Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 3 april 2012

Hemma!


 Först av allt, ett enormt tack till alla mina kompisar och era sekreterare för ert stora stöd! All spinnhealing, tasshållning, nosbuffande och allt annat! Jag är alldeles överväldigad över att så många bryr sig om mig!


Det har inte varit roligt, kan ni tro. Jag har mått riktigt pyton. Och fast jag mått så dåligt har man stuckit i mig, och tvingat i mig olika äckliga saker. Lagt mig i obekväma ställningar och gjort konstiga undersökningar. Trots det har jag försökt vara vänlig mot alla. Buffat dem och så, och jamat att gillar dem ändå.


Jag har inte varit hungrig, så jag har fått mat genom en slang. Men idag kände jag att det kurrade litet grann i magen, och det var tur. Annars hade jag inte fått åka hem. Men nu är jag det. Hemma. Ska bli skönt att sova i min egen fåtölj igen. 


Tyvärr har matte drabbats av glömska när jag varit borta, för det är tomt på min matplats. Verkligen en missräkning. Även om jag inte är direkt hungrig, vill jag att allt ska vara som vanligt, förstås. Med det menar jag också att jag skulle vilja ta en runda där ute. Allt har ju stått obevakat sedan i fredags! Men det verkar tji, det också. 


Matte har fått ett papper med tråkiga förhållningsregler på. Har en aning om att den närmaste tiden inte blir riktigt som den brukar.
 
Men bara en liiiiten stund, matte?
P.S. från matte: Gustav har förmodligen en kraftig magkatarr eller magsår. Magsår syns inte på röntgen, utan då måste man söva honom och gå ner med en kamera. Detta kommer göras om blödningarna kommer tillbaka. Idag var han dock såpass pigg, att han bedömdes kunna komma hem. Han ska nu få två typer av magsårsmedicin. Dels tabletter, dels något som ska sprutas in i munnen. Och så får han bara äta specialkost i minst en vecka. Inte gå ut förrän tidigast lördag. Så nu hoppas vi att detta ska läkas. Han är en fantastisk katt, det säger alla som haft hand om honom. Kelar med alla i personalen, och finner sig snällt i alla behandlingar. Han är verkligen speciell. D.S.

51 kommentarer:

 1. TJOHO!
  Välkommen hem vännen!
  Hoppas det får patrullera ut snart.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Patrullering....*drömmer* Suckjam, gissa om jag längtar!

   Radera
 2. Det var verkligen roliga nyheter. Har tänkt mycket på dig ska du veta. Att bo hos vettisen är aldrig kul. Tänk att de håller på att sticka i dig fast du mår dåligt! Oförskämt är det minsta man kan jama. Vi får nu bara hoppas att det inte skett några katastrofer utomhus när det stått obevakat. Nu fortsätter vi hålla tassar och tummar ett tag till tills allt stabiliserat sig. Bra mat för onda magar har du fått också ser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt bekvämt var det inte på det där stället. Bara en bur, och kopplad med slangar i båda framtassarna. Så vill man ju inte ha det, för att jama det litet försiktigt!

   Radera
 3. Vilken lättnad! Även om vi fortfarande är oroliga så känns det lugnande att vettisarna har bedömt att du är så bra att du får åka hem. Skönt att du slipper vistas i den trista sjukhusmiljön och kan tassa runt bland dina vanliga grejor. Hoppas du får aptiten tillbaka snart, det är inte roligt att tappa matlusten.
  Verkligen tappert av dig att vara så snäll mot vettisarna fast du blev stucken och klämd på. Men vi är inte förvånade, vi säger som din matte - du är en fantastisk katt, Gustav!
  Många kramar och tassklappar och spinnhealing och allt annat som man blir stark och frisk av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemma är förstås bäst! Även om alla var snälla mot mig, utom när de sprutade in äckligt i munnen eller stack mig, förstås. Jag vet inte varför, men jag gillar människor jamarmycket!

