Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 17 augusti 2011

Friskt vatten till katten??

Vad gör du, matte? Fyller min vattenskål? Varför det?
Det är ju det här vattnet som är godast!
Jag vet inte hur många av er som är lyckliga nog att ha tillgång till regnvatten? Bästa vattnet, enligt min mening! Matte håller på och byter och byter vatten i min skål på altanen. Där dricker jag aldrig, så det är onödigt arbete.  Ja, det händer förstås att jag blir tvungen att ta i skålen, för rätt som det är tar matte allt regnvatten och häller ut det! Inte minsta droppe blir kvar! Hon påstår att blommorna behöver det. Men jag, då? "Det kommer snart mera", säger hon till mig. Men ibland får jag vänta i flera dagar. Fast just nu är hinken fylld till bredden. Bara att njuta...


22 kommentarer:

 1. Haha, som jag känner igen mig! Fast jag har förstås inte tillgång till naturligt regnvatten som du. Men det där med friskt vatten i skålen, ALLA tvåbeningar verkar tro att det är något vi katter inte kan överleva utan. När det finns så många andra vattenkällor med mycket godare vatten i! Mjau, jag behöver inte nämna alternativen för du känner dem lika bra som jag, det vet jag.
  Matte och jag jamar med en mun att bilderna är så fantasstiskt fina!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 2. Så gjorde husse här med! Vi hade en hink, men husse ersatte den med massa småburkar.
  Han kunde låtit hinken vara, plus de små. Som ett smörgåsbord med vatten

  SvaraRadera
 3. Njam, jag är ju inte ute lika mycket som dig. Men jag kan erkänna att jag faktiskt *harkel* har druckit ur vattenpölarna på utemöblerna rätt ofta.

  SvaraRadera
 4. Vi nöjer oss med vattenfontänen. Vi har ingen bytta ute.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. FRASSE: Ja, inte sant? Det finns ju gott om vatten litet varstans som är precis lika gott som vattnet i skålen. Eller fontänen också, för den delen. Synd att du inte får smaka regnvatten. Vilken arom, jamar jag!

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Tog han BORT hinken?? Vilken klanthusse! Ett smörgåsbord med vatten låter väl helt förträffligt!!

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Javisst! Där ser du! Regnvatten ÄR gott! Antingen det är i en hink eller i utemöblerna. Smaken är ju densamma. Och man vet aldrig, det kan vara nyttigt också...

  SvaraRadera
 8. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Nä, men kanske gör ni som Sippo, hittar någon fördjupning med regnvatten i er fina rastgård? Men fontänvatten är helt okej, det med!

  SvaraRadera
 9. Håller med dig att vatten som INTE är i en så kallad vattenskål är godast !!!
  Som i husses inomhusfontän eller i en nyfylld vattenpöl ute på gården :)
  Jam lite lika är ni allt du och Gustav , jag tror minsann att ni är ganska jämngamla oxå :)

  SvaraRadera
 10. Hmm, regnvatten, måste prövas och vi som just kommit på att det här med vattenfontän är bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Så mycket onädigt arbete tvåbeningar skaffar sig. Om du nu har ordnat med vatteförsörjningen varför ska då matte hälla utt ditt goda vatten på blommorna och sedan hälla upp nytt vatten till dig?? Obegripligt.

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Nyfyllda vattenpölar ute är ju samma härliga regnvatten som i min hink, möjligen med en extra jordarom.
  Jaså, den Gustav är också en mogen katt i in bästa ålder?

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Jo men, det är klart att fontänen också är bra! Men har ni verkligen inte smakat regnvatten när ni varit ute? Ni får påjama att få tassa ut nästa gång det har regnat, så får vi höra sedan vad ni tyckte!

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Precis vad jag jamat till henne! Jag tycker förstås särskilt illa om att hon ger mitt vatten till blommorna. Fast just nu verkar blommorna ha fått ändå, så jag kanske får behålla mitt vatten några dagar.

  SvaraRadera
 15. Vatten som INTE är i vattenskålen är det godaste vattnet. Vi bor ju precis vid en sjö och det är jätte gott vatten i den. Regnvatten är också jamar gott.

  SvaraRadera
 16. Vilken underbar beskrivning. Man blir ju törstig bara att läsa det! Vi förstår att vi missat något. Bäst att be matte hänga ut en hink utanför fönstret nästa gång det regnar. Fina bilder! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 17. vatten i hinkar är minsann bara så jättebäst! lillie gömmer alltid hinkar :-((

  SvaraRadera
 18. SKRUTTEN och SKORPAN: Tänk att ha en hel egen sjö att dricka ur! Då är det inte mycket att komma med en hink..men man får ta vad man har!

  SvaraRadera
 19. FINDUS, ISAK och RASMUS: Själv väljer jag alltid regnvatten framför kranvatten, men det är ju litet knepigt för er som bor så högt upp? Hoppas ni får balkong nån gång, då....

  SvaraRadera
 20. MAURICE och KAJSA: GÖMMER hon hinkar! Är det någon sjukdom? Ett tvång att gömma undan dem? Stackars lillie!

  SvaraRadera
 21. Vi tror det är en slags galenskap. Hinkofobi eller nåt! Jamarns irriterande är det i alla fall...

  SvaraRadera
 22. MAURICE och KAJSA: Hinkofobi? Ha-ha! Nä, oj, ursäkta att jag skrattar om så allvarliga ting...förstår att det är jobbigt för er *fniss, fniss*

  SvaraRadera