Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 11 juni 2012

Nu var det nära


Ännu en helt okej helg. Det är inte mycket jag är inomhus. Dels har jag förstås fullt upp med ordinarie översyn av Området, dels vill både matte och husse ha min hjälp vid trädgårdsarbetet. Jag ställer gärna upp och kontrollerar nyplanteringar bland annat. Det är faktiskt något av en specialitet jag har. Nosar av om jorden håller rätt kvalitet. Det känns så bra när vi arbetar tillsammans allihopa. 

I lördags var jag ändå inne ganska länge. Jag fick nämligen besök, av min favoritgranne. Nu skulle vi titta på boll på teven igen. Jag stannade kvar som sällskap hela, långa matchen, kan ni tänka er? När den var slut, ville de fortsätta titta på bollen. Det tyckte jag var litet överdrivet. intressant var den väl inte?

Jag behövde inte oroa mig för att vara oartig. Husse följde med grannen hem i stället, och jag var inte sen att hänga på. Fast jag följde inte med in där. Det var varmt och skönt ute, och jag funderade allvarligt på att stanna kvar ute den natten. Såg när husse återvände hem, men höll mig undan. Både han och matte var ute och ropade på mig, många gånger. Till slut föll jag till föga, och tassade motvilligt upp för trappan. 

Men det är nog inte långt borta nu. Nattarbetet.

16 kommentarer:

 1. Vilket trevligt besök! Och så snällt av dem att sitta kvar och titta på en fånig låtsasboll, bara för att du skulle få mysa med Leverkorvsgrannen Med Hatt.

  Om du nu ska nattarbeta - vad gör du när det blir blött nedfall, sånt som vräker ner? Har du egen ringklocka så de kan komma och släppa in dig när du vill in??
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag brukar välja nedfallsfria nätter, men OM det skulle inträffa har jag en liten koja att krypa in i. På min nya altan finns tak över en bit, och där har jag min koja med skönt golv som blir varmt när jag lägger mig där. Och när det är varmt brukar dörren till växthuset stå öppen också. Det finns inga större hinder för nattarbete, som ni förstår!

   Radera
 2. Förstår mig inte heller på vad det där bollsparkandet är så spännande för. Husse säger att han är allergisk mot sport och det är nog tur det, för annars skulle han få hjärnblödning på spelarna innan första jamleken var över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag struntat också i bollen, men det är mysigt att vara tillsammans med de andra grabbarna. Fast ibland blir grannen väldigt sur när bollen hamnar i fel bur. Då är det bäst att hålla sig på avstånd.

   Radera
 3. Tja man kan ju stå ut med bollsparkandet om det ingår gos!Låter skönt med nattpatrullering, förstår att du längtar! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis! Det är ju goset man vill åt! Jamsuck, nattpatrullering är bara BÄST!

   Radera
 4. Vi jamar som Sippos husse, vi förstår oss inte heller på det däringa bollsparkandet, vad det kan vara bra för att sparka på en boll så där.
  Trevligt besök du hade iaf av din granne.


  Vad hette din människa på KK_S ?
  jag Chicko hade en tvåbening som hette: Birgitta som tog hand om mig
  tills jag kom till min nuvarnade matte, mjau

  Tassetasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min hette Kristina, så då var det inte samma. Men de är säkert kompisar. Vilken tur vi hade att de kunde hjälpa oss! Och att vi kom till människor som verkligen tycker om oss!

   Radera
 5. Du har en enastående förmåga att få ut det bästa ur tillvaron. Undrar om husse och favoritgrannen tror att det är bollen du tycker om, eller förstår de att det är goset du vill åt? Hur som helst tycker jag dina människor är omtänksamma som helst vill att du avstår från nattarbetet och sover inomhus istället. Det är ju tryggare både för dem och dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tror jag att åtminstone grannen tror att jag gillar att teven står på. Att det är en sällskapsgrej, liksom. Men såklart är det bara goset jag bryr mig om!
   Kanske att det är tryggare att sova inomhus, men inte alls lika roligt som nattarbete!!

   Radera
 6. Visst är det så Gustav, *Fäller en tår* mjau och så är det ju även för alla katter som fått eget hem, efter att ha befunnit sig på katthem, mjau
  Jag/Chicko kom ju till matte via en kattsait som hette: Spinn, (den saiten verkar inte finnas längre, sedan några år tillbaka) men iaf så hittade matte mig där och började meila ngn som oxå hade hand om mig just då. Blev jamars glad när jag kom hit till våran nuvarande matte, Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft stor tur i livet, att det ordnat sig till det bästa för både er och mig! *glad*

   Radera
 7. Goset e bättre än allt på den där burken de tittar på. Mina e allergiska mot sport säger det, det ska lukta avgaser om sport annars tittar de inte. Jag bryr mig inte om burken alls.
  Har ännu inte haft någon nattpatrull men kräver utsläpp tidigt, alldeles för tidigt enligt matte. Gustav, vet du vem som avbokat sommaren, börjar fundera på långkalsonger här. Måste in och värma tassarna på en varm mage ofta ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lukta avgaser om sport?? Har ni LUKTTEVE? *imponerad* Visste inte att det fanns? Då ser jag med spänning fram emot naturprogram med muslukt. Eller matprogram med vitfisk. Fast då ska det förstås helst också vara reality-teve, så att man kan plocka fram maten ur en lucka.

   Radera
 8. Naturligtvis är det goset man vill åt, det det bollsparkandet kan man verkligen vara utan.
  Vi har också börjat ägna oss mer och mer åt nattarbete, men vi har ju kattlucka så vi kan tassa ut och in som vi vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gissa om jag hade påbörjat mitt nattarbete om jag haft en lucka. Men min matte är helt opåverkbar när det gäller införskaffandet av en sån. *suckjam*

   Radera