Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 2 augusti 2011

Lätt som en plätt?


Nu ska med en gång jamas, att det är på mattes initiativ som det här skrivs. Något motvilligt måste jag ändå tillstå, att jag inte har mycket emot det.

Kanske vet ni alla vad det är för något på bilden? En tablettspruta. För mig var den en ny bekantskap till för några dagar sedan. Matte hittade den på ett apotek, och kom entusiastiskt hem och visade den för mig. "Nu, Gustav, kommer det gå lätt som en plätt att ta tabletter", påstod hon. Givetvis ställde jag mig ganska skeptisk. Särskilt som jag inte vet vad 'en plätt' är?

Härom dagen lyfte hon upp mig, och placerade mig i sitt knä. Av erfarenhet blev jag direkt misstänksam. Nog kände jag, att detta inte var något 'kom-och-gosa-tillfälle'. Så stack hon in sprutan i munnen, och jag kände något jag måste svälja. "Nu var du duktig, Gustav" sa matte. Jag förstod inte riktigt varför jag fick beröm? Mycket märkvärdigt. Men tydligen hade jag tagit en tablett utan att tänka på det. Den hade suttit längst ut på sprutan, och sen for den bara långt in i munnen när matte tryckte på den.

Förut har jag fått Axilur i maten i tre dagar för att bli av med mask i magen. Det gick bra första dagen, dåligt andra, och inte alls tredje dagen. Urk smakade det, och ändå smetade matte eländet på pälsen. Det är mot den bakgrunden som jag kan rekommendera den här sprutan, trots att all sprutanvändning bär mig emot. En tablett Milbemax gick faktiskt ner. Lätt som en .....plätt?   

17 kommentarer:

 1. ÅH!!!, en sådan skulle absolut Matte behöva då Sixten helt stenvägrar att ta tabletter. På Apoteket finns den alltså.... måste införskaffas snarast. Just nu får Sixten antibiotika i flytande form mkt lättare att få i honom.

  SvaraRadera
 2. Verkar vara en bra sak måste vi motvilligt erkänna. Men slipper man känna smaken av de där förjamade tabletterna är det ju bra.Sen vill man ju gärna ha sin mage för sig själv.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. En sån där ska blogghjälpen skaffa till en av sina egna katter som måste äta penicillin nu, eftersom han har en lätt inflammation i en tass/klo. Annars upphör vi aldrig att förvånas över läkemedelsbolagens ambition att göra tabletter för djur så stora och svåra att svälja som möjligt. Är det verkligen nödvändigt? Illa smakar de flesta också.

  SvaraRadera
 4. PUMA och SIXTEN: Jag märkte ju inte så mycket av det hela, men matte såg glad ut. Hoppas den finns hos er. Matte köpte den på ett apotek av den "gamla sorten".

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Visst vill man ha magen för sig själv. Fattar inte varför det ska komma in maskar där???

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Naturligtvis ska tabletter vara pyttepyttesmå. Knappt synas. Fast den tabletten jag svalde bara försvann ner. Tur jag slapp smaka på den.

  SvaraRadera
 7. Mjau, dom gånger om matte ger oss medusin, då öppnar hon munnen på oss,och lägger in medusinen, sedan stänger hon munnen på oss efteråt, funderar på varför. Hon tycker det går lätt att stryka ner medusinen i halsen på oss NÄR det behövs,HMPF
  Konstiga dom där tvåbeningarna är som vi bor hos.
  Tur vi inte behöver medusin så ofta.

  Tassetassen

  SvaraRadera
 8. Sån där brukade husse använda på Snuffe när han skulle ta alla sina meduciner. Precis som du så kände han att han måste svälja, och plötsligt var det över. Helkonstigt
  Undra om du kanske en dag kan få smaka på en sån där plätt som det talades om...

  SvaraRadera
 9. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Ni måste vara väldigt snälla katter som gapar och sväljer så lätt! *imponerad* Men håller med om att det är tur om man inte behöver käka tabletter so ofta!

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Jaså, Snuffe hade en likadan...men du har tydligen klarat dig från tablettkäkande? Skönt så länge du slipper!
  Kanske är en plätt nånting smaskigt? Åtminstone med litet leverkorv på!

  SvaraRadera
 11. Vilken fiffig grej säger matte !!!
  Den ska hon tipsa sina föräldrar om för dom har ett elände med att ge sin Gustav maskpiller oxå.

  SvaraRadera
 12. Bra tips tycker matte :-)
  Nosbuff

  SvaraRadera
 13. KJELLE BUS: Åtminstone bra mycket bättre än att få urk kletat på pälsen. Så långt kan jag sträcka mig i beröm.

  SvaraRadera
 14. BULLEN: Jag blir glad om det kan underlätta för någon annan katt också!

  SvaraRadera
 15. Det där var i och för sig en bra mojäng! Vi tycker fortfarande att de borde göra medusin med tonfisksmak! Tills de gör det, så tror vi att en sån mojäng är en himla bra idé. Vi tycker inte om medusin vi...

  SvaraRadera
 16. förresten - en plätt, det är gottigt. I alla fall den krispiga kanten runt om plätten. nomnomnom

  SvaraRadera
 17. MAURICE och KAJSA: Tonfisksmak skulle det va'. Varför gör de äckliga tabletter när det finns goda smaker? Mycket konstigt.
  Jaså, ni har smakat plätt? Då ska jag be om ett smakprov utifall det skulle serveras här nån gång!

  SvaraRadera