Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 25 maj 2012

En hjälpande tass
Nu har ju våra människor inte tassar, men jag tror de förstår vad jag menar? Att vara hjälpsam är nog en av de finaste egenskaper man kan ha. En talang, som vi katter fått i rikligt mått, medan människorna ofta får jobba mera för att ge av sin tid och annat. Genom att vara förebilder kan vi uppmuntra och hjälpa dem förstå glädjen i att räcka ut en hjälpande...ja, tassar har de ju inga. En hjälpande hand får det bli. Kanske finns det någon som sitter och längtar efter den just nu?

Det verkar bli en helg med fortsatt skuggläge. Härligt! Hoppas att ni alla kommer få det riktigt skönt! Vi tassas igen på måndag.
 

24 kommentarer:

 1. Kloka ord som alltid!
  Ha en riktigt trevlig helg, ni också!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. *nickar ivrigt* Att vara snälla och alltid finnas till tass om det skulle behövas, tror jag har väldigt bra effekt på våra människor, som i sin tur kanske ger en hjälpande hand till någon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är ju något av experter på att finnas till tass hos våra människor. Och det är just den där dominoeffekten du skriver om som jag hoppas på!

   Radera
 3. En hjälpande hand/tass precis när den behövs som mest - kan man göra nåt finare är räcka ut sin då? Vi är många som både behöver hjälpande tassar och som sträcker ut dem mot andra som behöver. Var rädd om dig i värmen, Gustav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle önska att det fanns många fler händer som sträcktes ut efter er på katthemmet. Tänk om människorna kunde förstå hur mycket fint de skulle få av er...

   Radera
 4. Vad du är klok!! Det är nog tur att människorna har oss, som kan lära dem att vara lika hjälpsamma som vi är!
  nosgos och helggottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ hjälpsamma kanske man inte kan begära? Men bara de strävar åt det hållet, är jag nöjd! :)

   Radera
 5. Mycket kloka jamningar av en stilig katt.
  Trevlig helg på´re Gustav!
  Tass tass!

  SvaraRadera
 6. Det var klokt jamat. Matte brukar säga att en av dom finaste egenskaper en människa kan ha är att vara snäll. Ja, en katt också givetvis men för oss faller det sig helt naturligt, precis som du jamar.
  Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla människor är det bästa som finns! :)

   Radera
 7. Klokt jamat! Tyvärr e det många tvåbenta som tycker de e dumma som e snälla och utnyttjar dem som e det. En hjälpande tass eller för all del hand ska man ge tycker jag i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del människor ÄR konstiga. Men jag tycker också de snälla ska fortsätta vara snälla ändå, fast utan att låta de dumma utnyttja dom.

   Radera
 8. Du är den klokaste katt vi känner. Så sant! Människor borde absolut jobba mer på det! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hjälpa dem så gott vi kan, men mesta jobbet måste de förstås göra själva!

   Radera
 9. klokt jamat! du är så klok Gustav - tänk om alla kunde va som du *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Kära Gustav, vi har inte glömt bort dig, men det är så här att våran matte varit bortrest några dagar, så vi har inte kunnat jama så mycket på ett tag, men nu har hon ÄNTLIGEN hittat hem, mjau
  så nu kan vi oxå jama hos dig igen, tassarna upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att få hem matte igen! Förstår inte varför de ska rymma litet då och då?

   Radera
 11. Du jamar så klokt , så klokt du Gustav !

  SvaraRadera
 12. Väl jamat, käre vän. Och något som många inte verkar inse är att det är ROLIGT att hjälpa andra. Men blir ju nöjd med sig själv samtidigt som den man hjälper blir glad - det blir så att jama en win-win-situation :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Att kunna hjälpa är underbart härligt, och att få hjälp när man behöver är fantastiskt. Och positiva känslor sprider sig som ringar på vattnet.

   Radera