   Radera
 4. Åhh finis! Härligt att höra att du är hemma igen! <3
  Kommer hålla tassarna såå hårt jag bara kan i fortsättningen också!
  Du är värd såå mycket mer än värk och jobbigheter, bara så du vet.
  Nosgos och Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fortsatt tasshållning, det kan nog behövas litet till. Jag var ju ganska sjuk, och det är väl inte riktigt bra än. Men med så mycket hjälp jag får av alla blir jag säkert helt frisk snart!

   Radera
 5. Katten Jansson och Katten Pejst - Teh BusBrothers!3 april 2012 kl. 17:52

  Hurrjam och välkommen hem!!!

  Utomhuset kommer finnas kvar att patrullera i längre fram också, tänk på det positiva; de läckra och mjälla fjäderkotletterna kommer bli ovarsamma när de inte sett dej på några dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Tror du verkligen det, att de kommer vara ovarsamma, fjäderkotletterna? Hmm, jag får väl FÖRSÖKA att inte klaga så högt då. Fast jag längtar ju ut, det gör jag.

   Radera
 6. Yiiippppiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad glad jag blir att du blir glad! :)

   Radera
 7. Åh Gustav, även när du har ont och mår dåligt, så är du en fördömlig kisse som tycker om alla. Du är verkligen en förebild för oss andra. *svanshonnör*

  Hoppas nu din specialmat och din medicin, gör att du blir bra igen. Ditt område får nog vänta ett par dagar, tills du blivit riktigt kry. För hur pinsamt skulle det inte vara om en grannkat, eller ännu värre - en kanin, skulle springa ifrån dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så snällt du jamar! Det är nog bara så, att jag är född sån. Och så har jag haft stor tur i livet och träffat mest snälla människor.
   Jag hoppas också att medicinen ska göra mig frisk snart. Fyjam för att vara inne i tre dagar till. Håller med om att det skulle vara förskräckligt om jag inte skulle klara av en inkräktare, men kaniner, de verkar som bortblåsta. Matte säger att kaninpesten tagit allihopa.

   Radera
 8. Välkommen hem Gustav!
  Nu vågar vi pusta ut, liiite i alla fall.
  Ta det lugnt och njut av god mat och att bli bortskämd av matte å husse!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Jodå, jag pustar också ut. Det är skönt att vara hemma, trots att servicen försämrats. Men jag ska FÖRSÖKA ta det lugnt. Inte lätt, när utelivet lockar!

   Radera
 9. Mats och Stig / sekr Elisabet3 april 2012 kl. 18:37

  Toppen att du har fått komma hem till de dina. Svansdans.
  Vi har varit så oroliga.
  Spinnhealing i massor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt. I alla fall att få komma till matte. Piff och Puff var inte så noga. Och husse är i norra landet. Men det här är MITT hem. Det är ju där jag vill vara.

   Radera
 10. Underbara nyheter!
  Välkommen hem Gustav! Var nu rädd om dig, ta din meducin och ät specialmaten, så ska du se att du blir bra.
  Vi blir jamarglada över att ditt hälsotillstånd har förbättrats. Inte utan att du skrämde oss lite....
  Tass på dig kompis och må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jag tar min medicin, fast inte utan att visa vad jag tycker om den. Den smakar URK! Maten är helt okej, men i en hel timme måste jag ha den äckliga medicinsmaken i munnen innan jag får mat. Inget vidare...

   Radera
 11. Så härligt att du är hemma Gustav. Vi har varit så oroliga!!
  Att du, trots att du har mått dåligt, orkat vara snäll och vänlig på
  sjukhuset är beundransvärt! Var nu RIKTIGT rädd om dig!!
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR härligt att vara hemma! Och jag ska FÖRSÖKA vara rädd om mig. Fast matte och jag har litet olika åsikter om hur det ska gå till!

   Radera
 12. Oj, vi har inte riktigt hängt med här, ser nu att du varit på sjukhuset! Så skönt att du är hemma igen, och nu måste du lova att ta din medilin ordentligt! Ett sår i magen? Burr! Det måste gjort hemskt ont, minns när jag hade ett litet sår på nosen, vad det sved, det lilla rackarns såret!
  Låt nu dina betjänter sköta om dig, slappa och kurr-era dig!
  High tass! /Fjutten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde ont det här med, fast jag fick medicin som tog bort det onda. Konstigt att man kan få sår i magen? Jodå, jag ska absolut försöka se till att få uppassning. Framförallt behövs en massa gos, känner jag.

