Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 8 januari 2015

För en gångs skull slapp jag!


När transportburen lyftes upp på matbordet i morse skyndade jag mig att söka skydd i ett hörn i ett annat rum. Nåt har man väl lärt sig genom åren?

Men för en gångs skull var det inte jag som dragit nitlotten! Det var Puff som packades in och försvann tillsammans med matte och husse. Här sitter hon och väntar oroligt på djurkliniken. Jag var där i höstas. Hemskt ställe!

När de kom tillbaka var Puff hur konstig som helst? Lade sig att sova på en matta...

...och vinglade omkring och ramlade överallt

Men hörru Puff, va' e're me' dig??? Klart man blir brydd över en så snabb personlighetsförändring? Jag försökte göra en litet närmare undersökning av det hela, men det fick jag inte för matte! Hon sa att Puff hade det nog jobbigt ändå??


Mattes kommentar: Puff har fått röntgat lungorna, och det såg ut som om hon har bronkit. Idag fick hon en spruta antibiotika. Den har effekt till i morgon bitti. Sen börjar det roliga, att få i Puff tabletter morgon och kväll i tio dagar. Bävar! Och de smakar inte gott, sa veterinären. Om en vecka ska vi ha telefonkontakt, och är hostan inte borta blir det cortisonbehandling. Hoppas slippa det! Men det allra viktigaste är förstås att lilla Puffisen blir frisk igen!24 kommentarer:

 1. Vi håller tumar och tassar att allt går bra och Puffisen låter sig "matas" med antibiotikatt!
  Vi tänker på er!

  Tröstebuffar till er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det lär nog behövas! Puff är inte lika hygglig och samarbetsvillig som jag, om jag jamar det milt!

   Radera
 2. Stackars er och stackars Puffisen, det låter inte roligt.
  Hoppas det går bra med tabletterna, vi håller tummar och tassar här.

  Nospuss från Molly

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! nä, den hostan hon hade var definitivt inte rolig! Bara hon nu låter sig luras i morgon...

   Radera
 3. Vilken tur för dig att du slapp puttas in i buren.
  Du beskriver Puff så att man nästan kan tro att hon dragit i sig en "jamare" hos vettisen.
  Men matte säger att hon säkert var sövd under tiden så det är därför hon beter sig lite märkligt.
  Du får nog hålla ett vakande öga över henne, men på avstånd.
  Stackars Puff, ska behöva äta konstiga illasmakande piller.
  Men. bara hon blir frisk igen, det är det viktiga.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag låg länge och tryckte där i hörnet, även efter att Puff tvingats in i buren. Det KUNDE ju ha varit en fint!? När det gäller transportburar kan man aldrig vara nog försiktig! Jo, nog var hon sövd, alltid. Hon är fortfarande konstig, fast det har blivit bättre. Matte säger också att jag ska vara på avstånd, för Puff kan inte springa så fort nu? Undrar just vad som menas med det??
   I morgon bitti ska det köpas leverpastej att gömma tabletteländet i. Förhoppningsvis får en annan en smakbit också, fast UTAN tablett!

   Radera
 4. Varför måste medukanin smaka illa, en STOR gåta tycker jag. Måste väl gå att göra GOD???

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Medicin är inte gjord för katter" sa vettisen som Puff var hos. Med det menade hon att all medicin saknade smaker som katter gillar. VA?! Är det inte UPPRÖRANDE? Hur kan detta få fortgå? Håller helt med er, hur svårt kan det vara att tillsätta något smaskigt ämne?

   Radera
 5. Nämen fyjam så trist för Puff. Jag minns ju själv hur husse en gång för många år sedan, försökte proppa i mig tabletter som smakade blä. *ryser*
  Men det var ju skönt för dig att klara dig undan vettisen den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har också varit med om det, och hur jag i det längsta försökte tjuvhålla kvar tabletten i munnen för att kunna spotta ut den när inte matte såg. Jam, vi får se hur smart Puffen är!
   Jo, gissa om jag drog en lättnadens suck när jag insåg att jag klarat mig!

