Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 7 september 2010

Valmöjligheter

Ofta har man olika val att göra. Ibland måste man tänka en bra stund. Andra gånger fattas beslutet blixtsnabbt, utan eftertanke, och kanske med förödande konsekvenser. Eller också var tanken helt rätt, och resultatet helt lysande. 

Kom att tänka på det i morse, när jag satt på bron och funderade på hur jag skulle lägga upp dagens arbete. Vid strandinspektion var röd flagga hissad för lösspringande och ouppfostrade skällisar. Hittills har jag klarat mig helpälsad vid alla attacker, men en del rackare har förjamat långa ben. Ändå gillar jag stranden. För det mesta är det trevliga tvåbeningar som promenerar där, och många pratar med mig.

Om jag skulle hälsat på hos favoritgrannen, fanns väl inga direkta nackdelar, förutom att jag förmodligen skulle bli kvar där en bra stund av förmiddagen. Fast hade han vaknat än, förresten? Han är faktiskt ännu latare än matte på morgnarna. Har tassat på ibland mitt på dagen, och då har han knappt vaknat. Det kanske var klokare att vänta litet med det besöket. Han brukar bli gladare när han varit vaken en stund. Fast litet leverkorv skulle suttit fint i magen så här före dagens runda.

Det här med val är inte lätt alla gånger. 

    Havet?                   eller grannen?


7 kommentarer:

 1. Ibland kan det vara bra att göra lite av båda, kanske besök på stranden först och grannens sen? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så. Ibland står man inför väldigt svåra och avgörande val. Det är ju tack vare vår kattliga instinkt, som det oftast blir rätt. Men jag förstår att du hade lite svårt att bestämma dig mellan granne och havet. Du kan möjligen inte ta med din granne till havet?

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Det brukar ju lösa sig. Ibland är det bara skönt att sitta och filosofera litet.

  SIPPO: Faktiskt blir det rätt för det mesta, vi har nog en inbyggd bravalknapp. Ibland har jag tagit med honom till havet, men han tycker visst att det börjar bli för kallt nu, sjåpisen.

  SvaraRadera
 4. Tuffa avvägningar du måste göra. Går det inte att träna grannen så han vaknar tidigare. Eller att han åtminstone kan lägga ut lite leverkorv på farstubron i sömnen tidigt på morgonen?

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Det där sista tycker jag var en alldeles förträfflig idé! Att få upp honom tidigare tror jag inte går. Man kan inte lära gamla gubbar ändra sina vanor, tror jag det heter...

  SvaraRadera
 6. Det är många aspekter att ta hänsyn till! Det är inte alla som kan ta så svåra beslut, men vi katter är ju suveräna på detta. Vi gillade också Kattsons idé att träna människor att göra nyttiga sysslor i sömnen. Tänk så många fördelar detta skulle medföra. Har det hörts några nyheter om väskorna ännu? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Ja tänk vilken önskedröm om de till exempel kunde beordras att fylla på matskålen utan att de visste om det! Vilka möjligheter som skulle öppna sig! *drömmer* Om väskorna har jag fått veta det jag inte ville veta.

  SvaraRadera