   Radera
 13. Åh, så skönt att du fått komma hem igen Gustav. Ta det nu lite lugnt och vila upp dig och se till att ta för dig ordentligt av allt extragos som dina människor kommer att ge dig *blink, blink*. Som Jansson & Pejst säger så kommer utomhuset att finnas kvar sen också.
  NosGos och Kurrr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så jag får lägga upp det hela, nu när ytterdörren verkar förbli stängd ett tag. MASSOR med tid måste avsättas för goseri. Och jag hoppas Jansson & Pejst har rätt!

   Radera
 14. Vad fantass-tiskt skönt att du är hemma igen! Och det både för dig, dina tvåbeningar och oss alla oroliga bloggkompisar!

  Se nu till att ta det riktigt lugnt, småtrampa på husses mjukmage och så där.

  Nospuss ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, *suckjam*, om jag ändå haft tillgång till husses mjukmage...men den tog han med sig när han for till norra landet i fredags. Synnerligen dålig timing! Men det är ändå skönt att vara hemma.

   Radera
 15. ÅH, så GLADA vi är Gustav, att du nu fått komma hem igen från sjukhuset och till din famlij igen, Tasskram.
  Hoppas din meducin ska göra, så du blir bra igen.
  Nu får du allt ta det lugnt så du inte blir dålig igen.
  Många Tasskramar till dig, kompis.

  utomhusjobbet finns säkert kvar då du får tassa ut igen.
  Må VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att medicinen ska göra mig frisk. Det borde den göra, så illa som den smakar! Men jag vill förstås aldrig kräkas blod och må så dåligt igen. Tack för tasskramar!

   Radera
 16. Så roligt att höra, att du nu är så pass återhämtad att veterinärerna kunde släppa hem dig. Även om det tar lite tid att bli bra, är det nog värt det. På det viset blir du riktigt kurant och kan fortsätta utomhusarbetet senare i vår, när vädret förhoppningsvis är bättre (åtminstone är det inte så roligt här just nu). Noterar att du har torrfodret i/d. Det tyckte vi var riktigt smaskigt, allihop, även om det nog var till mest för Isak. Har för mig att du gillade det också, så det kanske kan bli ganska uthärdligt, trots att matte drabbats av matplatsglömska och selektiv hörsel vid dörren. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, det är nog inte så värst bra väder här heller. Litet kyligt och så. Men jag skulle ändå så väldigt gärna vilja...Maten är nog okej, fast jag får väldigt små portioner. Det är litet konstigt, allting. Och så måste jag gå på lådan. Bara det...

   Radera
 17. HurrJam, allt vårt spinnande kanske hjälpte lite grann? Vi är många som hållit tassarna må du tro!!! Den där mdeiciniga maten är faktiskt riktigt smaskig - vår kompis Tanja på Landet får den och vi tassar gärna åt oss lite om vi får chansen! ♥
  Hellre specialmat än att må skruttigt, eller hur? Skönt att du har duktiga människor som ser till att du får bästa vård när det behövs! BerömBuffar till dem!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var helt avgörande, allt spinnande, det är jag säker på! Medicin behövs nog också, men alla hållna tassar och all spinnhealing som förtätade luften, DET gjorde susen!
   Jag har nog litet tur som har ett så fint sjukhus nära mig. Snart kommer det teve därifrån. Då får ni kanske träffa min vettis!

   Radera
 18. Så skönt att du är hemma!Nu får du äta meducinen så du blir piggelin igen. Förstår att du behöver vara inne så att matte kan se till dig. Njut av fåtöljen och de dina nu. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har litet svårt att acceptera innesittandet, men det är väl som ni jamar. Ska försöka njuta av fåtöljen. Den är ju faktiskt skön att sova i.

   Radera
 19. Skönt att du är hemma igen. Ta det nu bara lugnt och njuuuut av att vara hemma och bli ompysslad av de dina. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka njuta! Jam, det gör jag förstås, det är bara så konstigt att inte få tassa ut som jag är van. Men jag vänjer mig väl vid det också...

