Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 4 april 2012

En konstig dag

Det här var en riktigt konstig dag. Matte var uppe mycket tidigare än vanligt i morse, vilket väckte positiva förhoppningar hos mig. De grusades snabbt. Det första som hände var att hon sprutade in det äckliga vita i min mun. Sedan jag hon ut och stängde dörren. Jag hörde minsann att Piff och Puff fick mat i köket. Och vad fick jag? Ingenting! Matte sa att jag måste vänta en hel timme! Hur kul var det att sitta där och höra deras smaskande?

Efter en lång, lång stund kom matte äntligen tillbaka. Tror ni inte hon skulle in i min mun igen?! Nu med en eländig tablett. Jag ville inte ta den! Fyra gånger lyckades jag bli av med den. Då blev matte riktigt otrevlig, och höll upp nosen på nåt sätt, så jag inte kunde spotta ut den. Nu ville jag minsann inte var kvar hos henne. Hon var dum! Jag tror hon fattade att hon inte låg så bra till, för äntligen fick jag min efterlängtade mat i skålen. 

Sedan hände....ingenting. Dörren stängdes igen. Efter en stund hörde jag mattes bil köra iväg. Ibland hörde jag Piff eller Puff äta i köket. I radion pratade någon. Från fönstret kunde jag se och höra alla fjäderkotletterna retas med mig. Det har varit den mest långtråkiga dag man kan tänka sig. Enda ljusglimten var när favoritgrannen tittade in en stund.

Nu har matte kommit hem till slut. Och vad tror ni hon gjorde först av allt? Mera vitt äckelsprut, förstås! Och nu måste jag vänta på mat en timme igen. Men då har matte lovat mig blötmat. Och så har hon bett om ursäkt att hon varit borta så länge. Hon hade för länge sedan lovat ta hand om en butik i dag och i morgon. Men i morgon blir hon inte borta hela dagen.

Och en sak kan jag jama. Det är rätt skönt att slippa konfronteras med Piff och Puff just nu. Vi får husera i varsin del av huset. Matte säger att det är för att jag inte ska nalla av deras mat. Men det är bara elakt förtal. Jag vet nog vem som är den största mattjuven här i huset. 

24 kommentarer:

 1. Tänk att det så ofta kommer som ett brev på posten - besök hos vettis = äckliga saker i munnen och konstigt beteende av ens tvåbeningar. Hur kan det komma sig att vettisar har sån inverkan på folk? Nåjam, konstaterar i alla fall att du inte verkar har spytt blod idag och det får i alla fall vara dagens höjdpunkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl inte konstigt att man blir misstänksam så fort en bur ställs fram? Och nädå, inget blod idag! :)

   Radera
 2. Vi lider med dig...
  *styrkebuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Jag tycker nog att livet är rätt tråkigt just nu.

   Radera
 3. Det är ju skönt att du mår lite bättre i alla fall må jag jama. Jag håller med Kattson - sticktanter och farbröder har konstiga idéer som dom sprider till våra människor.
  Hoppas att du får vara frisk nu och att du inte kräks mera rött. Vår människa läste i sin lokala tidning nånting om att katter från söder till norr har fått salmonella och då tänkte genast min människa på dej och undrade om det var något du fått oxå. Katterna hade tydligen fått det av fjäderkotletterna som dom ätit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte läste också om salmonellan. Men det pratades det inget om på sjukhuset, och sånt måste ju de känna till också. Och jag tror man blir lös i magen då, det har inte jag varit.

   Radera
 4. Matte gör allt för att du ska bli frisk, var inte putt på henne :)

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt för er att jama! Jag ÄR ju frisk, tycker JAG!

   Radera
 5. Förstår att det var jamartråkigt och så sprut och tablett och få vänta på mat en hel evighet. Nåjam, du är hemma i alla fall! Uppmuntringsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det är bättre hemma än på sjukhuset. Större plats. Men alla nya regler är väldigt frustrerande. Om ni visste vad jag längtar ut!

   Radera
 6. Oj, stackars dig. Det kan inte vara kul att få masa gojs i munnen när man trodde det skulle vankas mat. Att sedan behöva vänta en hel timme på käket, är ju rent förfärligt. *ryser*
  Jag lider verkligen med dig kompis. *tröstarass*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och vet, det värsta är ju att höra smaskandet från köket. Jag kan inte förstå varför de får mat, och inte jag? Din tröstartass kommer väl till pass!

   Radera
 7. Det var en jobbig dag det där... Att få saker itvingade i munnen hör till det värsta som finns! Hur man än håller igen munnen så ska de ha upp den, fy katten! :(

  Men vi är så glada att du är hemma igen! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och man är ju väldans snäll som inte tar till de vapen man har buds! Och tack för att ni är glada att jag är hemma!

   Radera
 8. Stackars , stackars dig Gustav :(
  Hoppas att du inte behöver ta sån där äckelmeddusin någon längre tid !
  Tröstebuffar och tassklappar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. På måndag är sista dagen. En hel eeeeevighet! Och TRE GÅNGER varje dag. *storsuckjam*

   Radera
 9. Men Gustav då, matte gör ju så för att du ska bli frisk igen, mjau
  Vi känner igen det däringa, för så gör våran matte oxå. Håller upp nosen på oss, så vi ska svälja lättare, HMPF
  Tass på dig kompis, och var inte så arg på din snälla matte.
  Hon vill dig bara VÄL!

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen ni vet ju själva hur det är. Det känns inte NATURLIGT att få sånt där i munnen. Man vill freda sig allt man kan. Det kan inte hjälpas, det blir faktiskt en liten kamp mellan matte och mig varje gång.

   Radera
 10. Oj, det var verkligen en tråkig dag. Det kommer bättre!
  Du e ju en klok katt och vet att den som väntar...väntar alltid för länge.
  Vill önska dig ännu mera bättring och en fin Påsk. Om du nu bryr dig om sånt mänskligt påfund.Tass tass!

  SvaraRadera
 11. Du Gustav, matte hälsar att ni kanske borde kolla om du blev sjuk genom det där halsbandet du skulle testa. Mycket av de där sakerna ger oss olika besvär, en del är rent av farliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halsbandet, eller rättare sagt kulan, är ingen fara, det är inga som helst kemiska medel i det. Då är nog Frontline värre. Men ni är snälla som tänker på oss! Och påsk...det blir nog inte så mycket godis, men matte kommer vara hemma hela dagarna i alla fall. Eftersom jag har en massa gos innestående, kommer jag kräva få ut en rejäl pott!

   Radera
 12. Visst är det mysko, att de ransonerar maten! Vi skulle ju behöva extra mycket som kompensation för det vi har spytt upp.
  Önskar dig en fin Påskhelg tillsammans med din matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med er! Synd att ni inte är vettisar! Och jag önskar förstås er detsamma, hela familjen!

   Radera
 13. Förstår att det blir långtråkigt för dig. Vi är ju vanedjur och det känns alltid konstigt och obehagligt när man inte för utföra alla de små och stora sysslor man brukar. Men se det som en investering: Några dagars tristess kan generera många dagars sedvanlig patrullering och umgänge framöver.
  Matransoneringen är naturligtvis svårare att se positivt på. Hoppas det räcker med en ytterst kort dietperiod *håller tassarna*
  Ta tass om dig i påsk min vän, hoppas du får några sköna dagar trots konvalescensen! <3
  Många kramar och tassklappar från matte och mig <3

  SvaraRadera