Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 30 september 2010

Fortsättning på historien

Måste jama att det blev en liten fortsättning igår kväll på det jag skrev igår om Piffs och min kamp om soffplatsen närmast matte. Tyckte jag var litet smart, och hoppade dit redan innan matte satte sig i fåtöljen. (Min fåtölj alltså, men hon tar sig friheten att låna den på kvällarna.) 

Jag hade därför varit i soffan en rätt lång stund, och sjunkit in i en djup och behaglig vila, när matte kom. Efter att hon satt sig ner, dröjde det inte länge förrän Piff dök upp. Naturligtvis konstaterade hon raskt att jag befann på den plats hon ville ha. Vad gjorde hon då? Tassade försiktigt förbi mig, rädd att störa? Hoppade upp längre bort i soffan? 

Nädå, helt fräckt bara pressade hon sig ner på det lilla utrymmet jag lämnat närmast matte! Jama om egoist! Jag försökte fortsätta min djupmeditation en stund till, men tyckte det blev litet för mycket av närkontakt. Vis av erfarenheten vad som kan hända om min tass råkar sprätta till, kändes det säkrast att flytta en bit bort. Hon vann. Igen.
 
 Först sätter hon sig litet oskyldig längst bort, innan hon lägger sig ner och puttar på mig...


Bara att ge upp!

12 kommentarer:

 1. Men stackars Gustav! Du har det verkligen inte lätt med de där tjejerna. Samtidigt kan jag inte låta bli utan att beundra Piff lite (men bara lite). Det är en målmedveten dam du bor med.

  Nosgos.

  SvaraRadera
 2. Hej. Dom utmärkta bilderna bevisar Piffs oerhörda fräckhet att tränga sig in på DIN plats!

  SvaraRadera
 3. NEA: Målmedveten är bara förnamnet! Och det går ju så länge som jag är urusel på att jama ifrån!

  XANTIPPA: Kan bara föreställa vad som hade hänt om JAG hade gjort det som hon gjorde *ryyyser*

  SvaraRadera
 4. Stackars Gustav. Jag blir ju alldeles slak i morrhåren när jag läser hur du har det. Snart får du packa din katt-säck och flytta hem till mig en stund. Här bor inga egoistiska tjejer.
  *tröstartass* Jo jag glömde en sak. Det finns ju manicker som kan härma olika djur och sånt. Skaffa en som låter som en ilsken tiger och använd den på Piff.

  SvaraRadera
 5. Riktigt fräckt! Du var ju faktiskt där först! Man riktigt ser hur hon pressar sig ner och sen puffar bort dig. Dessutom såg du ju ut att ligga väldigt skönt. Sippos förslag om en tiger är nog bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Att du är så finkänslig och pacifistisk gör ju att man direkt utnämner dig till vinnare, inte Piff som ju är väldigt fräck. Du har rätt att ha din matte ifred ibland. Piff borde lära sig veta hut.

  SvaraRadera
 7. Men, stackars Gustav! Vilken fräckhet! Tvi å´fräs!
  Du var ju först å´"kissemiss-herre på soff-täppan"! *mutter mutter*
  Du e´bättre än den där fräcke gynnaren, du var ju snäll och gav med dig för kattfridens skull...

  Nosbuffar och hälsa din snygga matte från Bröderna Bus (som busvisslar efter henne)

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Finns det såna? Tänk om jag kunde ha en sån hängande om halsen, och så tassade jag till den litet när jag närmade mig Piff...oj, oj...*drömmer*

  DUI och DECO: Var faktiskt väldigt avslappnad och njöt av värmen från brasan. Jag gillar Sippos förslag JÄTTEmycket!

  KATTSON: Är jag en vinnare i alla fall? Låter bra i mina öron! *glad!*

  CHINOOK o CHEROKEE: Det är nog så, att kattfrid, det är bara jag som vet vad det betyder. Eller i varje fall bryr sig.
  Å jag hälsar till matte...fast hon blir så kollrig när hon ser er!

  SvaraRadera
 9. vad gör man inte för husfridens skull? Måste jama att det var verkligen ädelt av dej att ge upp din plats även om jag tycker att det var verkligen höjden av fräckhet av Piff när hon trängde sej ner så där

  SvaraRadera
 10. Nedra tass-kigt av Piff. Det syntes ju hur skönt du låg där, på lagom avstånd från mattes magkli. Snällt av dig att tänka på husfriden och flytta på dig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Du är en gentle kisse som är så snäll mot dina besvärliga tjejer, men Piff verkar du komma bra överens med, trots att hon puttas.
  Snart ligger ni nog och gosar tillsammans. DET blir nog jättemysigt och tänk om även Puff tänker om och vill vara snäll mot dig.
  Mjauis

  SvaraRadera
 12. MAYA: Jag tyckte faktiskt att det stod RESERVERAT över hela den platsen...

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Visst, jag hade det sådär supermysigt som det kan vara ibland. Sen var allt som vanligt igen.

  HJULIA o alla dom andra: JAG kommer nog överens, det är hon som är så stingslig så fort jag gör något hon inte är beredd på. Försiktiga rörelser är det som gäller...

  SvaraRadera