Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 8 augusti 2011

Vilket slöseri...

Hoppas ni haft en lika härlig helg som jag!? Min kan väl närmast sammanfattas så här:
Jag ligger under hasselbusken och bara njuter av livet. Det är precis lagom varmt. Skönt med litet skugga, men det är ändå inte för hett i solen. 
Vi har tagit det mest lugnt, allihopa. Utom på nätterna förstås. Fast då jamar jag i egen sak. Det är rent märkligt hur alert jag blir när mörkret faller. En helt annan katt, rentav?  All lojhet från solvarma dagar bara rinner av mig, och fram kommer Tigergustav, som med full skärpa och spetsade öron ständigt är beredd på att ingripa mot yttre hot.

Kan också avslöja att jag numera har bytt natthärbärge. Har flyttat till favoritgrannens utesoffa. Den står inne på hans jättestora altan. Där har jag huserat en tid nu. Men när jag känner att det är klockan frukost tassar jag hem, förstås.


I morse jamade jag hej då till husse. Han envisas med sitt åkande till norra landet. Nu blir jag utan att kunna trampa mjukmage i flera veckor. Om jag fick bestämma skulle husses jobb flytta hem till oss i stället. Där han är i norra landet finns inte ens en katt. Vilket slöseri att en så härlig mjukmage vistas där så länge utan att kunna användas...


Oj, nu hör jag Åskar närma sig...bäst att lägga ner här...

18 kommentarer:

 1. Blir allt lite avundsjuk på din frihet. *suckar*
  Även om jag inte är ute på fri tass som dig, så känner jag igen mig lite med den nya katten om kvällarna. Visserligen var jag ännu piggare nattetid som ungkatt, men ändå.

  Synd att husse far iväg på såna där tokiga jobb. Testa att tassa ihop ett brev till hans chef där du kräver ändring. Jag kan hjälpa dig att formulera de byråkratiska jamen, jag har nämligen lärt mig av husse ska du veta.

  SvaraRadera
 2. Låter som en kalashelg. Tror att det är bra att byta favoritplats lite då och då så att matte och husse inte tar för givet vart man är. Trist att inte ha gosmagen hemma.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Synd att du inte kan vara här och tassa omkring med mig! Jag tror att många katter tycker mörker är spännande. Allting blir ju så mycket mer fantasieggande då.
  Det allra sämsta är att husse är sin egen chef. Han gör märkliga val. Kunder i stället för mig. Men det är bra att veta att du kan de byråkratiska jamen. Då vet jag vem jag ska rådfråga när det behövs.

  SvaraRadera
 4. Injamar, vilket slöseri på trampmage i norra landet. Tror du får göra som Sippo jamar. Jama allvar med hans chef och förklara situationen. Är säker på att när han väl förstår allvaret i denna fråga så kommer att att flytta om jobbet till det södra landet.

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Jo, och så är det trevligt att testa nya sovplatser. Man kan ju hitta ett riktigt toppenställe om man letar!

  SvaraRadera
 6. NEA: Om han ändå hade haft en chef. Den hade man nog kunnat jama med. Men när han bestämmer själv är det värre. Han skyller på att kunderna vill träffa honom. Men jag då?

  SvaraRadera
 7. Sicken husse - åka ifrån dig och ta magen med sig! pfffft! Ska det vara så svårt att hussars magar skall vara där kissekatten är?

  Du verkar ha det så skönt - och vilken tur att Leverkorvsgrannen-med-hatt har dig som håller koll på allt under nätterna! '
  nosbuff å gottisar - vi ses hos Dui och Deco ikväll
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 8. MAURICE och KAJSA: Det är jättetomt i soffan utan honom. Saknar mitt dagliga kvällstramp där. Men husse är oresonlig. Suck.
  Världens bästa granne har jag. Så det är inte mer än rätt att jag beskyddar honom litet!
  Nu sticker jag till Dui och Deco, det börjar bli hög tid!

  SvaraRadera
 9. Du har verkligen förmågan att njuta av livet. Synd att din husse inte verkar ha samma egenskap. Vad kan vara skönare än att få sin mage lagom trampmasserad av en gullig katt? Kan bara konstatera att det finns många kapitel kvar att skriva i Gustavs Klokbok för tvåbeningar.

  SvaraRadera
 10. Men stackars dig Gustav, att husse bara åker iväg så där mjau, inget jamarroligt förstår vi.
  Tass tass

  SvaraRadera
 11. KATTSON: Jag undrar också hur han klarar sig utan min magmassage? Kan aldrig vara bra. Det finns massor kvar att lära tvåbeningarna. De är så ovilliga att tänka i nya banor, stackarna.

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det är synd om mig. Och litet synd om husse också som blir utan massage så länge...

  SvaraRadera
 13. Inte en dag...
  Inte en vecka...
  UTAN VECKOR !!!
  Nu tycker vi jamars synd om dig, vi får husseabstines bara han är på jobbet några timmar.

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: Jag har ju matte förstås, men det är inte detsamma. Hon ligger ALDRIG i soffan. Många konstiga egenskaper har hon.

  SvaraRadera
 15. Här kommer en till som är avis på din frihet att kunna komma och gå som du vill.
  Här får man bara komma ut när det passar matte och det gör det alldeles för sällan tycker jag !!!
  Låter skönt att helgen har varit lugn och att alla hållt sig hemma !!!
  Mina 2-benta var på rymmen hela helgen :(
  Åskar var här och dundrade klockan 02:00 så både jag och matte flög upp i ett huj , men inte husse.
  Han sov som en liten gris :)

  SvaraRadera
 16. Jamar med om att det måste vara underbart att kunna tassa runt i full frihet som du. Fast jag vet förstås inte om jag hade vågat... Kanske om jag hade en stilig rastgård som Smulan och Amanda, då blir det fritt och begränsat på samma gång... *funderar*
  Förstår att du saknar husses mysmage men han kommer ju tillbaka!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Att det blir alltför sällan du får komma ut, det förstår jag helt och fullt. Kan bara tänka mig hur det skulle vara om jag var beroende av matte. Hjälp! Så jag förstår att jag till vissa delar är avundsvärd. Fast jag har inga rosifetter, som du...
  Dröjde Åskar så länge med att hälsa på dig? Vilken tid han tog på sig!

  SvaraRadera
 18. FRASSE: Välkommen tillbaka! Vad kul att du är här igen!
  Jag var nog litet försiktig i början här, men man lär sig med tiden var man kan tassa. Jag tror det bästa med att vara fri är att jag kan hälsa på grannen när jag vill. Tänk vad mycket leverkorv jag missat annars!

  SvaraRadera