Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 18 januari 2012

Orättvist är vad det är

Puff har fått en ny sorts mat. Både Piff och jag ser detta som högst orättvist. Puffs mat är nämligen mycket godare än vår. Matte påstår, att Puffs mat är någon slags dietmat, jättedyr och att den bara kan köpas i småpåsar. Med detta vill hon nog ha sagt, att den smaskiga maten ska reserveras för Puff, och att Piff och jag får hålla till godo med den vanliga trista maten?

Därför gäller det att passa på att hålla sig framme precis när Puff ätit upp vad hon vill i skålen. Innan matte upptäckt att Puff tassat därifrån. Då kan man snika åt sig av de läckra bitarna. Och det gäller att sno sig, för matte har varit så illful att hon blandat go'maten med vanligmaten. Alltså tar det litet extra tid att sortera fram och nosa upp de läckra bitarna. 

Nu gäller det att vara mer mat-alert än någonsin.
18 kommentarer:

 1. Nämen det var jamars orättvist kompis! Hon borde köpa två påsar per gång så ni kunde få smaka också.. Du vet, en till Puff och en till er.. Den kanske är dyr men det där var jamars taskigt! Hon skulle kunna ge er något annat godare också juh.. Nån måtta får det vara! *stöttar*. Här har vi allergivänliga torrisar och blötis och jag är den som äter mest blötis men mina syskon får ju ändå äta av det fast inte ur min skål precis.. Man får ju kompromissa.. Jamars!

  Nosbuff och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar hela tiden nu på att övertyga matte om att Puffs mat är PERFEKT också för min mage. Inte för att den varit dålig, men jag känner ju hur GLAD den blir ändå. "Mer, mer" ropar den hela tiden!

   Radera
 2. Pffft, typisk diskriminering av katt. Helt klart. Förstår inte varför den goda maten jämt ska smusslas med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett solklart fall av diskriminering. Vet att du har liknande erfarenheter. Det är märkligt att det ska vara så svårt att få till en rättvis fördelning?

   Radera
 3. Jamar som Sippo = Pffft !
  Typiskt 2-benta att skylla på priset på maten :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad är tre gånger så dyrt när det är tio gånger så gott???

   Radera
 4. jaa, det är typiskt mattar och hussar...*mutter* tänka att de alltid ska favorisera en del. Vi har haft det likatassat här hemma. Maya åt ju alltid "speciell" mat som vi inte fick smaka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet ni ju precis vad jag jamar om....Man får sitta där och sukta och sukta...

   Radera
 5. Orättvist är väl bara förjamet! Några bitar kan ni väl få som godis i alla fall.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man ska vara RIKTIGT ärlig, så blir det nog ett antal bitar varje dag, för matte kan ju inte vakta skålen hela tiden. Men alldeles för få blir det ändå, förstås.

   Radera
 6. Tänk så trist det blir när man inte får äta lika mat.
  Vi har tur för vi får alltid äta samma och ännu mer för ingen av oss är sjuk och behöver speciell dietmat.

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. LITET jobbigt är det. Men jag är glad att ni alla mår bra och kan äta samma mat. Det är mycket enklare.

   Radera
 7. Men varför är det alltid den GODA maten som ska ransoneras? Om matte vore en lika god förhandlare som du hade hon säkert kunna köpa den här goda maten billigare än den mat du och Piff får. Ställ krav på henne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väl ingen annan råd än att jag får följa med till stickhuset nästa gång matte ska köpa mat. Vad gör man inte för den goda saken? För matte är helt kass på prutning och förhandling kan jag jama!

   Radera
 8. Stackars dig Gustav, utsättas för denna grova formen av segregation! Syrran får den goda maten, så elakt av matte. :(

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Hm, låter som ett delikatt problem, på flera sätt. Men samtidigt vcker det jaktinstinkten, tävlingslusten... Det där att få kämpa lite för maten, det sätter extra Piff :-) på den, tycker jag. Som när matte kör "gömma torrisar i handduken" - det är ju samma torrisar, men de blir mycket godare när man har ansträngt sig och lyckats rota fram dem ur handduksvecken.
  Fast rent principiellt jamar jag ju med om att det är orättvist att Puff tycks ha ensamrätt på godbitarna.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den leken måste jag påminna matte om, tror nästan hon glömt den? Det är på tiden att jag får prova den. Annars lyckas ibland rätt bra med att få i mig Puffmaten. Matte ger upp vaktandet ibland, har jag märkt.

   Radera