Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 18 juni 2012

Jag - en arbetsledare


Har det redan varit en helg igen? Det var ju bara någon dag sedan sist? För mig verkar helger numera betyda extra mycket arbete. Det är inget jag klagar på. Tvärtom, jag gillar det, för det innebär gemenskap. Den här helgen mest med husse.

I lördags kördes det in en stor släpvagn på min gård. Den var lastad med en massa ved. Det var bara att spotta i tassarna och sätta igång och lasta av, lägga på en skottkärra och köra in i vedboden. Det blev många vändor fram och tillbaka! Jag lät husse göra grovjobbet, och dirigerade själv körväg och lämplig uppläggsplats. Det viktigaste, alltså. För tänk om han kört snett, och tippat av allt utanför vedboden? Då hade han inte varit glad när Åskar kom på besök på eftermiddagen och dränkte hela gården.

Det har för övrigt varit det sämsta med den här helgen. Helt utan förvarning har det helt plötsligt hällts ut enorma mängder vatten. Man har inte haft en chans att sätta sig i säkerhet innan. 

Det bästa har varit stunderna emellan. Varma och soliga. När vi lastat av och packat in all veden unnade vi oss en lång paus på verandan. Jag låg på trädäcket och bara njöt. Matte och husse satt i sina stolar och verkade njuta, de med. Det var en fin stund av gemenskap.

Idag har jag faktiskt tagit litet ledigt. Firat under min hasselbuske, och haft det rätt behagligt. Bäst att passa på. Till kvällen ska det visst vräka ner en massa blött igen.

22 kommentarer:

 1. Inge vidare väder ha´re varit! Nu måste vi få sol och värme så vi kan mysa och fira Kisse-miss-sommar!
  Kurrelisvansvift!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis! Vi får tassa ihop en sol-o-värmedans tillsammans!!

   Radera
 2. Hoppas husse visade tillbörlig tacksamhet för din ovärderliga tassistens vid vedtransporten. Trist att det har varit så blött, man tycker att vi skulle vara värda massor av sol och värme efter den långa, kalla vintern. Tur du har förmågan att uppskatta de små solglimtarna livet bjuder på!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, har var så glad över min hjälp och mitt sällskap. Även om han ibland använde det där konstiga "ivägen-ordet" som jag inte förstår så mycket av?
   Tror vi katter är experter på att ta tillvara solstrålarna när de behagar dyka upp! Värme, det är skönt, det!

   Radera
 3. Det var nog tur att du guidade husse med veden innan allt det blöta kom ner. Han förstod väl vilken enorm tillgång du var och belönade dig därefter? Pauserna lät verkligen härliga.
  Tassa lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hade såklart ALDRIG hunnit färdigt allt utan min hjälp! Du kan tro att det var ett väldigt tassande fram och tillbaka för att övervaka arbetet! Har inte fått någon lön än, men jag har den innestående tills nästa gång husse ska till fiskaffären.

   Radera
 4. Njut av solen så länge du kan!
  Vi har haft molnigt större delen av dan...

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är redan slut på njutandet. Regnet öser ner :(

   Radera
 5. Att vara arbetsledare är en viktig uppgift, de klarar sig ju inte så bra annars, våra tvåbeningar. Den sköna stunden efter är ju liksom belöningen..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något av min specialitet, att tassa framför fötterna och guida. Ibland har jag fått för mig att de inte uppskattar det fullo, men det kan väl inte vara möjligt?

   Radera
 6. Tur att husse din har dig!
  Hur skulle det annars gå?
  Bra att du inte glömmer den ack så viktiga vilan med. :-)
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte skulle det bli någon ordning här utan mig! Och vad ensamma de skulle känna sig! Klart man ser till att vila, det är ju något vi katter alltid insett vikten av!

   Radera
 7. MEN Gustav då, har du inte fått ngn lön än, för det jobb du utförde när du hjälpte husse med veden? Mjau
  Tur att du har den innestående till nästa gång iaf, mjau
  Du får påminna husse om det.
  Här har det oxå kommit ner lite blött uppifrån då och då, men i dag har det varit uppehållsväder. Fast vi trodde att den däringa oskar skulle komma, men den stannade där den hör hemma, *Fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så dumt att ha lön innestående, det är bra att ha något att se fram emot! Med tanke på arbetsinsatsen förväntar jag mig något riktigt smarrigt! *slick om nosen*

   Radera
 8. Jag tror det hänger ihop med tvåbeningarnas osäkerhet att det inte förstår att uppskatta våra insatser till fullo. Man förstår ju hur det hade gått med leveransen i en familj där de inte har haft tillgång till en duktig katt som visar var veden ska läggas. Problemet är ju lite att våra tvåbeningar tar vår hjälp för given och inte förstår hur hopplös situationen skulle varit om vi inte fanns där och ledde arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skriver alltid så klokt och insiktsfullt! Klarsynt, men samtidigt överseende och kärleksfullt om våra kära tvåbeningars tillkortakommanden. De är helt enkelt inte katter. Man får påminna sig om det litet då och då.

   Radera
 9. Men så bra att du såg till att få veden levererad på rätt ställe och undan det blöta. När kylan kommer e det mysigt med en brasa! Vi delar intresset för arbetsledning, du o jag. Och tyvärr får man här också höra det där dumma, -ivägen, ibland.
  Nu får vi snart börja dansa antiregndans! Förstår inte vem som glömt på kranen där uppe i himlen, det skvätter ju varenda dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasåjam, vi har ett gemensamt intresse här...och delar också samma synpunkter från våra människor. Det gäller att ha tålamod med dem, är liksom ingen mening att bli förargad.
   Här har inte skvätt på hela dagen, håller tassarna för att det ska fortsätta så ett tag.

   Radera
 10. Jamarns tur att du hjälpte din husse med att få in all veden innan Åskar kom på besök !
  Han har minsann varit här oxå med de där Ihållande Regn i släptåg :(
  Idag verkar det kunna bli rätt så bra väder ?? Så kanske man vågar sig ut på promenad med matte i släptåg ??!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att Åskar hittade hem till dig med, det är ju inte så långt härifrån. Gissar att du redan lockat ut matte, det har verkligen varit härligt den här dagen!

   Radera
 11. Vet inte var allt vatten kommer ifrån men idag kom det
  en massa blött här också.
  Med sol emellan. Åskar har inte synts till. Alltid något att vara glad för.
  Tassa lugnt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har det varit här med. Sol, och så blött helt plötsligt. Och sådär våldsamt så jag inte hunnit in. Men nu tror jag det blir fint några dagar, hoppas hos er med!

   Radera