Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 13 september 2010

Vaktrapport

Så var då mitt ansvarsfulla uppdrag som ensamövervakande katt över för den här gången. Några större hot behövde jag inte avvärja. Dessutom väntade min favoritgranne några dagar med att resa bort. Alltså hade jag någon att tassa iväg till, när det var litet långtråkigt. 


Första kvällen som mattanten kom, skyndade jag mig dit för att hälsa på henne, och instruera hur jag ville ha det. Matte brukar alltid uppge för snåla portioner, när hon ska visa hur mycket jag ska få. Därför visade jag mattanten min helt tomma matskål, någon ransonering ville jag inte veta av. Faktiskt fungerade det, för de följande dagarna orkade jag knappt äta upp. 


Morgonen därpå var jag långt ute på min inspektionsrunda när hon kom, hann inte med att hälsa. Då hade hon visst blivit jätteorolig att hon förgiftat mig! När hon kvällen innan skulle ge mig nytt vatten, hade hon nämligen använt en liten kanna från växthuset. Och då blev hon rädd att det varit något gift i kannan, och att jag låg sjuk någonstans. Men jag var ju bara ute och jobbade! Dagarna därpå kom jag alltid och hälsade och buffade på henne. Då var hon glad igen.


Sent igår kväll hörde jag vår bil komma, men jag tyckte inte att jag behövde skynda mig dit. De kunde gott få känna på mitt ogillande över deras försvinnande, och förhoppningsvis känna sig litet oroliga ett tag. Alltså avverkade jag i lugn och ro det jag höll på med, samtidigt som jag hörde matte ropa. Väntade sedan ytterligare en stund, innan jag tyckte det var lämpligt att ge mig till känna.


Alla verkade glada över att få se mig. Min favoritkliare ville gärna att jag skulle sitta hos henne i soffan, men jag var mest sugen på att äntligen få ligga i min fåtölj. Som vanligt var den ockuperad av matte, så jag fick ligga på hennes knä först, innan hon äntligen gav sig iväg, och jag fick breda ut mig som jag ville. Jag gillar verkligen min fåtölj. Så mycket, att jag valde att stanna kvar där i stället för att sova hos mina gäster, trots inbjudan. 


Sedan måste jag jama att jag är besviken på avsaknaden av leverkorv i mattes väska. Hon skyllde på en lång bussresa i en varm buss, men lovade viss kompensation i morgon. Då ska bilen med fisk i hälsa på oss igen. Och så sa matte något om att hon ska ha med något gott när hon reser senare i höst i stället. I och för sig positivt, men jag befarar att det innebär att katter kommer lämnas igen. Om jag ska acceptera det, kommer det kosta!!!

9 kommentarer:

 1. Klart att det var lugnt, du var ju där och övervakade! Sympatisk mattant som såg till att du inte behövde hungra. Trevligt med en tur till grannen också! Förstår att du är besviken på matte, du borde ha fått leverkorv och något annat gott också. Hoppas verkligen att du blir kompenserad ordentligt när fiskbilen kommer! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Får jag inte vitfisk i morgon blir jag SUR. Någon lön måste jag i anständighetens jam ha!

  SvaraRadera
 3. Det är rätt tass-tik! ska dom resa så ska det allt kosta - en massa leverkorv! lite snålt att dom inte hade nåt med sej hem till dej

  SvaraRadera
 4. MAYA: Inte hade jag brytt mig om ifall det varit varm leverkorv. Säkert bara undanflykter. Före nästa resa kommer jag ställa ultimatum. Ska bara fundera på vilket.

  SvaraRadera
 5. Trevligt med generösa vikarier! Tänk om du spelat lite matförgiftad inför mattanten, då kanske du kunnat få lite extra gott. En halv ask Dentisar, eller så. Men du är förstås en så snäll kisse så du inte vill luras. Förresten kanske det hade burit av i flygande fläng till vettisen? Näää, det var nog ingen bra idé i alla fall. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Gustav, det är ju bedrövligt att matte aldrig tycks ha hört talas om nåt som heter KYLVÄSKA. Otroligt att hon inte redan införskaffat sådan, men nu får du se till att hon skaffar en sån om hon nu prompts ska iväg till tyska landet igen. Då kommer hon ändå billigt undan tycker jag. Sen var det bra att du inte visade dig alltför angelägen att hälsa när de kom hem. Du visade att det är du som bestämmer där hemma!

  SvaraRadera
 7. Helt rätt gjort!
  Är de borta för länge kan de gott få vara lite oroliga när de kommer hem!
  Ikväll fick husse vänta en 1/2 timme innan vi dök upp! Och då hade han ändå bara jobbat i 10 timmar. :-)
  Nosbuffar från
  M&M

  SvaraRadera
 8. Som vanligt har du full kontroll på läget hör jag. Du gjorde helt rätt i att vänta på rätt ögonblick innan du visade dig för dina människor. Det gäller ju liksom att statuera exempel, eller vad det heter.

  SvaraRadera
 9. FINDUS, ISAK och RASMUS: Näe, nog för att hon är snäll, min sticktant, men jag är glad så länge jag slipper umgås med henne! Bäst att inte luras!

  KATTSON: Det värsta är väl att här finns kylväskor, men att de prioriterades bort. Precis som det var viktigare att bära på kläder?! Men hon har lovat bot och bättring nästa gång de ska iväg...

  MAX och MÅNS: Då var väl 1 1/2 timme en bra avvägd tid för min del...

  SIPPO: Jag kände att jag anlände i precis rätt ögonblick. Härligt att bli så välkomnad!

  SvaraRadera