Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 23 augusti 2011

Det var party i mitt växthus

Synd att inte jag var inbjuden!
Det har varit party i mitt växthus. Utan mig! Tyvärr. Jag är helt övertygad om att min närvaro hade varit uppskattad. Av mig.
Matte har en tid sett att vindruvorna närmast dörren i växthuset försvunnit, allihopa. Hon tyckte inte det gjorde så mycket, för det fanns så många längre in. Fanns, alltså. När hon kom och skulle smaka några stycken, var massor av klasar renrakade. Alltså gick hon in för att hämta något att bära de återstående druvorna i, när hon klippt av dem. När hon kom tillbaka såg hon tjuvarna. Stora, svarta fjäderkotletter med gula näbbar. Tog dem på bar gärning. De hade haft party där. Koltrastotta, i gryningen. Och upptäckt att de kunde begagna sig av en sidoingång, nämligen takfönsterna. Som befann sig precis ovanför de allra finaste druvklasarna.

Förskrämda flög de iväg när matte kom. Hon klippte av alla klasar som tjuvarna lämnat. Nästa år blir det nät, sa matte. Det tycker jag är synd. Bättre att ordna sovplats till mig där, så jag inte missar partyt. Kan lova att kommer gå hett till.

28 kommentarer:

 1. Va´!!!
  Har det varit party i DITT växthus och du var inte ens inbjuden ??
  Nedrans Fjäderkotletter :(
  Deras beteende är minst sagt UPPRÖRANDE !!!
  Tycker din idé om att ordna sovplats till dig där ute till nästa år låter som en mycket bättre idé än nät !!

  SvaraRadera
 2. Vilken KATTastråf, både för dig och matte! Eländiga gulnäbbade tjuvar! De gillar svarta vinbär också, skurkarna *arg*
  Tänk om du hade fått vara där, hade du fångat heeela vinterns behov av fjäderkottletter för både dig och Piff och Puff! Matte hade kunnat förvara dem i frysen!

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
 3. Jamarns så fräckt av fjäderkräken! *stampar* Jag tycker också att det vore en bättre idé med att installera sovplats åt dig så du kan ta hand om ärendet, istället för att slösa pengar på dumma nät.

  SvaraRadera
 4. Håller med Hjulia här.
  Klart du skulle ha skyddat druvorna och inte partat med fjäderkotletterna!
  Är säker på att det skedde den natten som du inte fick gå ut...

  SvaraRadera
 5. KJELLE BUS: Jam, är det inte upprörande? Säkert var det helt gäng där som tjoade, roade sig och åt gott. Precis vad jag också skulle gjort om jag hade fått vara med...

  SvaraRadera
 6. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Tänk vad jag hade kunnat bidra till försörjningen här. Frysen full av saftiga fjäderkotletter. *drömmer* Jaså, de gillar svarta vinbär också? Det blir de inte bjudna på här. Fast några jordgubbar kom de åt.

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Jag ska nog kunna övertala matte om en sovplats, har ju ett år på mig. Visserligen har vi nät, men hon slipper ju besväret med att sätta upp dem. Och fult blir det. Mycket bättre med en vaktkatt!

  SvaraRadera
 8. MAX och MÅNS: Somliga får sitt straff direkt. Ingen Gustav ute = fritt fram för tjuvar. Hoppas hon lärt sig något.

  SvaraRadera
 9. Vad oartigt att inte bjuda in en så vacker misse som dig, Gustav. Vi får dra igång en stor kräftskiva som du är hjärtligt välkommen på. :) /Tass - katterna på Katthemmet Kompis

  SvaraRadera
 10. KATTERNA på KATTHEMMET KOMPIS: Kräftskiva?! Wowjam! Jag har visserligen aldrig smakat kräftor, men jag är säker på att det är minst lika gott som räkor!

  SvaraRadera
 11. Matte bör absolut använda sin bästaste vaktkatt för kontroll av växthuset. Fjäderkotlett är inte dumt det! Nosbuff

  SvaraRadera
 12. alltså det där var det fräckaste mina öronhår skådat på länge!!
  Party utan dig...*bah*
  din människa skulle omedelbums fixa in dej i det där växthuset så att du har stambiljett där. Därmed tass!

