Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 27 september 2010

Hur gör man?

Jam, så har det varit det som våra människor kallar helg igen. Ofta innebär den något extra gott, så även denna. I lördags kväll hade vi riktig fest på varsin rejäl bit vitfisk. Vi fick vänta till ganska sent, för Piff var ute på galej. Jag hade säkert orkat med hennes bit också, men matte tyckte att det skulle vara rättvist. Annars hade man ju kunnat se det som så, att hon faktiskt fick skylla sig själv, när hon inte kunde pallra sig hem i tid.


Igår var jag jättemycket hos min favoritgranne. Det har ingenting alls att göra med att han nyligen kom hem från det tyska landet med leverkorv. Fast jag tog naturligtvis tacksamt och artigt emot en skiva när det erbjöds. Sedan blev jag kammad och kliad på ryggen, och han berättade hemlisar för mig. Sedan gick vi hem till min matte, och grannen berättade för henne -igen- vilken fantastisk katt jag är.

Piff och jag har ett aningen spänt förhållande just nu. Alltså, hon är mer spänd vanligt, jag är förstås precis som vanligt. Försöker på alla sätt undvika bråk. Matte säger att jag måste tuffa till mig, men jag vet inte hur man gör? Det är en sak att vara hård mot inkräktare, där lägger jag inte en klo emellan, men en i min familj, det är något helt annat! Även om den delen av familjen är mig påtvingad, så bor de i mitt hus. Ibland är det jobbigt att vara så förjamat snäll.

9 kommentarer:

 1. Som en belevad gentlekatt tar du naturligtvis emot lite leverkorv när du blir bjuden hos grannen. Det är bara vanligt hyfs och inte mer än rätt och riktigt. Synd att Piff inte passade mattiden i helgen. Det blev ju ni andra lidande för. Det är jobbigt att vänta på maten när man vet att det vankas något gott! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att Piff kunde fått skylla sig själv lite. Man kan ju inte vänta hur länge som helst på att tjejerna ska komma hem igen.

  Återigen måste jag jama vilken gentlekatt du är som dels hälsar på din snälla granne, helt utan förbehåll så klart. Samt att du är snäll mot Piff, trots att hon skulle behöva en utfräsning ibland.

  SvaraRadera
 3. Grannen är toppen jamar vi! Leverkorv, kliande och hemlisar och dessutom beröm när man kommer hem. tja, låter bra! Du är en snäll katt du Gustav, lite kan du nog tuffa på dig så att tjejerna inte kör över dig. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Han skulle nog blivit väldigt besviken om jag jamat nej tack, för han verkar gilla att bjuda mig på mat. Synd att jag inte har fler såna grannar.

  SIPPO: Nä, det blev nästan nattamat i stället för middag. Fast vitfisk smakar mums, om så vore tre på natten...En utfräsning är precis vad som skulle behövas, och inte som nu, när fel katt blir fräst åt.

  DUI och DECO: Om jag bara visste hur man gör för att tuffa till sig, jag är nog bara inte en sån katt *suck*

  SvaraRadera
 5. Tycker nog också att Piff får lära sig hålla tiderna.

  Så trist att Piff är mer sur än vanligt. Gillar hon inte hösten eller?

  Nosgos till dig!

  SvaraRadera
 6. Gustav, jag tycker du är så bra som du är. Inte ska du behöva ändra på din kattsonlighet bara för att andra familjemedlemmar utnyttjar din storsinthet och vänlighet. Även om Piff är fräsig mot dig ibland, så avgår ju du med segern i och med att du får leverkorv av grannen. Med andra ord - fortsätt som vanligt.

  SvaraRadera
 7. Piff kanske har fått en sån där höstdepression? Det är ju många som får det har jag hört. Men du kanske kunde morska till ett morrhår i alla fall? Morra lite ur ena mungipan bara för att visa vem som är herre på täppan?

  SvaraRadera
 8. Håller med Maya, Piff har nog fått en liten höstdeprission. Här hemma är det också lite spänt nu när hösten kommer och vi båda katter vill sova inne. Igår när jag, Sixten, gick med Matte ut till henne så fräste Puma och morrade åt mig för att jag också ville vara inne hos Matte. Som den snälla katt även jag är när det gäller familjemedlemmar så vände jag och gick ut i mitt hus istället.

  SvaraRadera
 9. NEA: Det är klart, vem som helst kan bli litet sur över kylan just nu. Men den är ju inte mitt fel!

  KATTSON: Det har du rätt i! Bara jag får leverkorv, minsann! Och det bara för att jag är som jag är. Det var ett gott råd du gav!

  MAYA: ETT morrhår kanske skulle funka? Får lägga mig i hårdträning!

  PUMA och SIXTEN: Oj, har du ett EGET hus? Nu blir jag imponerad! Tror jag ska ansöka om bygglov här...

  SvaraRadera