Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 15 september 2010

Någon som är modern och inne?

Hur många av er skulle tycka det vore kul att springa runt i ett hjul, typ sånt som hamstrar har? Jag bara undrar? Matte såg ett hjul för katter i en tidning, och undrade om jag ville ha ett? I så fall fick de tvinga in mig och låsa! Nu står det visserligen att det är gjort för den moderna innekatten, men jag tvivlar starkt på att till exempel Puff är särskilt modern i så fall. 


Då fanns det annat i samma tidning som var mer tilltalande. En katthammock till exempel. Såg riktigt gosig ut. Mer intressant var en artikel om en by i landet Frankrike. En by, där man älskar katter, och det ställs ut mat till katterna litet varstans. Dessutom får de tassa in på restauranger och få smakbitar av gästerna. Låter som en fullkomligt idealisk tillvaro! 


Jag vet förstås inte riktigt vad en restaurang är, men att få godsaker vid bord känner jag till. Även om det bara är från ett bord, och alldeles för sällan. Igår, till exempel, tappade husse en räka på golvet när han åt lunch. Tänk då om det var en restaurang med en massa gäster, som alla tappade en räka var...Nåjam, en räka är bättre än ingen räka. Man ska vara tacksam också för det lilla.

12 kommentarer:

 1. Det där hjulet kan de behålla själva, verkar tråkigt! Frankrikte däremot verkar ju trevligt..vore bra om alla här gjorde så, tänk vad bra alla katter skulle ha det då!Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Husse läste också om ett sånt där hjul för en tid sedan. Jag gjorde som du och tvärvägrade. Någon värdighet har man väl! Det där i Frankrike låter ju trevligt. Ska vi samlas alla katter och åka dit? *drömmer*

  SvaraRadera
 3. Vi östgötar skulle klara oss bra i Frankrike.
  Vi säger ju 2 på franska hela tiden.
  Typ "Mjau dö!"
  Det där med hjul lät nästan lika illa som den automatiska kattvätten husse såg för ett par månader sedan! Kan inte vara någon succe!

  /M&M

  SvaraRadera
 4. Tänk vad tvåbeningar har underliga idér om vad vi kissar vill ha? Matte tyckte hjulet var en smart idé, så vi fick springa av oss, som hon uttryckte det. Vi kan genast jama, att i det skulle hon få tassa runt själv. Byn i franska landet lät mycket trevligare. Undrar om man kan få tag i någon resekattalog? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Ja tänk vilken drömtillvaro! Alla katter fick vara mätta, och säkert ompysslade också. Varför är det inte så här?

  SIPPO: Bara ordet 'modern' i samband med ordet 'katt' är en omöjlighet. Vi är de katter vi är och har varit, utan att förödmjuka oss med att haka på olika nycker. När vi ska motionera sker med traditionella rusningar, eller hur?

  MAX och MÅNS: Frågan är hur långt man kommer genom att säga 2? Man får dubbla portioner förstås, det är ju inte så dumt. Automatisk kattvätt? Hur stolligt kan det bli???

  FINDUS, ISAK och RASMUS: He-he, vilket jättehjul det skulle behövas, men det skulle nog bli rätt kul att titta på! Kanske charterresor till kattbyn skulle bli en succe? På flyget skulle man få knapra på Dentabits och få en hutt grädde. Sedan festa runt på restaurangerna. Jamars, va' kul det skulle va'!

  SvaraRadera
 6. Hjul för katter och katt-tvättmaskin *stora ögon*
  Fy vilka idéer vissa männoskor har!

  Gulligt av husse att drälla räka omkring sig och du hade tur som fick smaska i dig den ;-)
  Mjauis

  SvaraRadera
 7. Vad var det för tidning din människa hade?? Katthammock låter väääldigt tilljamande...
  Det där franska landet däremot gillar jag helskarpt. Har fått en ny matleverans därifrån i veckan. Det måste verkligen vara lyxigt att vara katt där.

  SvaraRadera
 8. HJULIA och dom andra: Visst är det mer än konstigt hur man kan få såna idéer?
  Om det var meningen eller inte med den där räkan ska jag låta vara ojamat, men god var den!

  MAYA: En tidning som heter Kattliv. Kanske kan du tjama till dig en hammock, finns på www.djurbiten.se. Mina människor ska till franska landet nästa månad, och då SKA jag ha något gott därifrån.

  SvaraRadera
 9. MAYA: Det stod fel i tidningen om hammocken, den finns på www.djurbiten.com

  SvaraRadera
 10. MAYA, igen!: Det är något skumt med adressen, hittar inte hammocken alls där. Men den finns i alla fall på www.fiasbutik.com !

  SvaraRadera
 11. Det märks att vissa tvåbeningar inte har nån katt. En som har en katt vet att det är ett klokt djur som aldrig skulle springa runt i nåt hjul och larva sig. Då tycker jag att gratis mat på restauranger är mer tilltalande, även om jag anser att en katt ska få mat i ett eget hem och inte behöva äta på restaurang. Men de stackars katter som inte har ett eget hem bör ju få mat nånstans i alla fall, så då är ju en restaurnag bättre än ingenting.

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Jag fick den uppfattningen att katterna fick äta både hemma och på restaurang. Kände de för att gå på lokal, så var det fritt fram. De har det ungefär som tvåbeningarna, med andra jam.

  SvaraRadera