Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 1 juni 2012

Det finns mycket att undra

Det finns sannerligen mycket att fundera på när det gäller våra människor och deras vanor. Somligt kommer man nog aldrig begripa?

Trots att sommaren försvann nånstans, hoppas jag ni får en skön helg med sol på pälsen, antingen ute eller genom ett fönster. Vi tassas igen på måndag!

22 kommentarer:

 1. En väldigt bra fråga. Fast min husse verkar sova lika mycket på dagen som på natten. Vet inte om han kanske tagit efter oss katter. *funderar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall är han ju på väg åt rätt håll! Så skulle jag också vilja träna upp mina människor. Fast de ska förstås helt minimera nattsömnen.

   Radera
 2. Tror aldrig vi kommer få nån rätsida på tvåbeningarnas beteenden. Man kan bara förändra dem marginellt och att få dem att förstå att dygnet och sömnen bör delas in på annat sätt än de tror är nog tyvärr omöjligt. Deras hjärnkapacitet har tyvärr starka begränsningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har nog insett det bistra sanningen. Men undra kan man ju ändå...

   Radera
 3. Håller med Sippo, att det är en jamarviktig fråga. Vi brukar sätta igång att bråka, när vi märker att matte tänker gå och lägga sig. Det funkar, för då stannar hon uppe längre. Ett och annat tokrus fram o tillbaka genom lägenhet hjälper också. Då brukar hon börja leka med oss i.st.f att gå och lägga sig.

  SvaraRadera
 4. Det är väl så man får börja, fördröja deras sänggående mer och mer för varje dag. Till slut kanske man börjar få ordning på deras tider till det bättre. Men det lär nog dröja ganska länge, har jag en känsla av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS
   När vi bråkar, brukar vi göra uppehåll lite då och då. Då tror matte att bråket var på allvar och att vi har blivit sams. Då tycker hon att vi är riktigt duktiga och förståndiga, så då belönar hon oss med Dentisar.
   Ett jamarbra sätt att få lite extra godis! /M&V

   Radera
  2. Vilka filurer ni är! Men det är ju så, kattens list övergår människans förstånd. Det lärde mamma mig en gång i tiden.

   Radera
 5. lillie är uppe och skrotar mest hela natten. Ofta är det vi som tjatar på henne att hon ska komma och lägga sig hos oss. Men när vi vaknar, vid 3-tiden (på vintern sover vi längre - till 4-snåret), så börjar hon prata om att gå och vila... *suckar.
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. Men det var det värsta---FINNS det så väldresserade människor? Det var väldigt uppmuntrande! Då ska jag ta nya tag med min uppfostran här hemma! :)

  SvaraRadera
 7. Våran matte är uppe ganska länge på nätterna ibland, så vi har lite sällskap iaf, jamars kul, då kan vi busa lite med henne, vilket är jamars kul oxå.

  Tass tass, ha en jamars trevlig helg, kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har ni kommit en bit på vägen. Nu får ni försöka hålla henne uppe längre och längre, tills hon fått en rytm som passar med er!

   Radera
 8. Det är mycket man inte begriper när det gäller människorna! De är gripande obegripliga! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där sista var VÄLDIGT klokt jamat!

   Radera
 9. Mycket bra fråga. Fast min matte har ju svårt att somna för det mesta så hon brukar vara upp sent. Men inte gör hon något spännanden när hon är vaken om nätterna.

  Sen säger matte jämt att hon någon gång i livet vill sova som en katt. För det ser så skönt ut när vi sover, och jam, det är lika skönt som det ser ut också ju. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har ni också kommit en bit på väg. Men det är klart, att vara uppe sent är inte detsamma som att vara upp tillräckligt länge.
   Jam, det är inte väl helt naturligt att det ser skönt ut när vi sover! De måste lära sig att rulla ihop sig på ett skönt sätt bara!

   Radera
 10. Hehe, min matte har den egenheten att hon kan gå och lägga sig precis när som helst - utom på jobbet förstås :D Så ibland kan vi sova som grisar :-)¨på dagen och vara vakna till långt in på natten. Men i allmänhet har nog tvåbeningarna de sovvanor du jamar om på din skylt. Vet inte varför, men vanans makt är ju stor, så det kan nog vara svårt att få dem att inse fördelarna med nattlivet :-)
  Jam, hoppas vi får lite sol i helgen, min vän!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar ha en ovanlig bra matte. Eller också har du lyckats osedvanligt bra med din dressering! Bara att lyckönska!

   Radera
 11. Våran matte kan bara inte vara vaken, det är så märkligt men vi tror inte hon har fattat hur mycket hon missar.Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det som är felet. De måste försöka stanna uppe nån gång och se världen med kattögon. Då får de se en helt ny värld. Sen vill de nog aldrig lägga sig på natten mer. Tror jag?

   Radera
 12. Gustav, du måste kolla våran blogg, vad våran matte har hittat på under dagen, skulle din matte våga det?? *Fniss*
  var ganska kul sa matte när hon kom hem igen, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera