Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 20 januari 2012

Om du gillar någon


Ännu ett område där vi katter är stora föredömen. När vi möter någon vi gillar visar vi det. Direkt, och utan omsvep. Även om vi aldrig setts förut. Vi struntar i konventioner och mallar om hur man "ska" uppföra sig. Alltså våra människors mallar.

På vårt vis uttrycker vi "vad mysig du är,  jag vill gärna vara med dig", när vi träffar på dem, som vi med vår skarpa psykologiska blick märker är trevliga prickar.

Jag tror, att våra människor skulle våga vara litet mer spontana i det avseendet. Nu saknar de tyvärr spinningsfunktionen, en rejäl brist i deras konstruktion. Alltså får de försöka kompensera den på annat vis. Jag kan inte se något annat sätt än med ord. 

Med detta vill jag slå ett slag för att våra människor ska våga vara spontana. Att, när man träffar någon som man tycker verkar trevlig, faktiskt tala om det. Även om man inte mötts förut. Jag är ganska säker på att den andra människan blir överraskad. Men glad! För det verkar alla bli som jag provat detta på.


Därmed önskar jag er alla en skön helg! Vi tassas igen nästa vecka någon gång.


26 kommentarer:

 1. Lika klok som alltid du Gustav !
  Min matte talade faktiskt om för en person på flyget från Riga att hon hade tuffa silvriga Dr Martins kängor. Hon blev jätteglad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just sånt som din matte gjorde som jag menar. Oftast behövs det så litet.

   Radera
 2. Du är lika klok som alltid! Ha en jamarfin helg du och din familj också!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag ni också har, trots att det kanske kommer snö!

   Radera
 3. Du är absolut en vis kompis som alltid kommer med bra lärdomar. Tack för att du finns och jamar om det du vet till oss!

  Hoppas du får en jamarsgosig helg också såklart och glöm inte bort att det är CATurday imorgon.. Extra gottigt ska man ha då! ;)

  Nosbuff och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska man ha extra gottigt?? Det var allt jamartur att jag fick veta det! Ska GENAST påjama detta för matte!

   Radera
 4. Klok som en bok, Gustav. Tänk så mycket människor skulle kunna lära sig av oss. Fast husse påstår att när han försöker vara spontan, så kastar tjejerna kokosnötter efter honom. Förstår inte hur han lyckas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va, vad ÄR det för tjejer din husse träffar? Och kokosnötter som är så hårda...Han kan väl prova med att säga "vilken snygg tröja du har" till en tjej, och se reaktionen? Kanske blir det bara en hasselnöt då?

   Radera
 5. Vad du är klok, Gustav.
  Det är väl därför Bröderna Bus och Busan ser upp till dig, kan jag tro.

  Puss på nosen, go´a kisse / Rozie

  SvaraRadera
 6. Så klokt! Matte brukar säga att man aldrig blir för stor för en kram och det jamar vi med om.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Ni har en bra matte! Buff, buff!

   Radera
 7. Vi jamar som missevännerna ovanför, Tassarna upp
  Du är så klok Gustav.
  Ha en jamars fin helg, du och dina tvåbeningar.

  Tass Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det önskar er också, alla fyra, och er matte förstås!

   Radera
 8. Hittills har jag jämt sagt om nån som är klok att den är klok som en katt. Funderar nu på att byta till "klok som en Gustav".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du får nog en del frågande miner då ;)

   Radera
 9. Jamar som dom andra, klokt talat som vanligt Gustav. Har du funderat på att har kurser för 2-beningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag har allt tänkt på det. Få se till sommaren när det är litet varmt och skönt. Då skulle jag kunna ha en kurs bakom rhododendronen i svalkan. Det blir nog bra.

   Radera
 10. Klokt Gustaf! Matte säger att folk tycker hon e knäpp som pratar med katten på jobbet, och mig, och fjäderkotletter, och skällisar och till o med med rådjuren. Mycket mer än med människor. Hon e kanske lite knäpp i de tvåbentas ögon men inte i mina. Kurr o buff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skulle det vara för konstigt med det du jamar? Min matte är likadan. Fast här finns inga rådjur, förstås. Men jag vet att hon försöker prata också med människor när hon tycker de gjort nåt bra, eller är snälla. En gång när hon var på teatern, var det en tant som knackade henne på ryggen och sa att "vilken snygg kofta du har". Då blev matte glad hela kvällen. Och försöker tänka på att själv göra så ibland.

   Radera
 11. "Klok som en Gustav" - det var ett bra uttryck! Och du har ju så rätt - som vanligt! Tänk om man kunde få människor att vara lite mer kattiga. Kanske de blir bättre om vi ser till att de har mer katthår på sina kläder?? Det är värt att pröva i alla fall!
  :) nosgos å söndagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen mycket våra människor borde lära och ta efter oss. Mer katthår på kläderna? Varför inte? Allt är värt att testa! Det KAN ju påverka, de mest otroliga saker händer ju ibland. Ett utmärkt tillfälle att undersöka saken blir till våren, när pälsen ska nedgraderas.

   Radera
 12. Det kostar så lite att bjuda på beröm eller ett vänligt ord men ger så väldigt mycket. Önskar att fler tänkte som du, oftare. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precix vad jag tycker, varför inte oftare visa uppskattning. Att jama beröm och gillande högt, och inte bara tänka det av blygsel. Och den som blir glad kanske sprider sin glädje till andra som i sin tur gör ännu fler glada som också gör andra glada som....

   Radera
 13. Jamar med om varenda jam! Och matte säger att hon inget hellre vill än att lära sig spinna, och att hon kör med prat och kramar tills det finns en spinnutbildning att söka. Sen kan ju även tvåbeningar köra buffmetoden, matte brukar ofta stöta sitt huvud mot mitt och så står vi i den ställningen en stund. Det är kärlek... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Buffning praktiserar min matte också, men mest på oss katter. Hon är tveksam till om hon kan göra så på människor, särskilt om hon inte känner dem? Det är möjligt att effekten inte blir glädje? Kanske är säkrast med ordmetoden ändå.

   Radera