Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 2 maj 2012

Fåtöljbekymmer

Det är ytterst sällan jag sover på andra ställen än i min fåtölj, i soffan på husses mjukmage eller i mina människors sängar. På så vis är jag en riktig vanekatt. Därför är det irriterande att Puff har börjat få för sig att hon ska dela fåtölj med mig? Numera måste jag alltid kolla att min fåtölj är kattfri, innan jag hoppar upp. Något som borde vara helt onödigt, enligt min mening. Puff kan gott hålla sig till sina egna platser. 

Till exempel har hon en igloo, som är bara hennes. Det enda jag gjort, är att titta in där en gång. Hade inte ens en tass inne i den. 


I brist på fåtölj får man ta stol
På nätterna har hon dessutom fått för sig att hon har någon slags ensamrätt på matte. Det enda jag kan jama till hennes fördel är att om jag hunnit dit först, så avstår hon. 

Ägandefrågan när det gäller sovplatser behöver ständigt belysas och diskuteras. Det är inget bagatellartat, som bara kan viftas bort. Ockupation är minsann ett allvarligt brott, som jag ser det.

17 kommentarer:

 1. Hm, jag vill minnas att du haft liknande problem förut med en viss kattfröken. Som den gången då du skulle hoppa upp i mattes knä och det redan låg en katt där, som blev fräsilsken. *tänker tillbaka*
  Du får sätta ner tassen på allvar och förklara att det där är DINA platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vad du minns! Jag tycker att jag begär väldigt litet i mitt hus. Piff och Puff är inne och har tillgång till i princip allt dygnet runt. Jag är inne och sover några timmar på natten bara. Du har rätt. Tassnedsättning är nödvändigt.

   Radera
 2. Jag tror du får börja peka med hela tassen åt Puff så hon förstår vem det är som bestämmer i ditt hem. Så här kan det inte fortsätta. Förr sa tvåbeningar om andra tvåbeningar att "det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål". När det gäller en katt som börjar med ett så allvarligt brott som ockupation är det helt omöjligt att veta var det slutar *darrar*.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, kanske slutar det med att jag inte får komma in? *darrar också*. Nä, då säger nog matte och husse till. Men det är ett elände att jag låter dem regera så här. Får träna på hur man sätter ner tassen på bästa sätt?

   Radera
 3. Tänk om Piff bara vill liga i "en hög" med dig????
  Det kunde faktiskt bli riktigt trevligt, vet du!!!
  Prova att dela fåtöljen med henne ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha-ha-ha...det var det roligaste jag hört på länge! Hon, som springer långa vägar för att undvika mig...Om jag kunde fatta varför hon är så rädd för mig?

   Radera
 4. Det är inte lätt när man blir av med sin bästaste plats men det är kanske så att Piff vill mysa med dig? Annars får du jama i så hon flyttar på sig.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jamat här ovanför, Puff vill bara mysa med matte. Inte ens sin egen syster vill hon mysa med längre. Konstigt att hon törs knycka min fåtölj. Hon har nog inte fattat att den är MIN.

   Radera
 5. När jag hör dig och andra berätta om sina problem med att ha andra katter i hushållet , så är jag ganska glad över att min "bror" är en uppstoppad en ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, suckjam, tänk om det vore likadant med de här två inneboende jag har...

   Radera
 6. Suck jam, stackars du. Tänk om du bara hoppar upp till fåtöljen? Tror du inte hon fattar då? Som tur e behöver jag bara dela huset med tillfälliga gäster som får bo på undervåningen. Och så min "bror" den i tyg, men han stökar inte till det. Husse e mera av ett problem,om man jamar om liggplatser för han tror sig ha ensamrätt på matte ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad? *viskar* Jag vågar inte...*ser mig oroligt omkring* Du skvallrar väl inte? Det är ju så jamars otrevligt att bli utfräst och kload åt.
   Jag har hört talas om en annan katt som inte tolererade det där med ensamrätten. Han hoppade upp på hussen och jamade vad som gällde. Matten skrattade, men hussen var INTE glad!

   Radera
  2. Förstår problemet. Då återstår att använda diplomati.
   Nä, kan tänka mig att husse inte var glad...eh..den hussen för vi vet så klart inte vem det var, bara en katt du hört talas om.

   Radera
 7. Upptagna fåtöljer kan nog leda till diplokattiska förvecklingar i det gustavianska hushållet. Hoppas att Puff återupptäcker sin igloo istället. Fåtölj med tillhörande matte är ju DIN på kvällarna! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi nu har separata sovplatser allihopa kan man tycka att reglerna för sovande ska respekteras. Man kan ju inte helt plötsligt sluta använda sitt tidigare älsklingsställe, som Puff gjort? Varför skulle just jag få en så besynnerlig inneboende?

   Radera
 8. Förstår att det kan vara svårt att få till ett fungerande samliv när man är så många i familjen. Visst är det trevligt med sällskap men priset kan uppenbarligen vara ganska högt ibland... Matte säger att det påminner henne om när hon var sambo med särbon - ständiga förhandlingar :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är verkligen en klok och förstående kompis! Mitt problem är ju att jag måste sambo med Piff och Puff. De får ju inte tassa ut, och jag har ingen lust att skaffa nytt boende. Näjam, det är väl bara att kämpa på.

   Radera