Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 4 juni 2012

Städa betyder stöka till?

Jag vet inte vad som tog åt matte den här helgen. Hon stökade ner nånting så fruktansvärt på mitt kontor. Jag försökte hoppa upp på skrivbordet för en titt ut genom fönstret, precis som jag brukar. Inte fanns där minsta plats att landa med tassarna! Och vet ni vad? Hon påstod att hon städade! Nu vet jag alltså vad det ordet betyder. Stöka till och göra det otrivsamt.

Nu ska det väl erkännas, att när hon väl slutat med nedskräpningen, blev det faktiskt bättre. Igår kväll kunde jag till och med sträcka ut mig i min fulla längd på skrivbordet. Det var sedan jag fullgjort dagens arbetsuppgifter där ute. Blev en heldag utomhus. 
Både fredagen och lördagen inleddes annars med blixtvisiter av Åskar. Närgångna men korta besök. På lördagen blev det dessutom alldeles vitt ute sedan han dragit förbi. Beslutade direkt om senarelagd arbetstid den dagen. 


Höjdpunkten idag var att husse kom hem igen! Och nu har han lovat att stanna hos mig riktigt länge. Han var rätt trött på att det aldrig slutade snöa i norra landet. Det kan jag mer än väl förstå. Jag skulle mer än gärna avstå hela vintern. Alltid sommar. Kan inte tänka mig något bättre.

16 kommentarer:

 1. Men, städa som är så roligt. I alla fall tills de börjar snabeldraka... Vi försöker alltid hjälpa till så mycket det bara går. Av någon anledning så tappar lillie synen när hon städar. Och luktsinnet. För hon känner inte igen oss. Hon kallar oss för "Ivägen".
  nosgos å städade gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker ni städa är kul? Det tycker inte jag. Är nog inte så hjälpsam? Inte på det sättet. Känner hon inte igen er??? Nu blir jag förvånad, er lillie som verkar så ovanligt perfekt för att vara tvåbent? Fast det "Ivägen" verkar vara något människo-ord för katt? Men jag har aldrig kommit på varför det används?

   Radera
 2. Så där gör min matte oxå , alltså stökar till när hon säger att hon håller på att städa.
  Dom kan vara allt bra knepiga dom där 2-benta ;-)
  Så skönt att din husse ska stanna hemma länge denna gången !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bara bekräftar min teori om innebörden av ordet städa. När JAG städar innebär det att saker städas bort, så man inte ser dem. Städas in under byrån till exempel. Blir så fint, så.

   Radera
 3. Man kunde ju tycka, att eftersom du jobbar så mycket utomhus, kunde matte planera sitt städande efter det och städa när du ändå jobbar med annat. Men se det här med planering är tyvärr ännu en av de talanger som de flesta tvåbeningar lider stor brist på. Skönt att husse kom hem i alla fall. Kan tänka mig att han behöver en rejäl dos av magtramp ikväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att komma åt sina spaningsplatser är en kattlig rättighet, anser jag. Det var VÄLDIGT dålig planering att inte lägga allt skräp på till exempel golvet, i nåt hörn jag ändå inte använder. Men visst, jag vet att vi måste ha tålamod med våra människor.
   Och gissa om jag ska försöka ge husse vad han behöver i kväll!

   Radera
 4. Lustigt hur vi katter och våra människor ser på att städa och stöka till. När jag knuffar ner skräp från skrivbordet, då säger husse att jag stökar till, men om han tar bort saker från skrivbordet, då städar han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, det var verkligen träffande! :D

   Radera
 5. vad är det jag läser?! har åskar varit på besök?? har du det så varmt - här har det snarare varit varning för påisning i pälsen. Nästan så vi funderade på uppgradering. Hälsar Mizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, men det var korta men intensiva besök. Han kan faktiskt komma mitt i vintern också, den rackaren. Jag håller med dig, en liten uppgradering av pälsen vore inte helt fel.

   Radera
 6. MEN Gustav då, håller ni på att få vinter? Här gillar vi inte att städa. Undras varför det ska städas då och då. Tycker vi är onödigt, *Fniss* Det ser ju jamars fint ut ändå, utan att städa bort det som finns.

  Mjausan, så du har hört den däringa Åskar ox,å Märkligt, den har vi inte hört alls, undrar hur den låter, *fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle nästan kunna tro det, att vintern kommit tillbaka. *huttrar* Städning är helt onödigt enligt min mening också. Huvudsaken att det finns bekväma sovplatser utan skräp.
   Var glada att ni slapp Åskar, han är aldrig välkommen.

   Radera
 7. Städning ska väl ändå innebära att man plockar bort saker så dom inte syns istället för att dra fram saker överallt? Eller har vi missupfattat allt?
  Härligt att husse är hemma igen och att han har lovat att stanna hemma länge den här gången. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att matte inte fattat grejen. Hon tror att städa innebär att ta fram allt som finns i alla skåp och lådor. Tur hon inte "städar" så ofta.
   Jag gillar verkligen att ha husse hemma. Äntligen får jag användning för soffan igen.

   Radera
 8. Matte borde självklart bett dig räcka en hjälpande tass till skrivbordsstädandet, så mycket mer effektivt jobbet hade gjorts då - för att inte jama om att resultatet hade blivit så mycket bättre. Tur att hon lyckades frigöra tillräcklig yta till dig ändå.
  Hoppas verkligen att det vita var en tillfällig vädermalör, snö har vi sanna mina jam fått nog av nu... *ryser*
  Skönt att husse är hemma igen med mysmage och allt :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, snö var det inte, det vita, det hade varit FÖR hemskt! Det här vita hoppade omkring på marken. Vad mycket konstigt det finns.
   Naturligtvis hade jag kunnat städa MYCKET bättre. Till exempel hade jag ordnat en skön sovplats på skrivbordet. Sånt tänker inte matte på.

   Radera