Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 24 april 2012

Min första order är lagd

Vet ni vad? Jag har lagt en order! En leverkorvsorder! Det var så här:

Idag, när jag tassade vakt utanför mitt hus, såg jag min favoritgranne komma gående. Tydligen skulle han hälsa på hos mig, för han gick upp för trappan och ringde på min dörrklocka. Matte öppnade, och jag följde givetvis med när grannen klev in. Väl inne satte jag mig på golvet och såg frågande på honom. Säkert hade han något ärende?

Då berättade han för mig, (ja, matte fick också veta), att han skulle till tyska landet i morgon. Och så undrade han, om det var något matte ville ha därifrån? "Nä, det är ingenting", svarade hon. Jag satt tyst en liten stund och väntade. Men när grannen började gå mot ytterdörren, kunde jag inte hålla mig längre. 

"Men jag då?" jamade jag. "Glömde du inte att fråga någon nu?" Och här måste jag ge matte en eloge. För en gångs skull fattade hon jamiska direkt. "Gustav beställer leverkorv" tolkade hon. Jag blev lycklig över denna förträffliga översättning, och jamade instämmande. Grannen skrattade då, och sedan skvallrade han, att jag fått en klick leverpastej av honom tidigare idag. Det tycker jag var litet onödigt. Somligt kan få vara hemlisar. Men det viktigaste är, att jag fått göra en leverkorvsorder.

26 kommentarer:

 1. Grattis till din eminente utbildning av matte i jamiska!!!

  =^.^=

  Tassen kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, tänk att den fungerade, och i precis rätt ögonblick!!

   Radera
 2. Vilken TUR att matte lyssnade noga på vad du jamade! Så hemskt om leverkorven hade glömts bort... Tänk så bra att man kan få hemleverans. Så länge man har en snäll granne som är kattvän, förstås. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev orolig där ett tag när han bara frågade matte. Jag satt ju faktiskt alldeles bredvid! Nu hoppas jag bara att budet sköter sig!

   Radera
 3. Oj, vi ser verkligen framför oss hur du jamar förebrående om leverkorven.
  Vilken tur att det inte blev något missförstånd, utan att matte översatte korrekt. Annars hade du kanske fått hem en gurka istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemska tanke...en GURKA! Det hade INTE varit kul! Puh! *torkar svetten ur pannan*

   Radera
 4. Nu måste väl matte nästan få en liten stjärna när hon varit så duktigt i jamiska undervisningen. Visserligen var det en väldigt enkel mening du jamade, men tvåbeningar han missförstå det mesta. Hoppas han tar med rejält med resväskor så han får plats med många korvar. Det går säkert att frys in om du inte skulle orka alla på en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kan hon nog vara värd. Så många gånger som hon hört fel, och så lyckas hon höra rätt när det verkligen gäller. Eftersom han har med sig en bil ska han väl kunna packa ner ganska mycket, tycker jag. Och en frysbox full med leverkorvar låter alldeles utmärkt!

   Radera
 5. Härligt att lite av undervisningen fungerar! Hoppas nu att det blir en stor leverkorv!!Sen får man väl ha överseende med om grannen skvallrade om pastejen bara han har korven med sig hem! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan så jag kan ha överseende med litet hörfel framöver. Som jag känner det just nu i alla fall. Jag hoppas också på stor korv, fast helst många!

   Radera
 6. Se där, din undervisning har haft effekt, matte fattade direkt. Bravo! Måste slipa lite till på min teknik, eller så e min matte trögfattad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min har ju hittills också varit väldigt trögfattad, men i precis rätt tillfälle lyste solen igenom. Så ge inte upp! Men frågan är om du har en leverkorvsgranne?

   Radera
 7. MEN Gustav, hurra att du fick göra en leverkorvs beställning. BRAVO!
  Så jamars bra att din matte för en gång skull fattade din jamiska.
  Hoppas det inte dröjer allt för länge tills din granne kommer hem med din leverkorvs beställning.

  Tass Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ni, det är helt sant! Och jag är fortfarande litet extra snäll mot matte för att hon var så duktig! Grannen kommer hem om några dagar. Mums!

   Radera
 8. men det är ju toppen!!! Leverkorv!!! det kan bli en riktig leverkorvsfest framöver. Bra att din människa förstod när du jamade i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag räknar absolut med stor fest till helgen. Det var riktigt längesen jag fick smaka leverkorv. Leverpastej är gott, men inte alls detsamma!

   Radera
 9. Nu blev jag verkligen IMPONERAD av att din matte för en gångs skull lyckades förstår jamiska så att din leverkorv blev beställd :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och så direkt som hon fattade galoppen också! Sen kan jag ju tycka att det var aningen märkligt av grannen och fråga matte om hon ville ha något, och inte mig. Men han börjar nog bli litet glömsk.

   Radera
 10. Se, de kan ju förstå, när de vill! Leverkorvsgrannenmedhatt hade förmodligen resfeber, därav glömskan att fråga dig FÖRST.
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är klart, att jag inte tänkte på det...resfeber! Men bara han kommer hem med några ton leverkorv förlåter jag fadäsen!

   Radera
  2. Ja, vi har svårt att tro att en Leverkorvsgranne Med Hatt kan missa att fråga dig (behöver du ens tillfrågas, när det gäller leverkorv? Det är väl bara "te å köpe") först om han inte mår dåligt på något sätt...

   Radera
  3. Jag är nog inte HELT säker på leverkorvsinköp alltid ingår i hans lista. Förra gången han var där, för bara några veckor sedan, var bilen alldeles leverkorvstom när han återvände. Så ni förstår hur angelägen jag var att nu få framjama min beställning!

   Radera
  4. ohyggligt - leverkorvstom bil!!! Skrämmande! Du tror väl inte att det varit levertorka i det tyska landet? Tänk om det helt slutat växa leverkorvar???!!! hua!

   Radera
  5. Nämenjam vad orolig jag blir! Missväxt på leverkorvar? *biter på klorna* Hoppas han kommer snart så jag får veta!

   Radera
 11. Så bra att du fick iväg din leverkorvsbeställning. Du måste ha gjort ett jamarbra jobb med jamiskaundervisningen eftersom matte fattade så snabbt. Men vissa kunskaper är man ju extra angelägen om att förmedla... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu återstår bara att se om den kommer vederbörligen behandlas, och att jag inte får svaret att den är restnoterad eller så...

   Radera