Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







onsdag 29 september 2010

Balanskonster på kanten

Alltså, ni skulle sett mina balanskonster igår kväll! Jag hade kopplat av i mattes knä en rätt lång stund. Till slut brukar jag då alltid få en längtan efter att kura ihop mig utan att ta hänsyn till henne, så även igår. Då är rutinen den, att jag bara tassar över till soffan, som står alldeles bredvid, och lägger mig där på platsen närmast matte. Så brukar jag göra. Alltid.

Igår stötte jag på patrull. Det låg redan en katt på min plats! Tittade litet längre bort på soffan, och noterade att platserna längre bort var lediga, så om jag klarade mig förbi hindret, kunde jag slå mig ner där. Det var då som min talang som balanskonstnär kom till användning!

Bredvid Piff fanns ett minimalt , fritt utrymme plus att jag måste tänka på att hålla säkerhetsavståndet. Jag satte ner en tass på soffan med yttersta försiktighet, noga avvaktande en reaktion. När denna uteblev provade jag en tass till. Väntade igen, innan den tredje tassen landade på soffan. Till slut var hela jag där. Då var det dags att börja igen med tass nummer ett. Matte säger att jag såg ut som en sån där film där man kör allting i ultrarapid, hon var väldigt imponerad över att jag kunde röra mig så sakta. Hon tyckte det var synd att hon inte filmade mig. Det tycker inte jag!

Hur det slutade? Jag tog mig förbi Piff utan att hon rörde ett morrhår, och jag lade mig nöjd tillrätta på soffan och somnade genast.

8 kommentarer:

 1. Sånt där tror jag aldrig Piff skulle klara av. Hon skulle dunsa i golvet, ramla ner från soffan och allt möjligt. Skickligt ordnat. Fast jag måste faktiskt hålla med matte om att det var synd att det inte filmades. Kunde använts i undervisningssyfte!

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat kompis! *imponerad* Inte har du bara bra balans, du är en mästare på att smyga också eftersom du inte blev upptäckt. Men vad annat kan man räkna med när man har att göra med en sådan ypperlig jägare som dig.

  SvaraRadera
 3. Wow. Vilken grej! Det märks att du är van att smyga! Snyggt! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Skulle varit för undervisning, då. Annars är jag rädd för risken att man skulle kunna tro att jag var ja, just det...rädd. Vilket förstås är helt befängt!

  SIPPO: Ja, faktiskt rätt förvånande att hon inte märkte mig. Men jag var förstås väääldigt försiktig!

  DUI och DECO: Jo, men så här sakta har jag nog aldrig smugit förut. Då gäller det att hålla balansen vill jag jama!

  SvaraRadera
 5. Vilken kanonkatt du är! Du klarar ju precis allting! *imponerad* Lite synd är det att din människa inte filmade i alla fall. Tänk att få se mycket av Gustav och länge för det måste ha tagit minst femtisjuttielva sekunder för dej att smyga förbi Piff.

  SvaraRadera
 6. MAYA: Jag tror att det exakt så lång tid det tog, jag måste ju vänta så länge innan varje tassnedsättning. Tänk att du kunde räkna ut det!

  SvaraRadera
 7. Vilket konststycke! Just det där att långsamt pröva hållfastheten med en tass i taget var klokt. Kanske soffan inte höll för både Piff och dig. Rädd? Tror vi inte ett ögonblick på! *fnyser* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Eftersom jag balanserade så på kanten, fanns förstås en risk att den skulle ge med sig. Det var många olika saker att ta med i beräkningen!

  SvaraRadera