Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 19 september 2016

SjukhusbesökHelgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Igår fick jag åka iväg till djursjukhuset, för matte gillade inte hur mitt öga såg ut? Uppriktigt jamat gillade jag inte hur det kändes heller, och jag berättade det väldigt högt och tydligt hela vägen till sjukhuset. 

Väl där blev jag utsatt för den ena hemskheten efter den andra. Det kördes runt med en stor spade i ögat, och slets
och drogs i ögonlocket. Sen fick jag en spruta i nacken, och olika droppar i ögat. Och det allra värsta av allt, innan vi åkte därifrån satte de på mig en tortyr-tratt! Ni kan ju tänka er hur jag kände mig efteråt? Av ren utmattning orkade jag inte få fram ett jam på hela hemvägen!

Varenda katt som påtvingats en krage vet hur deprimerande det är. Att äta, som brukar vara så lustfyllt, är ett komplicerat elände med tratten som tar emot överallt. Och jama om att man känner sig ofräsch utan den dagliga tvätten! 

Tydligen har hålet i ögat blivit mycket större, och så var det kraftigt inflammerat. Nu droppar matte dubbelt så mycket i ögat, olika mediciner. Och så ska jag tillbaka till sjukhuset på onsdag eftermiddag. 

Nu vill jag bara sova och sova, och jag kommer inte skriva mer här förrän jag varit på sjukhuset på onsdag. Önskar så att jag ska kunna låta litet gladare då!

 

22 kommentarer:

 1. Stackars Gustav! ��
  Kanske du skulle kunna ha en halskrage i stället. Finns att köpa men det går att göra liknande själv också.
  Krya på dig, finaste Gustav! ������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina stränga människor säger att jag absolut inte får komma åt ögat, så några dagar får jag nog dessvärre stå ut med det här. Men skulle det bli längre kommer jag kräva något annat, det är säkert!

   Radera
 2. Nu tycker jag ännu mer synd om dig.
  Detta var inget roligt att läsa.
  Hoppas verkligen att alla dropparna hjälper dig så att du blir bättre.
  Jag håller alla mina tassar för dig så hårt jag kan.
  Den där kragen ser inget vidare ut, jag har som tur är sluppit att stifta bekantskap med dylik sådan.
  Tycker också att du bara ska sova o vila nu.
  Själv har jag jamat på danska idag.
  Var ju tvungen att hjälpa matte o husse med vägvisningen så dom kom hem till mitt hus igen.
  Mycket konstiga dofter danskarna avger, jag hade fullt upp på grönområdet vid Slettens Havn o sen var jag ju tvungen att krafsa i sanden också, du förstår nog vad jag menar med det.

  Ozzy  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag syns i alla fall mitt öga litet, det har det inte gjort på flera dagar. Hoppas det är ett bra tecken. Tack för tasshållning, det känns bra att du tänker på mig!
   Du är duktig som kan jama på danska, det skulle jag aldrig klara! Kan förstå att du måste krafsa litet i sanden efter det!

   Radera
 3. Stackars, stackars dig Gustav! Fy vad eländigt med både tratt och ha ont i ögat. *trösttasskramar*
  Du får se till att vila mycket så du orkar med en ny tortyrresa på onsdag och självklart fortsätter vi hålla tassarna för att du blir bättre
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de kramarna! Jam, vilar är nästan det enda jag gör. Ibland kommer husse och sätter matskålen på ett sätt så jag kan äta. Låter som en rätt behaglig tillvaro, om det inte vore för att ögat känns så ont.

   Radera
 4. Men kära du Gustav, vilken mardrömsdag du har genomlidigt! Hoppas det värsta snart är över och att du börjar må bättre. Tass på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, gårdagen var riktigt hemsk. Jag gillar INTE att bli petad i ögat! Fast de sa att jag var JÄTTEDUKTIG. Men vad hjälpte det, de plågade mig ändå? Jag hoppas också det vänder snart.

   Radera
 5. Men lille vän, så tokigt det blev. Bra att matte reagerade. Hoppas du har riktigt roliga nyheter att berätta på onsdag. Kommer tänka på dig hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det fel? Jag skulle ju vara ute i det fina vädret? Fast jag var ute en liten, liten stund på altanen och kollade läget. Tack för att du tänker på mig!

   Radera
 6. Käraste ❤ Gustav ❤. Så det kan bli...
  Nu tycker jag att du ska få massor med vitfisk 🐠 som tröst gärna några räkor 🦐 också.
  Krya på dig och vi ser fram emot gladare nyheter på onsdag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har uppmanat husse att åka till fiskaffären i morgon, det är stängt där på måndagar. Räkor avstår jag gärna, det är ingen favoritmat för mig. Men massor med vitfisk vill jag ha!

   Radera
 7. Men stackars dig. Nu får det väl ändå vara slut på alla problem. Vi har visserligen alltid klarat oss undan trattar, men farbror Sippo berättade om hur hemskt det var. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad för er skull så länge som ni slipper ha på er något så hemskt! Att få slippa den ser jag nog mest fram emot. Och att få komma UT förstås!

   Radera
 8. Aj, Aj! Stackars dig. Bra att matte har koll. Tratt är ett elände. Håller allt vi har och hoppas att det blir bättre fort nu. Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj kan man verkligen jama, när det gör ont i ögat gör det ONT! Men jag tycker det känns litet, litet bättre nu!

   Radera
 9. Åh, så tråkiga nyheter! Nu hoppas vi att de nytillkomna dropparna ska göra susen. Tratt är INTE kul, men vi hoppas att matte och husse skämmer bort dig ordentligt! Ha det så bra det går. Vi skickar snälla tassklappar! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl det här antibiotikatt som ska hjälpa, och så sprutan jag fick igår. Och aldrig har jag fått så mycket god blötmat, och till och med på SKED! Då har det gått bra att äta trots den hemska tratten. Ikväll satt jag ute på altanen en lång stund och drömde om när jag blir frisk igen och kan vara ute på riktigt!

   Radera
 10. Käraste Gustav, Hugaligen vad du får stå ut med, mjauan
  Stackars dig, Vi tänker så jamans mycket på dig kompis
  Hoppas du snart blir bra i ditt öga igen
  Många tasskramar till dig

  <3 <3 <3


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jamarmycket för alla tankar och tasskramar! :-)

   Radera
 11. Åh, stackars dig, vi känner så med dig och ditt stackars öga! Måtte medicinen hjälpa så du blir frisk och slipper den där hemska fåntratten!
  Många krya på dig- kramar och varma tassklappar från oss <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det känns väldigt bra med allt stöd jag får!

   Radera