   Radera
 6. Lilla Puff! Hoppas det går bra med tabletterna och att Puff piggnar till-Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liitet synd om henne var det allt, fast jag tyckte hon var väldans underlig? Den vanliga Puff är nog bäst ändå, hoppas också hon snart är sån igen!

   Radera
 7. Det att vettisbesöket gjorde Puff kattsonlighetsförändrad? Och varför skulle inte du få undersöka henne när vettisen fick? Märkligt - på snudd till diskriminerande. Sen kan du tipsa matte att om hon kan sätta sig på knä på golvet och sätta in Puff mellan knäna och trycka till lite lätt samtidigt som hon tar ett stadigt grepp i nackskinnet och håller medicinen mellan tummen och pekfingret med andra handen, och öppnar munnen med ena ringfingret samtidigt som hon stoppar ner medicinen långt ner i halsen på Puff så ska det nog gå bra. Om det är en smaklös medicin brukar det gå att krossa den och blanda med t e.x räkost på tub

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att vettisen inte fick undersöka Puff så mycket heller, så det gör inte så mycket att jag blev bortskickad!
   Medicinen får absolut inte krossas, sa vettisen, för den smakar riktigt illa. Hmmm, matte tackar för tipset, men bävar nästan ännu mer!! ;-)

   Radera
 8. Stackars Puff, hoppas hon kryar på sig, Tassarna upp, vi ska hålla tassarna.
  Matte brukar lura i oss meducin OM vi skulle behöva det, med att stoppa i meducinen i munnen på oss, och stänga munnen på oss så tabletten åker ner där den ska, brukar funka på oss.

  Tasskram, vi ska tänka på er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas också att det ska räcka med den här behandlingsomgången. Och faktiskt gick det att lura Puff, som ÄLSKAR all mat, genom att linda in tabletten i en kula leverpastej. Första tabletten nere!

   Radera
 9. Det finns tablettgivare att köpa hos vetrinären som kanske fungerar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en sån, fungerar bra på Gustav, men var värdelös på Puff! Tack och lov att hon åt den "förgiftade" leverpastejen!! ;-D

   Radera
  2. HURRA,säger vi, hoppas at hon äter resten av tabletterna förklädda till leverpastejkulor också!!!

   Radera
  3. Tack för din medkänsla! Jag blev verkligen glatt överraskad över hur hon bara slukade kulan! Och tacksam, efter ett tiotal försök att tvinga in tabletten via tablettgivaren. Då var både hon och jag rätt stressade, kan jag meddela! ;-)

   Radera
  4. Jag är IMPONERAD att hon slök den, här går det INTE att luras med nåt!!!
   Tabletten spottas ALLTID ut oavsett "omslaget".
   Håller allt vi har att de resterande tabletterna slinker ner lika enkelt ;-)

   Radera
  5. Jag är också glatt förvånad, den andra tabletten slukades också, och skålen slickades jättenoga efteråt! Men Puff är så otroligt matglad, inte som sin syster Piff, som var mycket kräsen. Gustav går heller inte att lura på det här sättet. Eftersom Puff har så känslig mage får hon nästan aldrig något förutom kattmat, så för henne känns säkert leverpastej som rena lyxen! Och tack och lov kräks hon inte upp den heller!

   Radera
 10. Ser här bland kommentarerna att Puff låter sig "luras" med leverpastej :)
  Dom gångerna jag eller Gustav behövt ta piller så använder sig min matte av metoden en katt på rygg i knät och in med pillan och sen stryker hon under hakan. Funkar bra eftersom både jag och Gustav är supersnälla :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis, snälla är vad ni är! "In med prillan" förutsätter att man måste få upp munnen, vilket inte är det lättaste på en ihopbitande katt! Hurra för leverpastej!!!

   Radera