Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 25 juni 2012

I morgon blir det till att spotta i tassarna


Inte kan jag klaga på att det varit för varmt och soligt den här helgen. Ungefär lagom till dansen på fredagen började öset. Och då menar jag inte i positiv bemärkelse. Nåjam, det gjorde inte så mycket. Jag hade massor av gäster att underhålla. Hade faktiskt så mycket att stå i, så det var först rätt sent på kvällen som jag tog mig tid att avnjuta litet festmat. Lax och litet småplock.

Det är irriterande med allt regn, för nu är den tiden, när jag verkligen måste vara alert på Mitt Område. Överallt måste gränserna markeras. Det är ett styvt jobb, kan jag jama! 
För nu, kan ni tro, är det invasion runt omkring. Och jag vet ju, att den dagen kommer, när det helt plötsligt står en lika stursk som korkad katt här. En som inte fattar, att han befinner sig på privat mark. Därför är det extra viktigt att varenda buske som är min också bär mitt ägarbevis. 

I lördags var det faktiskt rätt hyfsat väder, så jag hann i stort sett det jag tänkt. Men igår och idag har det varit rent bedrövligt. Allt jobb jag lagt ner är nog i princip bortspolat.  Men det är bara att spotta i tassarna och sätta igång i morgon bitti.

16 kommentarer:

 1. Trist när det regnar bara :(
  Men du fixar säkert alla gränserna på ditt revir så fort det blir uppehåll från det blöta uppifrån.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort det blir...undrar just om det NÅGONSIN blir??? *suckjam*

   Radera
 2. Snällt att du tog tass om alla gäster. De var säkert glada att du var där och förgyllde midsommaren för dem. Visst är det irriterande med allt som stör ens dagliga rutiner. Förstår att du blir irriterad när du inte kan utföra dina viktiga vakthållningssysslor som du brukar. Risken för invasion av obehöriga är stor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir faktiskt VÄLDIGT frustrerad av att vara inne så här. Annars är jag ju alltid så lugn och inte mycket kan rubba mig. Men ofrivillig innevistelse...fy jamars!
   Och risken för invasion är inte stor, den är megabautastor!

   Radera
 3. Ackjam, när ska vi strävsamma katter få njuta vår välförtjänta vila? Knappt har midsommarstressen lagt sig förrän det är dags att tassa i vakthållningstjänst. Måtte det åtminstone bli soligt och regnfritt framöver, så att du kan hoppas på att bli färdig med gränsmarkeringarna inom överskådlig tid.
  Låter som en lyckad midsommar förresten, vad gjorde dina tvåbeningar utan dig och din servicekänsla?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är tyvärr min mest stressiga tid, med detta ständiga vakthållande och markerande av gränser. Nästan dygnetomjobb.
   Mina människor skulle inte klara en dag utan mig. Och vilka tråkiga helger de skulle få! Direkt jag kommer känner jag hur stämningen höjs i rummet. Ja, det är tur att jag finns!

   Radera
 4. Det har varit jamardåligt väder i flera dagar nu. Att patrullera i regn är ju ingen direkt höjdare. Att dessutom alla markeringar försvinner, gör ju inte saken bättre. Hoppas du får bättre tur med vädret i morgon så att du kan muta in ditt revir igen. Hoppas att det inte kommer för många korkade katter och bråkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte nog med regn idag, det BLÅSER också, så det är risk för att svansen blåser bort. Bäst att stanna inne, alltså. Men det tar emot, det gör det.

   Radera
 5. Visst är det trist när det bara öser ner, ogjort arbete och alldeles blöt i pälsen. Kom ihåg att vila och få lite matte och hussegos också.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jama om frustrerande! Jag tassar mellan dörrarna och hoppas det ska bli bättre på nån sida, men icke. Måtte det vara bättre i morgon.

   Radera
 6. Som du nog kan gissa samma förbenade väder här på andra sidan Åsen också.
  Man blir sååå trött , så trööt på allt det där våta som envisas med att ramla ner :(
  Matte hon är glad över att hennes sömester inte börjat ännu , fast det är ju inget som säger att vädret är bättre när hon ska ha sömester i mitten på juli :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har jag inte jam för vilket hemskt väder det varit. Den här blåsten i kväll....vad är det frågan om??? Hoppas VERKLIGEN det inte är så här i mitten på juli!!

   Radera
 7. Tror det där blöta som kommer ner överallt i landet, kommer för att reta oss katter, eller vad tror du Gustav? *fniss* Inte lätt att vara ute lika mycket då. Blir ju så blöt om tassarna. Hoppas på bättre väder jamar vi.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är så, då lyckas det verkligen, för jag känner mig jamarretad! Om man bara blev blöt om tassarna...men när hela pälsen blir dyngsur...nä, fy- och uschjam!

   Radera
 8. usch jam! Blött, grannkatten försöker ta sig in i reviret... Matte jagade precis bort den, före den hann korsa gränsen. Hade koll på den redan, men matte e snabb ibland och den visste att den var på fel ställe, det märktes.
  Håller tassar för att blötan upphör snarast så man kan uträtta det viktiga arbetet med gränskontroll igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi verkar ha rätt likartade arbetsförhållanden. Hygglig matte du har som bistår dig i ditt viktiga arbete. En god assistent är mus värd! Jag håller också tassarna för uppehåll i morgon, så det blir nån ordning här ute.

   Radera