Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 27 juni 2012

Nog är han väl stolt nu?


I höstas skrev jag om Negus, han som vunnit en stor tävling med 1.500 katter, och utsetts till världens vackraste katt. Berättade då stolt att han bor i mitt område. Ja, inte inom Mitt Område, det kanske hade varit litet väl intimt, utan nära på lagom avstånd.


Men vet ni vad, härom dagen var han här! Exakt precis på pricken utanför min tomt! Ute på vägen. Och vet ni vad han gjorde? Pratade med min favoritgranne! Ja, han hade förstås kopplat sin husse, och lät honom sköta pratet. Själv verkade han mest upptagen av att komma vidare. Jag tror han kände att det luktade Gustav där. Och det är ju väldigt hedrande. Tänk bara, världens vackraste katt har fått min lukt i sin nos! Vad stolt han ska vara!

P.S. Negus har bytt namn. Han heter nu Brunnsbackens Pedram. D.S.19 kommentarer:

 1. Klart att han är stolt över att känt doften av dig. För han vet att du är hans överman på alla sätt och vis. För du är snyggare, fast du måste inte jama om det för hela världen, eller hur? *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han verkade litet orolig, nosade fram och tillbaka, och försökte dra iväg med sin husse. Fast snyggare...njam, i alla fall för min matte och husse!

   Radera
 2. Vem skulle inte bli stolt över att få nosa samma luft som den kände Gustav? Du borde kanske samla in lite Gustav-lukt på burk som du kunde sälja. Pengarna kunde du köpa Dentisar för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske inte skulle vara så svårt att ordna såna burkar? Skulle vara rätt smart att ställa ut dem litet utanför Mitt Område, i avskräckande syfte. Tål att fundera på.

   Radera
 3. Alldeles självklart att den där Negus blev stolt när han har fått nosa på din doft , Gustav !
  Var ingen dum idé som Sippo kom med att sälja din doft på burk ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste varit ett starkt doftfält där dessutom, för jag har förstås markerat mycket runt min granne. Har redan börjat skissa på hur jag ska förpacka doften...

   Radera
 4. Spinnande med kändisar! Klart att Negus är stolt över att få vara i närheten av dig.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det spinnande! Kanske var det han som visade hit sin husse? Hoppas det, att han är nyfiken på mig!

   Radera
 5. Jag förstår att Negus var lite orolig när han förstod vems område han var inne på, eller i alla fall alldeles utanför. Tycker i alla fall att det hedrar honom att han inte själv försökte lägga an på din favoritgranne. Men du hade väl du gripit in?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var faktiskt inne på Mitt Område. Favoritgrannen och alla andra nära grannar är inom mitt revir. Och det är klart, att hade han försökt knycka min bästa vän hade jag fått vidta åtgärder.

   Radera
 6. Han får väl vara ursäktad, han hade ju husse i koppel och de förstår inte detta med revirgränser. Han, Negus alltså, är nog väldigt imponerad av dig kan jag tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har du alldeles rätt i. Det kan inte ha varit lätt för honom. Var väl därför han var bekymrad.

   Radera
 7. Klart att Negus blev bortkollrad när det luktade Gustav. Då måste han ha känt hur självsäkerheten krympte allt mer och mer. Och eftersom han ville behålla kattfattningen så ville han försvinna så långt bort som möjligt för att inte visa att han endast var hälften så bra som Gustav. Hädanefter kan du ju kalla honom för Fegus eftersom han ville smita.

  High Tass, du store Gustav! *tassbugning*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menade *svansbugning*, men vi blev så till oss! ;-)

   Radera
  2. He-he, ni är allt bra fyndiga ni! Fast det är väl litet elakt att kalla honom för Fegus? Han, som måste släpa på en husse, jag tycker allt litet synd om honom. Frihet är det bästa ting....Fast kuliga är ni *fniss*

   Radera
 8. Gustav, klart att du är så bra på att få ihop bra grannar, som håller sig till dig, MEN att det ska komma främmande katter på ditt revir, då måste du jama vifrån. Klart att du är den finaste och bästaste katten på ditt område, mjau
  Du verkar ha stort område att hålla koll på.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge som de har människor att släpa på är jag inte så orolig. Då kan de inte ställa till med så mycket förtret. Och jag vet ju att min favoritgranne är min bästis, han sviker mig inte!

   Radera
 9. Min teori är att Negus (hans nya namn är för långt och krångligt, så jag använder det gamla) ser dig som ett hot och inbillar sig att din kattraktionskraft kan överföras till honom via dina doftämnen.
  Men det kommer såklart aldrig att ske - han får helt enkelt finna sig i att vara nummer två :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nummer två åtminstone på den här gatan. Och jag undrar just hur mycket kattraktionskraft han klarar av. Kattorna står visst på kö för att få vara ihop med honom. Fast han skulle nog ge mycket för att få min frihet!

   Radera