  SvaraRadera
 13. Oförskämt att inte värden fick vara med på partajet! Hade du varit där, hade säkerligen en massa druvor kunnat räddas. Och matte hade nog fått tillräckligt med fjädrar för att styra ut sig i en fjäderboa, om hon nu har någon sådan önskan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. MEN Gustav då, fick du inte vara med på partyt?
  Det var det fräckaste i kattvärlden, HMPF!
  Du får jama med matte att du måste få ngt kattrum där till nästa sommar,så dyu får vara med på partyt, mjau
  Inga dumma nät.
  Bättre med kattvakt, mjau

  Mjausan

  SvaraRadera
 15. DUI och DECO: Inte nog med att jag är den bästaste vaktkatten. Jag är också den ende värd namnet!

  SvaraRadera
 16. MAYA: Nu är det nog slutfestat för i år. Såvida inte kolisarna gillar tomater? Bäst att hålla ett öga där. Men nästa år, då ska jag begära stambiljett! Bra tips!

  SvaraRadera
 17. FINDUS, ISAK och RASMUS: Många druvor? Alla! Jag hade förstås reagerat direkt på såna tjuvfasoner. Frågade matte om hon ville ha en fjäderboa nästa år, men hon såg inte överlycklig ut, precis?

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Visst var det oerhört oartigt? Jag har redan jamat till matte om vilken lön som gäller nästa sommars vakthållning. Skön stol i växthuset + fri tillgång på blötmat + minst fem Dentisar varje kväll. Och hon får ha sina druvor ifred.

  SvaraRadera
 19. Gustav som jag ser det är det här en förhandlingsfråga och alltså inget matte kan besämma själv. Visserligen har ni olika intressen här - matte: druvor, du - fjäderkotletter, men det finns inget i kattlagen som säger att matte har rätt att sätta upp nät om du har andra åsikter!

  SvaraRadera
 20. KATTSON: Åh, så KLOKT jamat! NATURLIGTVIS är det så! Ska genast visa upp detta för matte!

  SvaraRadera
 21. Ville Matte att kolisarna skulle käka upp druvorna??? Kanske har kolisarna ett sånt där gangsteravtal? ("Låt oss bryta oss in och äta druvor så bajsar vi inte på din bil!")

  SvaraRadera
 22. MAURICE och KAJSA: Nä, något sånt avtal existerar inte. Och matte blev jättesur för att så många druvor var borta, nu när de var precis mogna och söta. Men hon rädda en del klasar i alla fall.
  Förresten skulle jag inte lita ett dugg på ett sånt avtal. Tvärtom bajsade de säkert ännu mer efter att ha vräkt i sig alla goda druvorna!

  SvaraRadera
 23. Vilka fräcka gynnare, de där fjäderkotletterna! Självklart är det bäst att du tillbringar stora delar av dygnet i växthuset, bättre vindruvevakt kan ju matte inte önska sig.
  Matte hälsar att hon tycker att det låter så mysigt med vindruvor i växthuset. Mycket mysigare än gulnäbbade, svartklädda fjäderkotletter!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 24. Vi tycker absolut att lönen som du har jamat om till matte för nästa års växthusvaktning låter perfekt!

  Vi blev lite rädda där när vi inte hunnit läsa så långt av vad du jamade att matte skulle anklaga dig för att äta upp vindruvorna, men de är ju bara roliga att spela boll med! ;)

  Med vänlig tass
  Linnsen och Frank
  (som har läst din blogg i ett år utan att jama nåt! Men vi håller med alla att du är klok som Dalai Jama!)

  SvaraRadera
 25. Men,om det nu inte var ett gangsteravtal, så förstår vi inte varför Matte inte låter dig ta tass om saken! Hade du fått ta tass om det hade kolisarna aldrig smaskat på några druvor alls. (Däremot hade du smaskat på kolisar...)

  SvaraRadera
 26. FRASSE: Till nästa år måste åtgärder vidtagas. Tänk att matte inte gjorde något för att förebygga tjuverierna! En mjuk, skön bädd åt mig och litet go'mat. Hur svårt kan det va'?

  SvaraRadera
 27. LINNSEN och FRANK: Vad glad jag blev att få träffa er! Men ni är många som man inte vet något om, flera hundra. Desto roligare att få några namn!
  Och förstås bra att ni håller med om att mina krav är rimliga. Stärker självförtroendet inför förhandlingarna!

  SvaraRadera
 28. MAURICE och KAJSA: Visst, som jag jamade till Frasse, jag fattar inte vad matte tänkte på? Kolisarna är inte så dumma som de ser ut. Klart de upptäckte genvägen till gobitarna!

  SvaraRadera