Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 17 september 2010

Tjatpelle?

  Men kolla matte, nu är nån glömt stänga kranen igen!

I morse gjorde jag mig verkligen ingen brådska ut. Behövde inte ens kolla vid dörren, för redan i min fåtölj hörde jag oväsendet av blött och blåst där ute. Vanliga dagar vill jag alltid jobba en stund före frukost, men nu fick det bli tvärtom. Var för övrigt rätt hungrig också, har varit det en tid. Maten tar slut mycket fortare än dagen. Matte funderar på att inviga tablettintryckaren med en antimasktablett. Hur kan möss omvandlas till mask i min mage? Visst är det ett mysterium? 

Hittade förresten en fet och fin mus idag igen. Hann precis få i mig den innan matte kom hem. Tur det, för jag är alltid litet orolig att bli tjuvad på min måltid. Observerade husses granskande blick inifrån fönstret, men så länge han var på insidan var det ju ingen fara. Städade noga upp efter maten, som vanligt. Absolut ingenting kunde sedan avslöja vilken fest jag haft. 

Hela dagen gick efter det i opålitlighetens tecken. Man fick ha blixtsnabb beredskap för pälstäckning, när det blöta tömdes ut, pang bara! Piff och jag turades om att upprätthålla bevakningen av Området. Måste erkänna att hon fick ta över merparten till slut, hon som gillar vatten. Det är nåt skumt med en katt som frivilligt kastar sig ut i ösregn, tycker jag. Jag blev aningen frustrerad över det ofrivilliga arbetsuppehållet, och matte kallade mig tjatpelle. Kändes inte som något positivt?
Idag kom matte hem med något gott i en påse. Luktade mycket lovande. Färsk fisk av något slag var det i alla fall. Äntligen är det nog dags för min lön, och jag tror att biten var så stor att mina människor också kan få smaka litet. Litet, alltså.


Nu önskar jag mina kompisar en bra helg, och akta pälsen, ni som är ute! Den kan ju bli blöt...

11 kommentarer:

 1. Du verkar ha samma tråkiga väder som jag har. Fast du har ju turen att ha en medhjälpare när det öser ner. Jag får ju kolla allt själv. *mutter* Hoppas du får en rejäl bit fisk som tröst för det dåliga vädret.

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Ja, du har ett strongt schema med allt som ska kollas helt på egen tass! En rejäl bit är presixens vad jag ska ha, därmed basta!

  SvaraRadera
 3. Konstigt att det plötslig finns maskar i din mage fastän du inte ätit några. Hur har de krupit in?
  Nåjam, bra att du hittade en fet mus så här inför helgen. Det är alltid bra att bottna med nåt mer tassfast när man ska äta läckerheter på kvällen. Om det regnar ute ikväll också så kanske du kan lura ut Piff så du får lite större fiskportion? Ett litet helgtips bara.

  SvaraRadera
 4. Det är ju skönt att du fick lite extra näring efterom det verkar vara snålt i matskålen. Vi undrar också över maskarna.Skumt. Hoppas att du får din favoritfisk ikväll, det har du sannerligen förtjänat efter allt ditt jobb! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Jag har alltid grubblat över det där, hur dom kan komma in.
  Bra tips med Piff, om det inte vore för att hon inte får gå ut på kvällarna. En av mattes alla idéer. Fast portionen räckte faktiskt ändå...

  DUI och DECO: Skulle nog inte överleva utan mina viltrestauranger. Om bara maskarna kunde hålla sig borta vore det helt perfekt! Buff, buff!

  SvaraRadera
 6. Vilken konstig människa du har som inte kommer ihåg ditt namn utan kallar dej för tjatpelle. Har hon drabbats utav den där glömskan?

  SvaraRadera
 7. MAYA: Kan hon ha blivit så glömsk? Får väl tassa ner ett antal lappar och skriva GUSTAV med tydliga bokstäver. Hoppas det hjälper...

  SvaraRadera
 8. Bra jagat Gustav!
  Kanske vi ska jaga älg med din namne?
  Tänker närmare på "karl den 16e GUSTAV".
  Fast ärligt jamat tror jag inte vi ska beblanda oss med amatörer!
  /M&M

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen konstigt, det där med mus- och mask-mysteriet. Kan musen vara illistig och smuggla in maskarna i din mage? I så fall borde ju matte jaga mössen med tablettintryckaren och pillren. Tänk så mycket lugnare för dig! (Fast kanske inte för matte! Hihi.) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. TjatPelle??? Mate får också minnesförlust ibland och kallar oss för diverse konstiga namn, som KnasLisa, PussGurka och sånt...
  Fast kärt barn har många namn *fniss*
  Hur masken kommer in i musebusen ÄR ett MYSTERIUM!!!

  SvaraRadera
 11. MAX o MÅNS: Jaga ÄLG? Tror ni inte det blir aningen mycket mat? Även om vi delar den på tre?

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Skulle vara mycket värt att få se matte jaga en mus för att sedan trycka in en tablett i käften...*drömmer*

  HJULIA och de andra: Jag tycker att era namn låter litet snällare än mitt. PussGurka till exempel. Bra mycket bättre än TjatPelle. Tror jag i alla fall.

  SvaraRadera