Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 30 april 2012

Känner mig som en katt

Nu börjar jag känna mig som en katt igen. Min päls är precis lagom tjock för luften där ute. Och jag får vara ute hur mycket jag vill. Hela dagarna. Och kvällarna. De är nästan bäst. När det börjar skymma är det som allra intressantast.

Det fick jag mitt lystmäte av igår, minsann. Matte gav sig iväg mitt på dagen och försvann. Puts väck! Inte förrän klockan mitt i natten kom hon tillbaka. Jag hörde förstås bilen komma, men jag gjorde mig ingen brådska hem. Dessutom hade det där locket jag får i öronen ibland drabbat mig igen. Ni vet, det som filtrerar bort när någon ropar på en? 

Till slut tassade jag dock hemåt, för jag visste ju att det stod mat på ute på farstubron. Hann inte mer än få i mig några kulor innan matte öppnade dörren. Sedan hände något mycket otrevligt. Samtidigt som jag tassade in, skulle matte hämta in min mat och mitt vatten. Och klantade sig genom att snubbla till så det mesta av vattnet hamnade på, ja, just det, på min rygg! Gissa om jag fick en smärre chock!

Men jag blev strax glad igen, när jag upptäckte att husse också var hemma! Det har varit så tomt i soffan ett tag. Nu vet jag att kvällarna blir härliga ett tag framöver. Hoppas bara han vill titta på sena program på teven, för jag vill förstås helst inte avstå min skymningspatrull.


Ikväll ska jag få många gäster, och eftersom det ska lagas mat ute, räknar jag med att det kommer tappas delikatesser framför en sugen katt! Önskar er också något extra gottigt!


20 kommentarer:

 1. Ha en härlig valborg kompis!

  =^.^=

  Helgbuffar

  SvaraRadera
 2. Detsamma till er! Hoppas ni har lika fint väder som jag!

  SvaraRadera
 3. Ohhh, vattnade hon dig?!!! Fy bubblan! Det låter dock som om du har en fankattisk Valborg framför dig, så pass att det regnar räkor och gottisar! nomnomnom (Kajsa tittar ut och ser dessvärre inte ett molm på himlen. Det vore bra med räkregnarmoln!)
  nosgos å Valborgsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ni vad? Jag är inte särskilt förtjust i räkor! Får jag någon räka låter jag den vara, och så tar Puff den, och sen spyr hon. Alltså har utdelandet av räkor upphört. Jag skulle kastat över mina räkor till Kajsa i stället...

   Radera
 4. Låter jättehärligt att kunna tassa runt så där på kvällarna. Lät mindre trevligt att få en vattenskål nästan dängt i skallen. Vatten ska man dricka ju, inte få på pälsen.
  Skönt att husse hittat hem igen, du får kedja fast honom vid soffan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synd att du inte bor så du kan det, men att vara förste husserastare är inte så dumt det heller! Beträffande min husse finns bara en hake med ditt förslag. OM jag kedjar fast honom kommer inga pengar som han kan köpa kattmat för. En rätt stor hake, alltså.

   Radera
 5. Utgår från att matte ersatte dig med massor av godis efter den otäcka vattenbehandlingen. Även om hon inte gjorde det med flit (fattas bara!), så bör riklig ersättning utgå vid sådana tillfällen (Kattlagen § 48 andra stycket).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så utmärkt att du är så kunnig i Kattlagen. Perfekt att ha klara argument vid förhandlingarna. Rostbiff kan nog räknas som riklig ersättning?

   Radera
 6. Stackars stackars du, att få vattenskålen hälld på ryggen. Här trampar de i min mat, skvimpar ut min mjölk...är dina och mina tvåbenta släkt tror du?
  Trevlig valborg och akta morrisarna för elden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet? Eller är det ett drag hos alla tvåbeningar? Nån slags fumlighetsgen?

   Radera
 7. MEN GUSTAV DÅ, stackare,blev du vattnad, *Fniss* Vi tror inte att din matte gjorde så med flit. Vi höll oxå på att få lite mat PÅ oss, för ett tag sedan, inte så trevligt det heller. Undrar om vi skulle göra samma sak, vad skulle hända våra människor, tror du?

  Önskar er alla en Trevlig 1:A Maj

  Tass Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli vattnad var minsann INTE kul! En stor sjö som kom bara pang på. Om jag fick välja skulle jag nog hellre ta mat än vatten. Fast det beror förstås sig på hur blöt maten är.

   Radera
 8. Det låter spännande med spaning i skymningen. Förmodar att man springer på en del goda vänner vid den tiden? Synd att du missar lite tramp på hussemagen på det viset. Förmodligen kan inte husse övertalas till att lägga sig ute på gården, så att du kan gostrampa mellan spaningsturerna? Tappade delikattesser låter mumma... och då menar vi INTE vatten på ryggen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är litet av poängen, att de goda vännerna är ute just då. Och jag är ju så social.
   Nä, jag har svårt att se husse liggande ute på gården, för där finns ingen teve som visar bollar. Eller boll, för de har visst bara råd med en enda. För övrigt tror jag han är litet ömskinnad, för han ligger alltid bara där det är mjukt. Fast han har så mycket mjukt själv. Konstigt.

   Radera
 9. Visst är det härligt nu! Eländigt att bli sådär blöt på ryggen men det är ju tur att man torkar..Ta tass om dig! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu har jag torkat. Men det var en chockartad upplevelse. Nästan så jag var litet orolig att komma in ett tag.

   Radera
 10. Fyjam, så hemskt att bli duschad så där! Men det är mänskligt att fela... Skönt att dina människor är på plats i soffan igen i alla fall, visst är det härligt att tassa in i de vanliga rutinerna igen när man har varit ur dem ett tag. Man uppsKATTar vardagen så mycket mer då.
  På jam om glömska och förvirring så råkade jag ut för samma lådtrauma som du drabbades av för en tid sedan *ryser* Tassa in här får du se:
  http://gunillaofrasse.allas.se/vilket-trauma-jag-fick-halla-mig-en-hel-dag/
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duschning är ett otyg ovärdigt en katt, anser jag. Men jag hoppas det aldrig händer igen. Nu måste jag tassa över och vad du har råkat ut för!

   Radera
 11. Låter mysigt att du kan tassa ute på kvällarna utan att behöva ha en människa i släptåg som jag jämt har när jag är ute.
  Inte mysigt att få gammalt vatten över sig så där , tacka vet jag en varm dusch :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt glad över att jag bor så jag kan ha den här friheten. Men att få komma ut med en människa kopplad är ändå bättre än att aldrig få komma ut och nosa!

   Radera