   Radera
 20. Usch, vad oroliga vi blir här hemma. Att du varit SÅ sjuk visste vi inte. Det är ju inte någon ordning på vår sekreterare här hemma så vi får ju inte läsa och skriva i bloggar så ofta just nu. Hursom jam så håller vi alla tassar och morrhår och svanstippar och och och ja allt som finns för att du ska bli bra igen -- SNART!!! så att du får komma ut och patrullera Ditt Område igen och få en liten mör fjäderstek till livs...
  Den där maten var precis den som Maya fick äta när hon blev dålig den skulle vara jättebra för magen sa stickfarbrorn, men den hjälpte ju inte på hennes sjukdom... *nosbuffar* till dej och din människa från oss 5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var riktigt sjuk i helgen, men nu mår jag bättre. Matte säger att det är ett gott tecken att jag vill ut. I lördags låg jag bara på en stol, och brydde mig inte om någonting. Och så hoppas jag förstås att den här maten ska hjälpa mig och ta bort det där såret. Väldigt synd att den inte kunde hjälpa Maya. *ledsen*

   Radera
  2. ja, det är synd att maten inte kunde hjälpa henne *slokar med morrhåren* men den sjukdomen hon hade överlever man inte säjer vår människa, tyvärr. Önskar att det inte skulle finnas såna sjukdomar...hälsar Zaga

   Radera
 21. HurrJam för hemgång! Kompis, minns du när jag var sjuk? Då var det lika illa, inga patruller på ett tag och äckliga meduliner.Och annorlunda mat. Men det e för ditt bästa så ha tålamod, så kommer dagen snart när matten öppnar dörren igen.

  SvaraRadera
 22. Ash..matte glömde skriva att vi fortsätter med tass och tumhållningen ett tag till. Spinnhealingen med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, *suckjam*, men det är inte lätt att ha tålamod. Jag är ju en fridens kisse, men just det här med att inte få tassa ut, det får mig litet ur balans. Men det är snällt att ni fortsätter med tass- och tumhållning ett tag till :)

   Radera
 23. Vilken härlig kille du Gustav är! Att vara snäll mot personalen, att t o m kela med dem, det är de nog inte vana vid! Skönt att du är hemma igen. Hoppas att du äter dietmaten med god aptit och att du inte försöker ge dig ut att patrullera. Det är väl inget kul att vara sjukskriven, men ibland måste man. Dessutom måste du ju ta tass om matte. Tänk, hon har ju fått klara sig utan dig i kattiljoners dagar!
  nosgos å krya-på-dig-gottisar, och all spinnhealing vi kan skicka!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag tror inte de var så vana vid det, men de blev väldigt glada. Och jodå, maten går an. Fast jag är inte så hungrig än. Och jag måste väl erkänna att jag vaktar vid dörren väldigt noga, IFALL den skulle öppnas. Och jag måste också erkänna att jag nog tjatar liiiitet grann. Men tack för gottisarna och spinnhealingen!

   Radera
 24. Förresten, vi har snattat. *skäms lite* Vi snattade din TNR-bild och satte den på vår sida. Hoppas att det inte gör något. Vill du att vi plockar ner den, så säg bara till!
  nosgos å nyttiga gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl meningen att den SKA snattas? Ni gjorde bara en god gärning! Så det så!

   Radera
 25. HURRA för att du kommit hem!!!Tänk dig att fjäderkotletterna hinner äta upp sig och bli stora som kalkoner tills du börjar patrullera igen!!
  Påskkram från Molle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora som KALKONER?? Hjälp! Hoppas jag får komma ut innan det händer, för annars vet jag inte om jag törs ta dem? Till och med en fasan är för stor! Får säga åt matte att sluta mata kotletterna där ute, så det inte händer hemska saker.

   Radera
 26. HIPP HIPP KURRA för att du är hemma igen , Gustav !
  Att vi MISSade denna glada nyhet igår , beror ju så klart på min matte , vem annars ??!!

  SvaraRadera