Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 september 2011

Vilken skräckupplevelse!

Igår kväll var jag med om en jamarhemsk upplevelse. Det är nästan så morrhåren darrar litet fortfarande. 

Klockan var inte så mycket ännu. Absolut inte dags att fundera på sovfåtöljen. Jag var ute på min sedvanliga kvällspatrull, när det helt plötsligt, och utan att jag anat något, kom en skällis rusande i mörkret. Jag lovar, den var alldeles galen! Naturligtvis lade jag alla tassarna på ryggen, och sökte skydd på min altan. Hunden stod där nedanför och lät som...jag vet inte hur jag ska beskriva det. 

Matte kom springande, för hon trodde att det var någon som höll på att misshandla en hund, så hemskt lät det. Men när hon kom ut såg hon bara en stor käft som vrålade, med en liten lampa som blinkade där under. Hunden skällde på matte också. Hon sa åt den att vara tyst, och då lommade den iväg. 

Jag kände mig väldigt nervös, och tittade oroligt ut i mörkret. Måste försäkra mig, att den inte kom efter mig. Sedan tassade jag förstås in, och hade ingen lust alls att vara ute mer den kvällen. Undrar just var hundens människa höll hus? Jag betackar mig definitivt för såna här visiter på min egen tomt. 

20 kommentarer:

 1. Men, det var det värsta!!! Vilken fräck gynnare! Att ge sig på dig, på din egen ägandes tomt!! Vad är det för människor den där hunduschlingen har, som låter honom/henne göra så?? *morrar En klo i nosen skulle den ha. Två till och med! Så den fattar att man inte kan invadera någons tomt och dessutom vara oförskämd! *fräs.

  nosgos å tröstegos
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Jam det kan jag förstå! Det var det fräckaste komma och skälla ut dig på din egen tom! Måste helt klart varit galen!

  Hoppas du hämtat dig nu!

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Fy, det var det värstaste vi ha hört! En skällis på ditt område :(
  Hoppas att matte skrämde iväg den, så den aldrig vågar komma tillbaka!

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Det var allt en riktig otäcking. Den värsta hittills. Ni skulle hört hans skällande. *darrar* Och precis utanför MITT hus, vid MIN altan! Tredubbelt FYJAM för okopplade skällisar!

  SvaraRadera
 5. NEA: Jag tror den HATAR katter. Det var allt tur att jag klarade mig undan, annars hade det kanske inte blivit någon blogg idag...

  SvaraRadera
 6. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Den skällde ju på matte också, den otäckingen, innan den gav sig av. Kan bara hoppas att hundens människa hörde och förstod något, så den hålls kopplad när de går förbi här. Men det vågar jag inte lita på. Det finns så många dåligt uppfostrade tvåbenta.

  SvaraRadera
 7. FY JAM för lösspringande skällisar !!!
  Vilken väldans tur att du hann upp på din altan och att din matte snabbt kom ut och sa till den att knipa käft och gå hem !
  Hoppas du vågat dig ut på din patrulleringsrunda idag som du brukar !

  SvaraRadera
 8. Sån tur att du är en katt som kan växla tempo blixtsnabbt. Såna där skällisar kan vara riktigt otäcka om de hinner upp en. Jag tycker du ska hålla dig lite närmare dina reträttplatser ett tag tills du kollat upp att den där skällisen försvunnit från ditt område!

  SvaraRadera
 9. Men fyjam så otäckt. Vilken tur att du kom undan med pälsen i behåll, för den skällisen verkar inte ha alla rätt i skallen. *ryser* Förstår att du inte alls hade lust att vara ute mer. Tur att matte var hemma i alla fall. Dumma skällis-ägare som bara släppte den lös. *surar*

  SvaraRadera
 10. Vilken typ! Och vad dåligt att ingen tvåbening var med. Bra att du kom till altanen och att matte kom ut. Förstår att du ville vara inne sen.Nosbuff

  SvaraRadera
 11. MEN vad är det du jamar om, Gustav, en lösspringande skällis, på din egen tomt, t.o.m NTE jamars bra.
  Skällisar ska hållas kopplade har vi hört.
  Vad är det för tvåbening som inte håller i sin skällis, FRÄÄÄÄS!
  Förstår helt och hållet att du inte ville ut ngt mer den kvällen, mjau

  Tasskram

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Jodå, idag var en ny dag, och ingen skällis i sikte. Bara en inkräktarkatt, men det är ju en baggis efter gårdagen!

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Så här års är chansen att skällisen försvinner från området liten. Förmodligen bor den här nånstans, för nu har alla sommarboende åkt härifrån. Men jag tycker att hundens människa borde undrat vad som stod på när den skällde så förfärligt? Kan man tycka.

  SvaraRadera
 14. SIPPO: Annars brukar jag alltid tjata på (kallar matte det) att komma ut på kvällarna, men man kan nog inte ha mindre lust till det än jag hade sedan. Fyjam så hemskt obehagligt det var!

  SvaraRadera
 15. DUI och DECO: Det är riktigt dåligt när människorna inte håller ordning på sina skällisar. Kan de inte det ska hundarna förstås vara kopplade, och inte springa på andras tomter *stampar*

  SvaraRadera
 16. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Åtminstone skulle den skällisen varit kopplad! Och jag hoppas verkligen att den ALDRIG mer visar sig här!

  SvaraRadera
 17. Du har vår fulla empati!
  Vi har båda varit med om samma sak, och det är jamarläskigt! *ryser*

  SvaraRadera
 18. MAX och MÅNS: Värsta skräcken! :(

  SvaraRadera
 19. Lösdrivande hundar är ett otyg, men man bör lasta deras hussar och mattar mer än hundarna själva, för det är ju faktiskt deras ansvar att ha pli på sin skällis.
  Sorgligt att en fredlig katt som du ska bli utskälld på ditt eget Område.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 20. FRASSE: Klart att det är deras människors fel! Och jag blir arg på att ingen kom och hämtade hunden eller letade efter den. Den måste ju ha hörts ända till tyska landet. Ja, fyjam, så otäckt det var!

  SvaraRadera