Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 31 juli 2015

Ett litet livstecken


Hej på er! Jo, jag lever och har det bara bra! Lovade ju att
vara tillbaka i slutet av juli, så det börjar bli dags! Och med det jamat måste jag tyvärr meddela att ni får vänta ytterligare ett tag, för min högra tass och skrivhjälp måste ge sig iväg till norra landet igen. Så här kommer det hålla på, dessvärre, tills människorna ordnat upp allt. Som en del av er vet, blev min husse sjuk i våras. På ett sätt mycket bra för mig, för nu är han nästan jämt hemma hos mig. Men i stället försvinner matte, så jag vet inte vad jag ska tycka? Nästa sommar har de sagt att båda ska stanna där de ska vara, hos oss katter.

Men till dess kommer min närvaro här tyvärr bli litet mer sporadisk än förut, åtminstone de närmaste månaderna. Det är så långt vi vet just nu.

Många klagar på den här sommaren, men jag har varit ute från morgon till kväll varje dag. Man får bara vara litet fiffig. I stället för att ligga under hasselbusken, har jag tagit igen mig under ett trädgårdsbord. Förut låg jag där när det var soligt, i år för att slippa bli blöt i pälsen. Inte för att det har regnat särskilt mycket, men jag har aldrig kunnat vara riktigt säker. Helt utan förvarning har det plötsligt bara vräkt ner. Då kan inte ens den bästa hasselbuske erbjuda ett fullgott skydd.

Jag är mest hemma på min tomt nu. Alla människorna i husen runt omkring är hemma nu, och får själva ta hand om sitt. Skällhunden i grannhuset är på plats också, men har faktiskt varit ovanligt litet skällig och otrevlig mot mig. Inga Inkräktare har siktats, även om matte påstår sig ha sett en katt springa över min tomt. Den flydde väl, när den kände mina varnande dofter? 

Ja, nu är ni informerade om dagsläget. Som det ser ut nu, är jag tillbaka i mitten av augusti. Hoppas ni alla haft en bra sommar, trots allt, och att augusti blir en riktigt fin månad för oss alla!


 

8 kommentarer:

 1. Jam på dej Gustav, det var roligt att höra av dig även om du försvinner lika fort igen .
  Jag har också haft semester (nja, det var nog mest matte o husse som hade det om jag ska vara ärlig) men precis som du kan jag ju inte heller skriva med mina tassar så vi är ju beroende av tvåbeningarna i det fallet (också).
  Jag tycker också att sommaren har varit kanon, inte alls för varm och i o med min altan med tak har jag också kunnat vara ute jättemycket.
  Fast husse har klagat ibland över att vinterkläderna var inhängda, nu vad han menade med det.
  Om du inte har tittat in hos Kattson så kan jag tala om att lilla Rubina har fått ett alldeles eget hem idag.
  Så jamars roligt för henne.
  Förstår att du kan ta det lugnt med alla folken i husen omkring men snart försvinner dom väl o du måste börja arbeta över större ytor igen.
  Var du på invigningen av hotellet o minglade runt?
  Hoppas att din matte o husse får ordning på allt snart så dom kan vara hemma hos Er två hela tiden.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig Ozzy, skönt att höra att du också haft det bra tillsammans med dina människor. Tänk, just idag pratade min husse också om vinterkläder? Jag frös inte alls, trots att jag bara har sommarpäls!
   Jag blev också så glad över Rubinas stora överraskning. Man blir lycklig för varenda liten katt som får ett bra hem till slut!
   Nä du, det blev inget minglande för mig. Hotellet ligger litet utanför mitt Område. Bortre gränsen är vid kändisens tomt, inte längre. Husse var där på nåt möte härom kvällen. Det var fint, sa han. Fast finast är det hemma på min tomt, tycker jag.

   Radera
 2. Vad roligt att höra från dig igen. Förstår att matte måste hjälpa husse långt där borta i norr, men tycker förstås det är tråkigt. Som du kanske sett har det hänt stora saker på katthemmet idag också? Hoppas vi hörs snart igen, men då blir det med en annan bloggkatt.

