Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 10 augusti 2011

Så får det bli

Här sitter jag och filosoferar. Det är morgon, och jag kom nyss in. Hela vägen från ytterdörren till köket hade jag Piff hängande i baken efter mig, som ett snöre. Aningen irriterande. Men jag är van. Så gör hon alltid. 

Jag har varit ute hela natten. Som vanligt. Matte påstår att jag är ute och rumlar. Fräckt! Hela natten består givetvis av intensivt arbete. Från skymning till gryning. Nu börjar jag känna mig aningen trött. Tanken på en stunds vila känns lockande. Varför inte på min filt i gästrummet? Efter frukost drar jag mig nog tillbaka. Ja. Så får det bli.

18 kommentarer:

 1. Skulle du vara ute och rumla? Pffft, alla som känner dig vet ju vilken plikttrogen säkerhetskatt du är och att du bedriver intensivt säkerhetsarbete på dit revir.
  Du förtjänar absolut lite vila efter att ha jobbat så hårt hela natten.

  SvaraRadera
 2. Klokt beslut, som alltid när du bestämmer dig för vad di ska göra. Rumla? Du? Förstår matte egentligen vad hon säger?

  SvaraRadera
 3. 2beningarna har ingen aning om hur det är att patrullera hela natten.
  Så de kan faktiskt inte säga något.
  Givetvis var din vila välförtjänt!

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Just precis! Vem ser till att skademarodörer inte tar sig in här? Just det! Det är minsann inte tomt på såna utan orsak!

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Hon är bra, matte, men hon har sina brister. Förresten är det inte så lätt att rumla här för katter. Däremot verkar det vara de tvåbentas rummelparadis!

  SvaraRadera
 6. MAX OCH MÅNS: Nä, där ligger de bara i sina sängar och trynar, medan jag patrullerar och sköter om hela området. Så jag vilade med GOTT samvete!

  SvaraRadera
 7. MEN Gustav då, klart du måste få vila mellan varven.Skulle du vara ute och rumla hela natten, tror vi inte på. Ett jobb tar ju på kraftena har vi hört.

  Tass tass

  SvaraRadera
 8. Låter som ett klokt beslut, lite innevila sådär emellanåt är inte så dumt det heller! Tänk vad de kan vräka ur sig "rumla" det är ju faktiskt bara ibland vi är på fest. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jag vilade också länge och väl, tyckte jag gjort mig förtjänt av det. Det där med rumlande tog jag lätt på. Jag vet ju sanningen!

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Ja *ähum* hade det varit natten innan hade jag kanske inte varit så morsk. Men det är verkligen inte ofta jag festar...

  SvaraRadera
 11. visst är dom fräcka människorna!!! som påstår att man är ute och rumlar om bara för att man är ute nattetid???!!!! Det finns faktiskt dom som jobbar natt även bland djuren!

  SvaraRadera
 12. Rumlar? Vi blir så häpna så att morrhåren står i givakt! Vi vet ju alla vem som tar ansvaret för Området och dess invånare, omfattande såväl bofasta leverkorvsgrannar som tillfälliga sommarbesökande och deras mer eller mindre uppfostrade fyrbenta. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. MAYA: De få gånger jag varit bjuden på fest kan inte räknas i sammanhanget, för det mesta är det ju hårt arbete som gäller. Och det är MINST lika jobbigt att arbeta på natten som på dagen. Inte konstigt man är ganska slut på morgonkvisten!

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Visst är det så. Egentligen borde jag visas mer uppskattning, när jag tänker på saken. Ett litet arvode vore på sin plats, faktiskt. Ska undersöka möjligheterna.

  SvaraRadera
 15. Såå fräck din matte är som bara har mage att påstå att du är ute och rumlar på nätterna Gustav !!
  Jag vet att du gör ett jätteviktigt jobb med att ha nattpatrullering i grannskapet !!!

  SvaraRadera
 16. KJELLE BUS: Ja, det blev hon nog varse om jag började slöa och ligga inne och lata mig. Då skulle hon ångra sig. Rätt åt henne.

  SvaraRadera
 17. Att jobba så hårt som du utan hopp om erkännande är EN sak. Men att dessutom bli anklagad för att rumla - mjau, jag saknar jam för att beskriva denna ohyggliga orättvisa.
  Matte borde ju vara tacksam över ditt vakthållande, särskilt när husse reser till norra landet. Vilken trygghet att kunna sova i lugn förvissning om att du har koll på läget!

  SvaraRadera
 18. FRASSE: Det där sista gillar jag bäst! Vilken känsla att ha en vaktkatt som håller koll när man sover. Nästan så jag skulle vilja ha en själv... ;)

  SvaraRadera