Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 2 september 2011

Hur skulle det vara?


Ibland kan man ju tänka som så, att det vore allt perfekt att få leverkorv och vitfisk till mat varje dag, och dentisar och stickisar som litet extra godis däremellan. Allt det gottaste, och alltid.

Men när skulle det då bli fest? Jag skulle vilja jama en lovsång till vardagen. Alla de helt vanliga dagarna, när ingenting särskilt händer. Dagarna man inte minns. De flesta i livet. En del människor kallar dem för tråkiga. Det förstår jag inte? Jag tycker de är sköna. Men när livet emellanåt bjuder till fest ska man förstås passa på, delta i kalaset och njuta allt vad man kan. Det är tur att vardagen finns, så man kan uppleva skillnaden.

Idag är det fredag. Ofta innebär det att våra människor är litet extra glada, och delar med sig av den glädjen till oss. Man får sig en extra godbit tilldelad på kvällskvisten. Det är härligt att ha något att se fram emot!
Önskar er alla en skön sensommarhelg, och att den utlovade solen verkligen kommer värma oss!
Vi tassas igen på måndag!

I

22 kommentarer:

 1. Jooo, kanske... men... Vi skulle nog bra gärna testa att få obegränsat med dentisar och temptisar. Får vi det, så lovar vi att bli exalterade över, uhmmm... öhhhh... över.... över t ex RCs torrisar. Det enda vi INTE skall bli entusiastiska över är whiskas torrisar. Blääääh!

  SvaraRadera
 2. Så sant, så. Du är så vis Gustav!
  Ha en trevlig helg ni med!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Det är så sant som du jamar. Fast när man bor på ett katthem och väntar på ett eget hem, eller, ännu värre, om man inte har nånstans alls att ta vägen, då kanske det inte är riktigt lika lätt att lovsjunga vardagen. Fast vi jobbar för att ALLA katter ska kunna få en vardag som de kan lovsjunga.

  SvaraRadera
 4. MAURICE och KAJSA: Kanske är det allra bästa att få tänka vad man skulle göra OM....Men tänk om man skulle bli jätteless på dentisar...fyjam, vad trist. Whiskas torrisar ska vi tydligen inte prova. Men Whiskas blötmat för seniorer, den duger. Fast ni kvalar väl inte in i den gruppen?

  SvaraRadera
 5. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Tack, tack! Önskar er detsamma, och hoppas ni kan vara ute mycket i er fina rastgård!

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Nu är ju det här mest vad jag, från mitt kattperspektiv, anser om våra människors liv och leverne. För att underlätta för dem drar jag paralleller med kattlivet, så att de ska förstå. Vi katter behöver ju inte så många kloka råd, eftersom vi har vår inneboende vishet.
  Självklart är en vardag hos en egen människa kattiljoner gånger bättre än en vardag på katthemmet, hur bra de än har det där.

  SvaraRadera
 7. Bra jamat! (igen)
  Det är så sant som du säger, för när husse slarvar med godiset blir vi riktigt glada när vi väl får en bit. Som tonfisken sist. :-)

  SvaraRadera
 8. Visst är det som du jamar! Även om vi tycker vi kunde få liiite mer godis, hade det säkert inte varit lika smaskigt om matskålen jämt varit överfull av det. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Du har så rätt så. Man skulle nog inte alls uppskatta gottiset lika mycket om man fick det varje dag.

  SvaraRadera
 10. Ja, du har gjort det åter igen!
  Den nye Dalai Jama!!

  Vördnadsfulla buffar
  Linnsen o Frank

  SvaraRadera
 11. Tänk att du kan vara så klok hela tiden! Vi skulle gärna äta hur mycket Dentisar och strömming som helst men tänk om vi plötsligt kom på att det inte var så speciellt.Det är bra med fest lite då och då när man tänker efter och när allat är lugnt och som vanligt är det ju bäst ändå.Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 12. MAX och MÅNS: Visst är det något extra att få sätta tänderna i tonfisk? DET är fest!

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Nä, och detsamma tror jag gäller våra människor. Att de mår bäst av att ha litet tråkigt ibland.

  SvaraRadera
 14. SIPPO: Nä, då skulle det ju inte bli den där omjamade guldkanten på tillvaron. Och den vill vi ju gärna ha!

  SvaraRadera
 15. LINNSEN och FRANK: Oj, oj..tack! Hoppas jag inte får besvär med Kina, bara? *litet orolig*

  SvaraRadera
 16. DUI och DECO: Ja, tänk om man blev less på strömming och Dentisar! Uschjam, så trist! Och visst är det som ni jamar, en fest då och då är bäst, och med vardagar emellan kan man verkligen uppskatta det roliga.

  SvaraRadera
 17. Du jamar så klokt du Gustav !
  För även om det är smaskens med kokt vitfisk och Dentisar så hade man nog tröttnat på det om man fått det vareviga dag.

  SvaraRadera
 18. Jag skulle nog också vilja testa att ha obegränsat med Dentisar, sticks för en dag. Bara för att jämföra så att jama. ;) Matte muttrade bara att det kan jag glömma direkt.

  Dumma matte!

  Du har nog rätt Gustav. Guldkanter är ju just kanter och inte hela alltet. Undrar varför nästan allt känns för litet på något sätt.

  Ha en härlig helg Gustav. Solen lyser och värmer gott här så jag hoppas att den gör det hos dig också.

  Nosgos

  SvaraRadera
 19. Vi instämmer i varenda jam. Både matte och jag gillar rutiner, det skapar trygghet och trivsel tycker vi. Men samtidigt är det ju inget som hindrar att godis och annat mysigt ingår BÅDE i vardags- och helgrutinerna :-)
  Men jag förstår hur du menar, givetvis blir det inte samma guldkantskänsla om man har lika mycket mys och godis varje dag.
  Man kan väl jama att matte och jag myser på lite olika sätt på vardagar och helger :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 20. KJELLE BUS: Ja, tänk, så hade man kanske tyckt att torrisar var det bästa som fanns!

  SvaraRadera
 21. NEA: Kanske skulle man inte må så bra på bara Dentisar och stickisar? Precis som våra människor inte skulle må bra av att festa hela tiden. Ibland kanske man påminna sig om det?

  SvaraRadera
 22. FRASSE: Helt klart myser vi och våra människor på olika sätt, även om vi har god mat gemensamt.
  Jag menar nog mest att det är bra om man kan vara glad även när allt är som vanligt och vardagligt. Att man kan vara nöjd även när det inte är fest.

  SvaraRadera