Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 8 maj 2012

Nu är den tiden


Nu är tiden när jag drabbas av svåra hörselproblem. Det är mycket märkligt. På vintrarna brukar jag också ligga under bilen och vänta på att matte ska öppna dörren och ropa på mig. Då skyndar jag mig in. Men nu...

Nu ligger jag också där under, och ser matte komma ut igenom dörren. Hon tittar på mig, och hennes läppar rör sig. Men jag hör inget!!? Eftersom hon tydligen inte vill något, ligger jag lugnt kvar.

Den här sjukan brukar börja så här års, och först sent på hösten brukar den gå över. Fast om det regnar, kan symptomen tillfälligtvis upphöra.

Vilken besynnerlig sjukdom.

26 kommentarer:

 1. En märklig åkomma du drabbas av i takt med att naturen vaknar ;-). Den verkar drabba fler än dig har vi hört!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket konstigt. Men jag har ju inte ont i öronen, så jag tror inte det är så mycket att bry sig om?

   Radera
 2. Selektiv hörsel är ju något som många lider av och det räknas väl som fullständight ofarlig åkomma. Möjligtvis kan den orsaka en viss irritation, men då snarare hos omgivningen än hos den som lider av den :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puh, det var ju skönt att höra att den är ofarlig! Då slipper jag åka till stickisen! :D

   Radera
 3. *fnissjam* !!
  Konstigt det där.. ;-)

  SvaraRadera
 4. Selektiv hörsel, matte säger att det är vanligt bland minisar också. Förstår inte vad hon menar.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Det har åtminstone inte jag märkt, men det kanske är så? Det är alltså inte bara katter som drabbas?!

   Radera
 5. Det ska jag bara jama om för dig, att om matte börjar snacka om att åka till stickisen för den här åkomman så FINNS DET INGEN BOT! Åkomman är dels väderberoende, dels helt ofarlig och den går över av sig själv så småningom. Som du redan märkt kan den även göra kortare uppehåll under pågående period, men den kommer ofta tillbaka innan den helt försvinner i samband med kyla och sämre väderförhållanden. Håll ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väderberoende..check...Går över av sig själv..check...Kan göra kortare uppehåll..check...Försvinner helt i samband med kyla..check! Allt stämmer in! Fast jag har hört att skrammel med en Dentisask eller prassel med en stickisförpackning MÖJLIGEN kan avhjälpa felet tillfälligt?

   Radera
 6. Jag drabbas själv av denna mystiska åkomma ibland. Speciellt när jag håller på att riva ner tapeter eller persienner, då hör jag liksom inte ett smack av det husse gormar. Mycket märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då är du ändå inomhus? Jag som trodde att det var en utomhussjukdom? Men det är ju inte farligt, jamar Kattson. Tur det.

   Radera
 7. Här kommer en till intassandes som har samma konstiga åkomma :)
  Min matte brukar säga att det är som om jag proppat öronen fulla med vadd *MOL*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va, du med?? Det är kanske en vanligare sjukdom än jag trott? Kanske borde forskas på den? Fast om den är ofarlig utgår väl inga forskningsbidrag...

   Radera
 8. Vi tror att det är någon typ av allergi. Människor blir snoriga och vi blir döva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha...kan det vara så? Jam, hellre döv än snorig, jamar jag då!

   Radera
 9. Jag har också drabbats av åkomman! Oturligt nog igår när matte gick till sitt jobb och husse kom inte hem på många timmar. Det blåste små ***! inte skoj. Pälsen helt i oordning;-(
  Undrar om det där har med stigande dagstemperatur att göra, har märkt att det tilltar när det blir varmare nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken otur att drabbas, när det får såna följder! Har hänt mig också, man blir inte glad. Har absolut något med temperatur att göra. Kyla gör att man blir frisk direkt!

   Radera
 10. Den däringa *sjukdommen* verkar komma och gå ibland, för här händer oss oxå, mycket märkligt!

  Tass Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar drabba alla katter, mer eller mindre!

   Radera
 11. hmm, det låter som en väldigt konstig öronsjuka....
  *funderar* dessutom verkar den "bara" trivas i bra väder...
  Mjä, det låter inte som det är ett fall för stickfarbrorn, jag tror den går över av sej självt den här gången oxå *nosbuffar* Zaga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte ni märkt av den? Jamen, det är ju det som är så konstigt, att den bara gillar fint väder? Och visst, den har alltid gått över hittills...

   Radera
 12. Det där känner matte igen, påstår hon. Själv fattar jag ingenting. Inte kan väl vi katter rå för att våra människor mumlar. Jama ur skägget, människa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte påstår att hon är SÄKER på att jag hör??? HUR kan HON veta det, undrar jag? Just det, jama ur skägget!

   Radera
 13. lillie kallar det selektiv hörsel. Vi kallar det smart dövhet. Vi hör när hon tänker närma sig kylskåpet. När hon tänker på att ta på sig sockar (för då tar hon på sig skor och sen går hon ut) och skillnaden på skrammel med tuggummiburken och skrammel med gottisburken. Dessutom ingår inte ord som "nej" och "gör inte så" i vår vokäbalur
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hör man en otrolig skillnad på vissa saker. Som prassel med stickspåse och prassel med människogodispåse. Därför är det desto mer underligt hur svårt det kan vara att uppfatta andra saker?

   Radera