Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 15 september 2011

Vi katter vet bättre
Någon som trodde att grässtrån, det är väl ingen större skillnad på det ena eller andra? Säkert är det en allmän uppfattning hos våra tvåbenta. För övrigt har de en smått sadistisk inställning till detta härliga tilltugg. Utan urskillning klipper de ner alla ljuvligt saftiga strån så att man knappt kommer åt dem.


Vi katter vet bättre. Att välja ut det bästa grässtrået är en konst, som kräver ett väl utvecklat luktsinne. Ibland får man gå igenom rätt många innan man hittar det strået.


Hmmm...bra arom, med inslag av mus och spindel...

22 kommentarer:

 1. Det syns verkligen vilken finsmakare du är! Att välja rätt grässtrå kräver sin katt. Och vad är det egentligen med människor och gräsklippare? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Husse läste om en kille som odlade gräs i badrummet, men då kom polisen. Så människor förstår nog inte det härliga med riktigt gräs. Speciellt ett sånt som du har hittat, med underbar arom av mus och spindel. *slick om nosen*

  SvaraRadera
 3. Vi har aldrig käkat riktigt gräs - vi äter mest krukväxter, gräslök och sallad. lillie säger att det vore bra om de sålde ampelliljor i grönsaksdisken... För några skott hinner det aldrig bli på våra. En gång testade vi kattgräs. Usch och fy och bläääää! Isch! *torka tungan.

  Vi hoppas att inte polisen kommer på besök och tar din gräsplantering. Sånt händer ibland.
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Visst är det ben konst att välja ut DET grässtrået !
  Längtar efter en promenad så att jag kan knapra på ett krispigt grönt grässtrå.
  Antar att dom är krispiga nu efter allt regnande ?!

  SvaraRadera
 5. Gräs mmmm. Så gott, färskt, krispigt och fortfarande lite småfuktigt. Sååå gott! Förstår inte det där med att kapa av det hela tiden.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Lyckan är att hitta det perfekta grässtrået! MUMS! Nu efter all regn är dom delikata!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Tyvärr Gustav, men tvåbeningar är sämre utrustade på de flesta områden jämfört med oss katter. De kan inte hjälpa det!

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Problemet med människor är väl (bland annat) att de inte upptäckt gräsmaten! De ser det bara som någon slags prydnad? När gräs är både gott och nyttigt!

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Att odla gräs i badrummet låter som en dålig idé. Det ska ju växa ute för att få rätt arom! Vilka tokiga tvåbeningar det finns!

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Gillar ni inte kattgräs? Er matte kanske planterade fel sort? Det finns faktiskt olika! Jag äter det bara på vintern när det riktiga tar slut, men jag tycker det är helt okej. Men krukväxter kanske också är bra, jag har aldrig provat!

  SvaraRadera
 11. KJELLE BUS: De blir bara saftigare för varje dag nu, tycker jag! Du får väl dra ut din matte snart på promenad, och prova!

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Förstår inte jag heller. Slöseri med mat + att det låter jamarhemskt när de gör det!

  SvaraRadera
 13. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Visst är det lycka! För man får leta ganska länge ibland. Men oj, så gott det är då!

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Nä, *suckjam*....du har väl rätt, förstås. Man får ha överseende. Igen.

  SvaraRadera
 15. Vi ser här hur grässtråsätandet har upphöjts till en skön konst. Du är en verklig livsnjutare, en inspiratör för oss alla!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Ja du, är man finsmakare så är man....tack, tack!

  SvaraRadera
 17. Visst är det en konst.
  Det finns så många, många strån.
  Och att hitta DET kräver tid och tålamod.

  SvaraRadera
 18. Nej, vi har faktiskt bara provat gräset från foderbilen, vi hade inte en aning om att det finns andra sorter. Vi får nog leta reda på lite annat gräs. Kanske stjäla en tuva utifrån?

  SvaraRadera
 19. Håller med dig Gustav det är skillnad på gräs och gräs och det är en konst att hitta det rätta.

  SvaraRadera
 20. MAX och MÅNS: Många strån finns det...och jag är noga. Förmodar att ni också är det?

  SvaraRadera
 21. MAURICE och KAJSA: Jodå, det finns olika sorter. Breda och tunna. Weibulls har vi gillat bäst. Men det ska inte vara färdiga blandningar i en konstig "jord" i en plastbytta, utan man ska så i riktig jord. Då blir det saftigt och fint, tycker vi.

  SvaraRadera
 22. SKRUTTEN och SKORPAN: Visst är det skillnad! Men med åren får man erfarenhet och lär sig hitta de gottaste!

  SvaraRadera