Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 1 augusti 2011

Hej igen! Jag är tillbaka!

Jag är tillbaka! Nu har hon jamarn i mig fått vila sig nog, min sekreterare. Lämpligt nog passade hon på att vara sjuk samtidigt med ledigheten. På så vis blev det ju ingen extra frånvaro här. Så ska det vara.

Det bästa med den här sommaren -så här långt- är att så få Inkräktare visat sig. Vanligtvis brukar ett antal dyka upp och hävda äganderätten här. Hittills har det bara varit någon enstaka fridstörare. Och det allra, allra bästa är att jag sluppit ta till mitt grövsta artilleri för att mota bort dem, och därmed sluppit sura efterräkningar. Besök hos sticktanten, alltså. Hon som alltid verkar stå med en spruta i högsta hugg. Kanske är ett fastväxt attribut på vettisar?

Nu är jag nästan aldrig inne i mitt hus. Det finns liksom ingen anledning. Bara på morgnarna, då kommer jag in för att få frukost. God sådan alltså, inte de där torrisarna som jämt står vid min uteplats. Varje kväll, när det börjar bli mörkt, kommer matte ut och frågar om jag vill komma in? Och varje kväll besvarar jag inbjudan med ett artigt nej tack. Nu har hon åtminstone slutat tjata på mig, som hon gjorde i början. Jag menar, jag är faktiskt vuxen och bestämmer själv över mitt liv!


22 kommentarer:

 1. Hej Gustav!
  Välkommen tillbaka. Så synd att du missade vår invigningsfest förra veckan, men om du bläddrar tillbaka i bloggen så ser du hur vår nya stooora rastgård växte fram dag för dag.
  Vi får kanske fixa en fest till senare för er som var upptagna ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. HJULIA, SMULAN o AMANDA: Typiskt att jag skulle missa er fina fest bara för att matte skulle lata sig. Hoppas verkligen hos håller sig på plats, så jag inte missar något i fortsättningen. Ska tassa över och kolla er rastgård!

  SvaraRadera
 3. Tjohoo!! Vad roligt att du är hemma igen! Och att matte latat sig färdigt! (Även om vi tycker det var lite synd om henne att hon blev sjuk! Trots att det var praktiskt att hon var sjuk när hon ändå latade sig!)

  Wow - sova ute! Utan kudde, täcke, hålla-tassen och kli på magen. På natten. Det är coolt!!

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Skönt att ha allt som vanligt igen, det är ju vad vi gillar bäst. Kan tycka liiite synd om alla som inte får uppleva tjusningen av mörkerspaning. För att inte jama om mörkerjakt. Det är på natten de kommer fram. Bytena. Raaap...

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka Gustav. Som väntat har jag saknat dig. Bra att inkräktarna lyser med sin frånvaro i ditt område. Då kan du ägna dig åt andra, viktiga saker som jakt och vila till exempel. Skönt att du kan vara ute på natten, men samtidigt tycker jag du ska vara tacksam att du har en matte som frågar om du vill komma in. Många kissar har inte det och skulle inget hellre önska.

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Vad trevligt att vara saknad! Jo, kanske skulle jag vara tacksam att matte frågar om jag vill komma in. Fast jag tycker att det känns onödigt, om jag ska vara ärlig. Det är ju så varmt och skönt ute!

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem igen kompis! Du ska tro att vi har saknat dig - allihopa!
  Vilken tur att matte passade på att vara sjuk när hon ändå var ledig, din blogg skulle ju annars kunnat bli lidande å det grövsta.
  Skönt att du slipper ta till grövsta artilleriet mot inkräktarna, för vi vet ju att du innerst inne är en fridens kisse.

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Bra att du har saknat mig! Och visst vill jag undvika bråk så långt det bara går. Tar alltid ett tass-steg åt sidan här hemma. Men NÅGON måste ju ställa upp och försvara hus och hem!

  SvaraRadera
 9. Välkommen tillbaks Gustav, härligt att ha dig här igen!! Hos oss så springer det minst 2 st upproriska inkräktare och Sixten har utegångsförbud i 2 veckor så jag,Puma, får ta hand om allt ute nu. Sixten var hos sticktanten idag och gick igenom en hel del, ska försöka skriva om det snart.

  SvaraRadera
 10. PUMA och SIXTEN: Tack så mycket! Oj, oj, stackars Sixten, jag lider med honom! Förstår precis hur jobbigt han haft det, först med inkräktarna och sedan hos stickisen. Och till råga på allt tvingas vara inne i två veckor! Vilket straff för att man ädelt ställer upp för familjen!

  SvaraRadera
 11. Stort jamar välkommen kompis ut på nätet, Tassen upp!

  Vi har saknat dig massor.
  Skönt att du är tillbaka igen så det blir ordning på torpet, *FNISS*
  Klart du är vuxen att göra som du vill och bestämmer själv när du vill in med mera.

  Tassekram

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tack, tack!! När man är TOLV ÅR är man faktiskt riktigt vuxen och vet precis vad som är bäst för en själv! Just det.

  SvaraRadera
 13. Åh så kul att din ständige sekreterare har kommit hem igen så du kan få lite hjälp med ditt bloggande :)
  Väldigt påpassligt att hon passade på att vara sjuk på sin ledighet ;-)
  Skönt att inkräktare på det stora hela lyst med sin frånvaro !!!
  JAAAA sprutor är ett fastväxt attribut på Vettisar !!!

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Precis vad jag anande, att det växer fram nya sprutor i händerna på dem när de använt de gamla. Man får vara glad att ens egna människor inte har den defekten!

  SvaraRadera
 15. Hurrjam, välkommen tillbaka! Vi har saknat dig medan din matte har varit på vift, må du tro. Det var verkligen goda nyheter att inkräktarna har hållit sig i pälsen och respekterat Områdes-gränserna. Tyvärr är ju diskussioner om territoriet annars tätt förknippade med vettisbesök. Tror att din matte slutligen har kommit till insikt om att du är en Vuxen och Klok katt, som bör få ta egna beslut om campingsemester i trädgården. Det är nog dina språkkurser som gett resultat? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. Välkommen tillbaka, vi har saknat dig. Låter som du har det toppen med ordentligt uteliv! Nosbuff

  SvaraRadera
 17. Åh! Vad roligt att du är tillbaka. Det får ju vara någon måtta på sekreterarens ledighet, eller hur?? Här idkar vi också uteliv varje natt. Det är ju då som dom bästa byten är ute.

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är första sommaren jag slipper de trista diskussionerna om äganderätten här. Uppskattas verkligen. Om det är språkkurserna låter jag vara ojamat, det kan också vara en rent allmän utveckling hos matte. Jag har ju aldrig gett henne anledning att inte lita på mig. Så länge som matskålen fylls på stannar jag här.

  SvaraRadera
 19. DUI och DECO: Tack så mycket! Jo, jag har det nog så bra som en katt kan ha det just nu...

  SvaraRadera
 20. SKRUTTEN och SKORPAN: Det har jag också kommit underfund om. Inget är så stimulerande som nattlivet på sommaren. När det börjar skymma, det är då som livsandarna vaknar!

  SvaraRadera
 21. Välkommen tillbaka Gustav, du har varit saknad!
  Skönt när allt går sin stilla gång.
  Själva går Måns gärna in och lägger sig hos husse vid 2 tiden på natten.

  SvaraRadera
 22. MAX och MÅNS: Ja, ni har ju lucka...men ni vet hur min matte är. Nekar i sten. Fast min stol där ute är okej den med. När man nu inte har det så lyxigt som ni.

  SvaraRadera