MAX och MÅNS: Nja, musstorlek var kanske att ta i? Tänk om man råkade äta upp dem av misstag? Vad förargligt!

  SvaraRadera
 20. FINDUS, ISAK och RASMUS: Just precis, det är PRINCIPEN. Att man ska få besluta SJÄLV i egen hög katt.
  Gissa om jag har trampat och masserat mjukmagen! Husse mumlar något om förstörda kläder, men jag hjälper ju honom bara att slippa svettas om magen!

  SvaraRadera
 21. MAYA: Åh, vad avundsjuk jag blir...undrar just hur du har burit dig åt? Här saknas det en massa vett ännu. Men jag kämpar på med utbildningen.

  SvaraRadera
 22. FRASSE: Som du beskriver det, låter det som om jag hade det riktigt skönt här inne. Hmmm, du kanske har rätt. Skönt är det definitivt att husse är hemma igen. Äntligen någon som ligger i soffan igen!

  SvaraRadera
 23. DUI och DECO: Det har ni alldeles rätt i. Gosmagar växer sannerligen inte var som helst. Husses är faktiskt den enda jag känner till. Fast jag har hört talas om att det finns flera?

  SvaraRadera
 24. KJELLE BUS: Jo, jag har förstått det. Och du måste dessutom dra på henne överallt. Den tyngden slipper jag åtminstone.
  Vi hade väl samma blåst i fredags, du bor ju bara på andra sidan viken. Men visst har det varit skönt sen dess? Jättehärligt!
  Piff är så mallig över sin lucka, går knappt att jama med henne...

  SvaraRadera