Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 september 2010

Snart löning

Jag tassade ut först av alla i morse, och upptäckte genast något märkvärdigt. Tunnan, som mina människor slänger påsar i, låg vält ute på vägen med locket öppet. Den hade blåst omkull. Naturligtvis måste jag undersöka vad som fanns där inne, det var ju bara att tassa in. Med litet tur kunde ju en räka eller något annat gott ha hamnat utanför påsarna. 

Tyvärr var det inte min lyckodag. Vilket också kan sägas beträffande fiskbilens icke-uppdykande. Som jamat såg vi fram emot ett skrovmål i tisdags. Vi väntade och väntade, men till slut fick vi hitta på annan mat. Det gamla vanliga torrkäket, alltså. Först idag ringde de och meddelade att de inte kan komma förrän om flera veckor. 

Nu räknar jag ändå med fest till helgen, för jag har faktiskt samlat ihop till en rejäl bonus. Bara för väkteriet tar jag tre godisar/timme, alternativt en centimeter vitfisk. Obs! Alltså per arbetad timme! Litet går förstås bort till välgörande ändamål = Piff och Puff, men det ska ändå bli en rejäl hacka kvar till mig. Dessutom har jag ju jobbat litet med renhållning, men där har jag haft ett rätt skapligt traktamente, så mina krav är inte så stora.


Ser med förväntan fram emot helgen.

7 kommentarer:

 1. Måste jama att du har väldigt låga arvoden. Bara vaktkattjänsten skulle väl annars gå på en hel plattfisk om dagen. Menar du har ju stora omkostnader som egen företagare och allt. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Synd att du inte hittade en liten räka i tunnan, det hade ju kunnat sitta fint. Men vad är det du jamar om fiskbilen? Inte komma på flera veckor??? *chockad* Du får komma upp hit, för jag har nämligen sett en fiskbil köra runt i kvarteret lite då och då. Hoppas du får lite bonus utöver din anspråkslösa lön. För det förtjänar du ju.

  SvaraRadera
 3. Det låter oroväckande att din fiskleverantör inte kommer och besöker dig på flera veckor. KAn det verkligen vara sant? När det gäller din blygsamma bonus måste jag fråga om du tänkt på tillägg för obekväm arbetstid och arbetsförhållanden också?

  SvaraRadera
 4. NEA: Jo, men det blir nog ganska mycket fisk om man betänker att jag jobbar tio timmar eller så. Och så var det fyra dagar och fyra nätter. Tror knappt jag orkar äta mer...

  SIPPO: Visst är det dåligt? Jag kan bara hoppas att det finns fler katter som beställer från vårt område. Då kommer de tidigare. Nu har de fullt upp med hungriga katter tvärsöver Skånelandet. *suck* Eller om du kan skicka hit din fiskbil?

  KATTSON: Som tur är finns fiskaffären kvar på sin plats, och jag tror att husse ska hämta litet fredagsmys där i morgon. Tur det när fiskbilen latar sig. Obekväm arbetstid? Du menar förstås morgnarna? Kanske ska öka på anspråken med en centimeter för vissa tider och väderförhållanden. Tack för att du upplyser mig om rättigheterna!

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha en riktigt bra helg att se fram emot! med mycket godsaker *tass*

  SvaraRadera
 6. Som vanligt sliter du med både det ena och det andra. Vi håller med om att du tar väldigt lite betalt. Bör minst vara det dubbla! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. MAYA: Mycket godsaker, och så är mina människor hemma. Bara bra! Tass!

  DUI och DECO: Har noterat att jag kanske krävt för litet, ska påpeka det vid nästa löneförhandling! Buff, buff!

  SvaraRadera