Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 18 augusti 2011

Om jag fick bestämma...

Men...vad är det för något där borta i gräset??

Det är ju JAG!

Och jag har det så SKÖÖÖNT!!!
Om jag fick bestämma, skulle det alltid vara sommar! Jag menar, det är ju precis så här som man ska ha det. Egentligen. 

Nåjam, jag får väl vara tacksam över att mina människor valt att bo nere i södra landet. Där de bodde tidigare är sommaren snart slut. Jag har jamat ifrån att de absolut inte får flytta dit igen.


Alltså ännu en härlig dag, frånsett att Blogger skojat med oss ända från eftermiddagen, och nekat mig att komma in och skriva något här. Såna skämt gillar jag inte. Hoppas de slutat med de dumheterna nu.

Vi har ju fått en kattlucka till gamla altanen, som jag skrev häromdagen. Hittills ingen vidare succé. Piff, som är den enda som älskar att vara på altanen, vägrar att buffa nog hårt på luckan. Eller också är hon jättesmart. Matte försöker nämligen locka henne med godis, och till slut håller matte upp luckan litet, litet grand. kommer Piff! Ja, det är nog just smart som hon är. Kom jag på nu. 


18 kommentarer:

 1. Haha, det var garanterat smart gjort av Piff! Hon får vara ute på altanen, får godis och slipper besväret att öppna luckan själv. :) Visst önskar man, att vädret kunde vara som nu i många månader till. Nu är det mer lagom varmt och behagligt, inte sådär flämtvarmt som det kan vara ibland. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Det var för väl att Blogger äntligen fick ordning på sina grejer. De verkar inte förstå att vi katter ha viktiga saker att jama om. Visst vore det bra om det alltid vore sommar. Fast nån dag med lite snö är väl OK. På julafton till exempel?

  SvaraRadera
 3. Nämen är det du som ligger och myser i gräset! Tsss, tyckte väl jag kände igen den ståtliga hållningen. Bra att du sagt ifrån om eventuell flytt till den kallare och vintrigare delen av landet. Ibland måste vi katter sätta ner tassen på allvar. Förresten så tror jag också att Piff är smartare än man först kan tro. Undra vem hon fått det ifrån...

  SvaraRadera
 4. Tänk om våra 2 benta kunde vrida till sig så där... då fick de väl be nån som kom och vred dom rätt igen *fniss*
  Piff är jättesmart, varför ska hon buffa upp luckan om hon INTE behöver det??? Matte gläntar ju på den och DESSUTOM bjuder på godis, hon är väl ingen dumming ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Piff är difinivt smart! Och vi håller med dig: det borde alltid vara sommar!!!

  SvaraRadera
 6. FINDUS, ISAK och RASMUS: Och jag som trodde hon var dum först, och så har hon överlistat oss allihopa!
  Håller med er, det är som allra bäst just nu!

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Jag var riktigt sur på Blogger ett tag, men skönt att allt funkar igen. Det är ju jamarviktiga saker vi skriver om här!
  Snö nån dag? Matte tycker det. På första advent och julafton. Men jag kan lätt avstå!

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Nu vet jag ju inte om jag intar den ståtligaste av hållningar just här, men skönt har jag det i alla fall!
  Ja, jag har bestämt jamat ifrån att jag ALDRIG flyttar till norra landet. Och utan mig kan de ju inte vara, hur skulle det gå? Alltså måste de bli kvar här!

  SvaraRadera
 9. HJULIA, SMULAN och AMANDA: Ja, ha-ha, det skulle se nåt ut med vridna tvåbeningar! Det är synd om dem, för de är nog felkonstruerade på något sätt. Tack och lov att man är född till katt!

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Jag har ju kommit underfund om det nu, att hon är smartare än oss alla. Fast det kostar på litet att erkänna det. Och det gäller BARA i just det här fallet!

  SvaraRadera
 11. visst är det skönt att det fortfarande är varmt här. Men jag börjar känna av det kalla på mornarna här, så det kalla börjar närma sej...

  SvaraRadera
 12. MAYA: Men uschjam då, det var inte roligt att höra! Funderar starkt på att bygga nån slags stopp här ute, så det kalla inte tar sig fram här...

  SvaraRadera
 13. Ser jätteskönt ut och du är ju extra snygg mot det gröna. Piff är nog smart ja..intressant att matte går på det.Nosbuff

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Fattar inte heller att matte fortsätter med godislockandet. Jag är inte ett dugg avundsjuk, nä då...

  SvaraRadera
 15. Ja, där får vi ge Piff ett erkännande, det var riktigt fiffigt uttänkt.
  Visst är sommaren bäst, fyjam för vintern jag avskyr att tassa i snödrivor!
  Skämtsamma bloggprogram betackar vi oss för...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Jag har inte provat kattluckan än, är ju som jamat inte så intresserad av den altanen. Men NÄR det blir aktuellt har jag sett hur jag ska gå tillväga!

  SvaraRadera
 17. Håller med du Gustav att det borde vara sommar året om = gott grönt gräs att ligga i och tugga på :)
  Jag tror oxå det är väldigt smart som Piff är när hon vägrar gå ut genom kattluckan :)

  SvaraRadera
 18. KJELLE BUS: Kanske du och jag fixa det? Vi bor ju inte så långt ifrån varann? Bygga nåt högt skydd eller så?
  Jo, jag har nog underskattat Piffs intelligens!

  SvaraRadera