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att du mår bra! Du får se till att ta tass om husse nu när han är sjuk så hörs vi snart igen hoppas vi
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Mycket blir annorlunda när man plötsligt blir sjuk! Ta tass om husse medan matte ordnar upp allt i det Norra Landet :)
  Vi hörs när din tasshjälp får tid ;-)

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Varför känner inte alla ensamma människor av ensamheten? Jag har flera vänner som är ensamma och inte bryr sig medan jag lider och är inaktiv. Ensamhetskänsla är dessutom farlig att känna av.

  Förstår precis hur du menar, har också tänkt på det. Jag tror att det mycket beror på hur stort behov av att umgås med andra man har. Sedan kan det bero på huruvida ensamheten är självvald eller inte. Det är en sak att ibland/alltid välja att vara själv mot att veta att man måstevara själv för att man inte har så många i ens närhet.

  Att vissa inte verkar bry sig om sin ensamhet kan också bero på hur de lyckas hantera den. Alla människor är olika och precis som med allt annat i livet så har man olika lätt för att hitta konstruktiva sätt att hantera sin ensamhet och sina känslor av ensamhet. En del har ju så lätt att se positivt på allt och inte låta sig uppslukas av jobbiga känslor, medan för andra (jag tex) är det svårare att hantera sådant man inte trivs med. Jag tror att det är viktigt att försöka hitta andra glädjeämnen i livet också så att man inte låter ensamhetskänslan ta över för mycket. Försöka göra saker man tycker är roligt osv. Jag försöker med detta men det är inte så lätt alltid.

  Sedan tror jag också att det kan vara ett slags försvar för en del också, att man intalar sig själv att man trivs med att vara ensam för att det känns bättre att tänka så, att man inte alls är i en situation man inte vill vara. Till slut så tror man kanske på det själv också, på gott och ont tänker jag. På gott för att man kanske inte känner sig så ensam, på ont för att man ändå känner ensamhetskänslan i hjärtat men inte förstår vad man känner och där med kan man inte göra ngt för att det ska bli bättre.

  Genom att inte acceptera sin känsla av ensamhet så kan man istället känna en allmän missnöjeskänsla, utveckla kroppsliga symptom såsom värk osv, men även destruktiva beteenden som tex missbruk. Många är nog de som är allmänt vresiga och trycker ner andra som egentligen har något i livet de inte är tillfreds med, tex ensamhet.

  Att känna sig ensam är ingen behaglig känsla men det betyder iaf att man har en längtan efter att umgås med andra människor. Den längtan kan användas som en drivkraft för att göra sin situation bättre, till skillnad från ifall man blundar för vad man känner. Jag tycker att det är väldigt jobbigt att känna mig ensam, men jag försöker iaf att tänka på att det inte

  Människan är i biologisk mening en social varelse och behöver människor omkring sig, hur mycket eller hur lite så gäller det alla. Vad jag märkt av dock med människor som inte anser sig behöva folk i sin omgivning är att de hittat ett substitut. Det kan vara film, serier, läsning eller något som gör att de tillfälligt känner sig involverad i något och på så vis mättar sitt behov. Detta kan vara en tillfällig lösning för de som känner sig lite ensam, det är att aktivera sig helt enkelt och göra sig själv upptagen. Vad jag dock aldrig riktigt förstått är människor som väljer sina serier eller filmer framför ett riktigt möte med riktiga människor. Hur djup kontakt jag än har fått med människor över nätet eller hur djup tillhörighet man känt med fiktionella karaktärer i en serie så har det aldrig riktigt varit riktigt lika tillfredsställande som att träffa människor irl, hur ytligt det än må ha varit. Detta är en väldigt tragisk insikt jag kommit fram till.

  SvaraRadera
 6. Härligt att se dig här igen kompis! Fast tråkigt med husses sjukdom, hoppas att han inte är alltför dålig <3 Och tråkigt att matte måste fara i väg - men huvudsaken är ändå att vi vet att du snart är tillbaka igen, vi får helt enkelt försöka ge oss till tåls ännu en tid!
  Ha det gott i solen - just nu skiner den ju så glatt över oss här i Södern åtminstone :-) och ta tass om din husse, så ses vi när din högra tass är på plats igen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Skönt att se dig kompis !
  Är säker på att du tar god tass om husse medan matte ordnar upp allt i det Norra Landet !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera